تبیان، دستیار زندگی
فرود آمدن حضرت عیسی (علیه‌السلام) به عنوان شگفت‌انگیزترین حادثه تاریخ بزرگ‌ترین نشانه و پرشکوه‌ترین دلیل بر حقانیت امام مهدی (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) است. یکی از حکمت‌های فرود آمدن آن حضرت در قیام امام مهدی(علیه‌السلام) تقویت حرکت جهانی آن حضرت و اعترا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مقتدای مسیح

مسیح

فرود آمدن حضرت عیسی (علیه‌السلام) به عنوان شگفت‌انگیزترین حادثه تاریخ بزرگ‌ترین نشانه و پرشکوه‌ترین دلیل بر حقانیت امام مهدی (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) است. یکی از حکمت‌های فرود آمدن آن حضرت در قیام امام مهدی(علیه‌السلام) تقویت حرکت جهانی آن حضرت و اعتراف و تصدیق به حقانیت آن وجود گران مایه و امامت اوست.

ضرورت همه ادیان الهی ظهور منجی حقیقی در آخرالزمان است و وعده خداوند و پیامبران بزرگ الهی در ظهور آن بزرگوار و برقراری صلح و عدالت در جهان است. عقل و فطرت و وجدان‌های بیدار و تجارب بشری نیز این معنا را تأیید می‌کند که سمت و سوی کاروان بشریت به سوی حکومت واحد جهانی عدالتخواه و عدالت‌پرور اخلاقی است. جالب آن است که در منابع اسلامی به طور دقیق و شفاف ولادت و شخصیت آن بزرگوار کاملاً شناخته و از ذریه فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) و یازدهمین امام از فرزندان حضرت امیرالمؤمنین علی‌بن ابیطالب(علیه‌السلام) و نهمین فرزند حضرت اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام) و همین‌طور از نسل و ذریه ائمه هدی(علیه‌السلام) و چهارمین فرزند از فرزندان حضرت علی‌ابن موسی‌الرضا(علیه‌السلام) هستند.

در زمان ظهور آن حضرت، مسیح(علیه‌السلام) نزول می‌کند و در رکاب و پشت سر آن بزرگوار اقامه نماز می‌کنند و این به مفهوم خاتمیت و خاتم‌الاوصیاء بودن آن بزرگوار است و در روایت آمده که آن بزرگوار به حضرت مسیح(علیه‌السلام) احترام می‌کند. به شهادت محدثان شیعه و اهل سنت روایات وارد شده درباره فرود حضرت عیسای مسیح علیه السلام به گاه ظهور حجت (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) مستفیضند. حدیث مستفیض حدیثی است که دارای بیش از سه زنجیره سند و طریق نقل حدیث باشد.

ظهور مهدی(عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) و مسیح مکمل یکدیگر و هر یک شرط و متمم دیگری است و در حقیقت همان‌طور که از روایت استفاده می‌شود، امام مهدی(عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) قدوه و اسوه و اهل‌البیت(علیه‌السلام) مشمول کرامت خاص الخاص و اخص الخواص بوده و رسول اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم)صاحب لوای حمد است و رحمت للعالمین است و آدم(علیه‌السلام) و دیگر انبیا(علیه‌السلام) تحت لوای آن حضرت در فردای قیامت است و چه بسا فلسفه این تقدم مهدی(علیه‌السلام) بر مسیح تسلیم در برابر خاتمیت و خاتم‌الاوصیا و صاحب سدرةالمنتهی بوده و این علامت آن باشد که دین و قرآن محمد(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) و اهل بیت آن حضرت در افق اعلا هستند و چه بسا این خود از اسرار و رموز الهی و تأویل این قبیل احادیث باشد.

درباره حضرت مسیح که بحث غیبت و یا مباحث مشابه مطرح نیست بلکه در تعبیر قرآن کریم آمده است: "و ما قتلوه و ما صلبوه ولکن شبّه لهم... بل رفعه الله إلیه. و حال آنکه آنان او را نکشتند و مصلوبش نکردند، ولیکن امر بر آنان مشتبه شد... بلکه خدا او را به سوی خود بالا برد، و خدا توانا و حکیم است

مهدی(علیه‌السلام) جز با نزول حضرت مسیح ظهور نمی‌کنند و تکمیل سلسله و زنجیره پیامبران و رهبران الهی در آخرالزمان با ظهور مهدی(علیه‌السلام) اتفاق می‌افتد و آنچه امروز مسیحیت آمریکایی تصور می‌کند که آرماگدون اتفاق می‌افتد و امام عصر(عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) و مهدی موعود(علیه‌السلام) در کار نخواهد بود دروغی آشکار بیش نیست.

حضرت مهدی(عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) بلاواسطه فرزند امام عسکری(علیه‌السلام) و حضرت نرجس خاتون است که در سنه 255 ق. در سامرا متولد شده‌اند و در اعتقاد ما شخصی معین، با ویژگی‌ها و صفات خاصی بوده و هرگز جایی برای تردید، تحریف، خرافه‌گرایی، تفسیرها و توجیه‌های جاعلانه باقی نمی‌گذارد. عیسی‌بن مریم(علیه‌السلام) نیز پیامبر اولوالعزم بوده که حدود 770 سال قبل از ولادت امام عصر ـ ارواحنا فداه ـ در بیت اللحم از حضرت مریم(سلام‌الله‌علیها) متولد شده‌اند و در بینش صحیح دینی و تاریخ هرگونه ادعای ساختگی که به مفهوم یکی بودن آن دو بزرگوار مطرح شود و یا با انگیزه‌های گوناگون سیاسی اجتماعی و فکری مطرح شود دور از انصاف و خلاف وجدان و غیر منطبق با واقع است.

مسلمانان بر خلاف باور اغلب مسیحیان که به کشته شدن حضرت مسیح(علیه‌السلام) معتقدند، ایشان را پیامبر الهی زنده می‌دانند. امروزه عیسی بن مریم (علیه‌السلام) نزد مسیحیان، مقدس‌ترین موجود است و طبیعی است که دیگر مکتب‌ها و ادیان نیز برای آن پیامبر الهی احترام ویژه‌ای قائل هستند. مسلمانان نیز به پیروی از قرآن کریم، ایشان را آن گونه که هست بنده وارسته و شایسته خدا و پیامبر بزرگ او می شمارند و همان گونه که قرآن بارها او را به پاکی، طهارت، قداست و احترام یاد می‌کند، وی را تجلیل می‌کنند. به نظر می‌رسد به جهت اهمیت این موضوع و شکوه و شخصیت والای آن حضرت است که او به اراده خدا و برای تقویت حرکت جهانی و نجات بخش امام مهدی(علیه‌السلام) در عصر ظهور و قیام آن حضرت فرود می‌آید.

مصائب مسیح

طبق روایات متواتر اسلامی، حضرت مهدی (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) دارای دو غیبت است. غیبت صغری و غیبت کبری و در عصر غیبت صغری رابطه با آن حضرت(علیه‌السلام) توسط نواب خاصشان برقرار می‌شد و در عصر غیبت کبری آن حضرت دارای نواب عام است و صفات ایشان نیز به طور کلی و کامل تعریف شده است.

ولی درباره حضرت مسیح که بحث غیبت و یا مباحث مشابه مطرح نیست بلکه در تعبیر قرآن کریم آمده است: "و ما قتلوه و ما صلبوه ولکن شبّه لهم... بل رفعه الله إلیه. و حال آنکه آنان او را نکشتند و مصلوبش نکردند، ولیکن امر بر آنان مشتبه شد... بلکه خدا او را به سوی خود بالا برد، و خدا توانا و حکیم است".

و در روایات ما بحث نزول حضرت مسیح(علیه‌السلام) است، نه ظهور آن بزرگوار. و این دو تعبیر و عنوان بسیار متفاوت است که یکی نشانگر غیبت و دیگری نشان‌دهنده عروج و رفع الی الله و نزول مجدد است.

درباره حضرت ولی عصر (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)  این عنوان به کار نرفته بلکه عنوان غیبت، عصر غیبت و عصر ظهور به کار رفته است. یعنی او در میان ماست ولی از چشم ما به حسب ظاهر غایب است نه اینکه خداوند متعال او را به سوی خودش برده باشد و یا به عقیده مسیحیت آن بزرگوار را به دار آویخته باشند و به ملکوت الهی پرواز کرده باشد. بنابراین ادعای تطبیق این دو با یکدیگر نمی‌تواند صحیح و قابل قبول باشد.

مهدی(علیه‌السلام) از ذریه رسول اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم)  و فاطمه اطهر(سلام‌الله‌علیها) و از خاندان محمد(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) و همنام رسول اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) است. او قائم بالحق و قائم بالقسط است که او از مکه خواهد درخشید و یاران وفادار و استوار و انصار فداکار او در اسرع وقت به او ملحق خواهند شد و جریان‌های صلیبی و صهیونیستی نیز نمی‌توانند بر چهره پرفروغ خورشید ولایت گرد و غبار نسیان و تحریف بپاشند.

آری مهدی(عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) وارث همه انبیا و اولیا است وارث زمین است وارث آدم و نوح(علیه‌السلام) و پیامبران اولوالعزم دیگر است وارث موسی کلیم و عیسی مسیح(علیه‌السلام) است تجلی همه ارزش‌های الهی و ادیان آسمانی است.

اکنون رسالت همه منتظران آن بزرگوار و ارادتمندان آستان مقدس حضرت خاتم‌الاوصیا(علیه‌السلام) احیای انگیزه‌های عمیق دینی و الهی و ایجاد آمادگی روحی و اخلاقی و گسترش فرهنگ مهدویت و ولایت و تلاش در راه بیداری امت اسلامی و زمینه‌سازی برای وحدت جهان اسلام و فداکاری و مجاهدت در راه نصرت آن حضرت و بسترسازی برای عصر ظهور و پیروزی حق بر باطل و آماده‌سازی افکار و اندیشه‌ها و ایجاد شرایط برای حکومت واحد عدل جهانی است.

از اقتدای حضرت عیسی (علیه‌السلام) به امام زمان(عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) در نماز که قطعاً به دستور خداوند متعال است پی می‌بریم که مقام امام زمان (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) از حضرت عیسی (علیه‌السلام) بالاتر است و امام زمان(عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) حجت خدا بر عیسی (علیه‌السلام) و امام اوست. علاوه بر این که این حادثه مورد اتفاق شیعه و اهل سنت است

فرود آمدن حضرت عیسی (علیه‌السلام)  به عنوان شگفت‌انگیزترین حادثه تاریخ و مهم‌ترین رخداد، بزرگ‌ترین نشانه و پرشکوه‌ترین دلیل بر حقانیت امام مهدی (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) است.

شاید بتوان گفت یکی از حکمت‌های فرود آمدن آن حضرت در قیام امام مهدی(علیه‌السلام) تقویت حرکت جهانی آن حضرت و اعتراف و تصدیق به حقانیت آن وجود گران مایه و امامت اوست. به ویژه که حضرت عیسی(علیه‌السلام) به امام مهدی (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) اقتدا کرده، به امامت او نماز می‌گزارد و امامت جهانی و آسمانی او را تصدیق و تایید می‌کند.

از حضرت عیسی (علیه‌السلام) در روایات با واژه‌های گوناگون مانند وزیر، جانشین، مشاور، فرمانده سپاه و یا مسئول در حکومت حضرت مهدی(عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) یاد شده است. بر اساس روایاتی چند، آن حضرت وزارت حکومت جهانی امام مهدی (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) را بر عهده خواهد داشت، چنان که از افراد دیگری نیز به عنوان وزیر نام برده شده که احتمالاً این وزیران در رده‌های بعدی حکومت و سیاست قرار دارند و عیسی (علیه‌السلام) در رأس آن‌ها و به عنوان وزیر و مشاور و نزدیک‌ترین شخص به امام زمان و فرمانده سپاه او و دارنده مقام قضاوت است.

از اقتدای حضرت عیسی (علیه‌السلام) به امام زمان(عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) در نماز که قطعاً به دستور خداوند متعال است پی می‌بریم که مقام امام زمان (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) از حضرت عیسی (علیه‌السلام) بالاتر است و امام زمان(عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) حجت خدا بر عیسی (علیه‌السلام) و امام اوست. علاوه بر این که این حادثه مورد اتفاق شیعه و اهل سنت است.

مسیح ع

بنابراین رهبر انقلاب جهانی اسلامی حضرت مهدی ( عج) است و عیسِی بن مریم (ع ) این پیامبر اولو العزم الهی در رکاب آن حضرت در راه جهانی سازی اسلامی و جهانی شدن ارزش‌های قرآنی ایشان را یاری می‌کند یکی از عوامل تأثیر گذار در پیشرفت انقلاب جهانی مهدوی و برقراری حاکمیت انقلاب اسلامی در سراسر جهان حضور این پیامبر الهی در کنار مهدی آل محمد ( ص) است. مسیحیان جهان با لطف الهی از طریق مختلف سخنان دلنشین حضرت مسیح (علیه‌السلام) را در عصر انقلاب ارتباطات و انفجار می‌شنوند و به ایشان روی آورند و از این راه سریع‌تر اسلام در سراسر جهان گسترش می‌یابد. گرایش عناصر صادق جمعیت میلیاردی مسیحیان جهان از درون کشورهای غربی به سوی اسلامی که پیامش را عیسی بن مریم (علیه‌السلام) یاور و پشتیبان حضرت مهدی (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) به آن‌ها خواهد رساند نقش مهمی در حاکمیت اسلام بر جهان غرب ایفا می‌کند در سخنان پیامبر اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) و ائمه معصومین علیهم السلام پیرامون انقلاب جهانی حضرت مهدی (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) ارتباط و پیوند و همکاری مهدی و عیسی علیهما السلام به روشنی بیان شده و در بین مسلمانان رواج یافته است.

در مجموع با تفسیر قرآن به وسیله تفسیر اهل بیت حضور عیسی بن مریم (علیه‌السلام) در انقلاب مهدوی یک امر قطعی است که بی تردید به حکم قرآن و سنت حتماً عیسی (علیه‌السلام) همراه حضرت مهدی (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) خواهد بود و در جهانی شدن اسلام و جهانی سازی اسلامی در انقلاب مهدوی نقش مؤثری ایفا می‌کند . این حقیقت با توجه به احادیث فراوانی که سنی و شیعه از پیامبر و اهل بیت نقل کرده‌اند و صراحت در فرود آمدن عیسی (علیه‌السلام) در عصر ظهور حضرت مهدی (عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) و نماز خواندن به امامت قائم آل محمد (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) و یاری ایشان دارد بهتر آشکار می‌شود.

بخش مهدویت تبیان


منبع:نوشته ویدا حسین زاده

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.