تبیان، دستیار زندگی
ما " در گفتگو با بابك برزویه ، امیر عابدی و حافظ احمدی بابك برزویه، امیر عابدی و حافظ احمدی : سه تن از عكاسان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر ایسنا به تشریح وضعیت و مشكلات حرفه‌شان پرداختند. بابك برزویه، با...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

" عكاسی در سینما "

در گفتگو با بابك برزویه ، امیر عابدی و حافظ احمدی


بابك برزویه، امیر عابدی و حافظ احمدی : سه تن از عكاسان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر ایسنا به تشریح وضعیت و مشكلات حرفه‌شان پرداختند.

بابك برزویه، با انتقاد از عدم وجود امنیت شغلی در این حرفه معتقد است: تهیه‌كنندگان هر كدام از بستگانشان كه خوب عكس بگیرد و دوربین دیجیتال خوبی داشته باشد را به سر صحنه می‌برند و عكاسشان می‌كنند! وقتی خود تهیه‌كننده دلش به حال سرمایه‌اش نمی‌سوزد و آدمی كه شناختی روی عكاس ندارد را عكاس فیلمش می‌كند دیگر وای به حال بقیه افراد.

وی می‌افزاید: روند رو به رشد صنعت دیجیتال باعث شده كه عكاسان جدید همه رو به این سمت بیاورند و حتی افراد نوپایی هم كه وارد این عرصه می‌شوند با توجه به سبك و سیاق دیجیتال به این سمت سوق پیدا می‌كنند.

برزویه به حذف بخش مواد تبلیغی از جشنواره ی فیلم فجر اشاره می‌كند و می‌گوید: هر ساله پیگیر بازگرداندن این بخش هستیم ولی صدایمان به گوش هیچكس نمی‌رسد. بعد از پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر این بخش به بهانه بین‌المللی‌تر شدن جشنواره حذف شد در حالیكه در فستیوال‌های بین‌المللی، عكاسی در بخش جنبی مورد قضاوت قرار می‌گیرد.

این عكاس معتقد است: متاسفانه این یكی از ضعف‌های بزرگ انجمن عكاسان سینمای ایران است كه بخش مهم تبلیغات كه به دوش عكاسان سینما است و بخش بازگرداندن سرمایه كه به دست من عكاس سینما انجام می‌شود هنوز آنقدر مهم نیست.

وی در ادامه با ابراز رضایت از تجهیزات بخش عكاس به ایسنا می گوید: با تلاشهای انجمن عكاسان سینمای ایران یك سوم اعضاء این انجمن در سال جاری موفق به دریافت وام خرید تجهیز وسایل شدند كه امیدوارم درسال آینده مابقی افراد بتوانند این وام را دریافت كنند.از این لحاظ امسال سال خوبی برای انجمن عكاسان سینمای ایران محسوب می‌شود.

حافظ احمدی هم از عدم وجود امنیت شغلی در حرفه‌اش گلایه و از اختصاص وام خرید تجهیزات تمجید می‌كند و معتقد است: متاسفانه نیروها زیاد هستند و تولیدات سینمایی كم است و این دو با هم همخوانی ندارند ضمن آنكه بالا و پایین رفتن دستمزدها در حرفه‌ ما بی‌نظیمی و اشكالاتی را بوجود آورده است.

امیر عابدی، رییس انجمن عكاسان خانه سینما از صدور كارت‌های تخصصی صنفی برای ایجاد امنیت شغلی در انجمن‌های خانه سینما خبر می‌دهند به ایسنا می‌گوید : خوشبختانه برای قانونمند كردن امنیت شغلی این اتفاق بسیار بزرگی در حال وقوع است وكسانی خواهند توانست در حیطه ی سینما فعالیت كنند كه دارای كارت‌های فوق باشند و به صورت حرفه‌ای شناخته شوند این حركت باعث تحول سینما خواهد شد.

وی معتقد است: حوزه عكاسی سینما علی‌رغم اینكه كاملا حوزه تخصصی است اما متاسفانه اخیرا دچار یك سهل‌نگری از طرف برخی از تهیه‌كنندگان شده و افراد به تصور اینكه هر كسی كه عكاس است، عكاس سینما هم می‌تواند باشد وارد این حرفه می‌شوند.

عابدی می‌افزاید: این تصور كاملا غلط است و عكاس سینما باید مدیوم سینما را كاملا بشناسد و به آن مسلط باشد و برای موفق بودن باید اطلاعاتش از این حوزه مثل یك كارگردان و فیلمبردار باشد.

وی معتقد است: عكاس سینما باید با اتفاقاتی كه در پروسه ساخت یك فیلم می‌افتد آشنا باشد و تصور خودش را استنباط كرده و تمام گفتنی‌ها را در یك فریم ثابت ادا كند بنابراین اینجاست كه تفاوت عكاس سینما با عكاس، مشخص می شود.

عضو هیات مدیره خانه ی سینما در پایان می‌گوید: همه ما باید كمك كنیم و به سمت چهارچوب مشخصی برویم و به رفتارها و روش‌های درستی برسیم.

لینک ها :

فصل‌نامه‌ی «‌عكاسی حرفه‌یی»

فصل‌نامه‌ی «‌عكاسی حرفه‌یی»

انتخابات انجمن ملی عكاسی برگزار می‌شود