تبیان، دستیار زندگی
روزنامه‌ی «گاردین» 100 زن تاثیر‌گذار جهان را معرفی کرد. در فهرستی که این روزنامه از اسامی تاثیر‌گذارترین زن‌های دنیا تهیه کرده است، نام نویسندگان برجسته‌ای هم‌چون «مارگارت آتوود»، «دوریس لسینگ»، «جی.کی. رولینگ» و «آلیس واکر» به چشم می‌خورد. ....
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

از میان 100 زن تاثیر‌گذار جهان

روزنامه‌ی «گاردین» 100 زن تاثیر‌گذار جهان را معرفی کرد

از میان 100 زن تاثیر‌گذار جهان

در فهرستی که این روزنامه از اسامی تاثیر‌گذارترین زن‌های دنیا تهیه کرده است، نام نویسندگان برجسته‌ای هم‌چون «مارگارت آتوود»، «دوریس لسینگ»، «جی.کی. رولینگ» و «آلیس واکر» به چشم می‌خورد.

«آرونداتی روی» نویسنده‌ی برنده‌ی جایزه‌ی بوکر و مهم‌ترین نویسنده‌ی زن هند است. این نویسنده‌ی زن، که جایزه‌ی بوکر را در سال 1997 با کتاب «خدای چیز‌های کوچک» از آن خود کرده، منتقد صریح‌الهجه‌ی تجاوز به حقوق بشر است و جزو موثرترین زنان جهان شناخته شده است.

«دوریس لسینگ»، نویسنده‌ی انگلیسی متولد ایران که موفق به دریافت نوبل ادبیات سال 2007 شد، روز بیست‌ودوم اکتبر 1919 در کرمانشاه و از پدر و مادری انگلیسی متولد شد.

مادر «لسینگ» یک پرستار و پدرش نیز که در جنگ جهانی اول معلول شده بود، کارمند بانک بود. او در دوران خردسالی به همراه خانواده‌اش به این امید که بتوانند در مستعمره‌ی بریتانیا در جنوب «رودسیا» (زیمبابوه‌ی فعلی) از طریق زراعت بلال به ثروت برسند، در سال 1925 ایران را ترک کردند؛ اما هرگز نتوانستند موفق شوند.

«لسینگ» در مدرسه‌ی دخترانه‌ی رومن کاتولیک به تدریس مشغول شد؛ هرچند خانواده‌اش کاتولیک نبودند. اما در سن 15سالگی مدرسه‌اش را ترک کرد. «لسینگ» دوران کودکی‌اش را همراه با خاطرات تلخ و شیرین توصیف کرده است. نوشته‌های او درباره‌ی زندگی در آفریقای تحت استعمار انگلیس با نوعی حس دوگانه آمیخته بودند؛ «زندگی بی‌ثمر مستعمره‌نشین‌های انگلیسی» و «توطئه‌ی ساکنان بومی آن‌جا».

او دوبار ازدواج کرد؛ اما هر دو بار از همسرش جدا شد و حاصل این دو ازدواج، سه فرزند است.

اولین رمان «لسینگ» به‌نام «چمن آواز می‌خواند» در سال 1949 در لندن منتشر شد. پس از آن به اروپا رفت و در آن‌جا ماندگار شد. در سال 2001 جایزه‌ی «آستریاس» اسپانیا را به‌دست آورد. او همچنین موفق شد جایزه‌ی یادمان «تیت بلک» را برای رمان «زیر پوست من» به‌دست آورد. علاوه بر آن، «دوریس لسینگ» جایزه‌ی ادبی «دیوید کوهن» انگلیس را نیز در کارنامه‌ی افتخارات خود دارد.

آثار داستانی او را عمدتاً به سه دوره تقسیم می‌کنند؛ نخست «جنبه‌ی کمونیستی» که از سال 1944 تا 1956 را شامل می‌شوند، که او آزادانه درباره‌ی موضوعات اجتماعی می‌نوشت. دوم «جنبه‌ی روانشناسی» است که از سال 1956 تا 1969 بود و سوم «جنبه‌ی صوفیانه» بود، که در آثار داستانی علمی او از جمله مجموعه‌ی "Canopus in Agros" به چشم می‌خورد.

رمان «دفترچه‌ی طلایی» او را یک کلاسیک فمینیستی می‌دانند، که البته خود «لسینگ» چنین عقیده‌ای ندارد.

آثار داستانی او را عمدتاً به سه دوره تقسیم می‌کنند؛ نخست «جنبه‌ی کمونیستی» که از سال 1944 تا 1956 را شامل می‌شوند، که او آزادانه درباره‌ی موضوعات اجتماعی می‌نوشت. دوم «جنبه‌ی روانشناسی» است که از سال 1956 تا 1969 بود و سوم «جنبه‌ی صوفیانه» بود، که در آثار داستانی علمی او از جمله مجموعه‌ی "Canopus in Agros" به چشم می‌خورد.

«مارگارت النور آتوود» نویسنده، شاعر و منتقد ادبی کاناداست که در 18 نوامبر 1939 به دنیا آمد. وی نویسندگی را در 16سالگی آغاز کرد و در 22سالگی برای کتاب شعر «Double Persephone» مدال «ای.جی. پرات» را دریافت کرد. او در دانشگاه‌های هاروارد، تورنتو، نیویورک و آلبرتا تحصیل کرده است.

«آتوود» را اغلب به‌عنوان یک نویسنده‌ی فمینیست می‌شناسند و محوریت کتاب‌های او بر مباحث حقوق بشر، محیط زیست، رابطه‌ی کانادا با اروپا و آمریکا، مسائل اقتصادی و تصور اجتماعی از فمینیسم استوار است.

او با دومین مجموعه‌ی شعرش به‌نام «بازی دایره» در سال 1964 موفق به دریافت جایزه‌ی «گاورنر جنرال» شد؛ اما بی‌شک معروف‌ترین مجموعه‌ی شعر او «خاطرات سوسانا مودی» است که در سال 1970 به‌چاپ رسید. «آتوود» همچنین سابقه‌ی ریاست انجمن بین‌المللی «پن» و نایب‌رییسی اتحادیه‌ی نویسندگان کانادا را دارد.

او مجموعا 12 رمان نوشته است، که از معروف‌ترین آن‌ها به «آدمکش کو‌ر» در سال 2000 (برنده‌ی جایزه‌ی ادبی بوکر)، کتاب «Alias Grace» در سال 1996 (برنده‌ی جایزه گیلر) و «داستان ندیمه» در سال 1985 (برنده‌ی جایزه گاورنر جنرال) می‌توان اشاره کرد. کتاب «داستان ندیمه»ی او همچنین در سال 1985 جایزه‌ی آرتور سی کلارک را به‌دست آورد. این نویسنده در سال 2009 نامزد جایزه‌ی «گیلر» شد. وی بیش از 35 جلد کتاب در بخش ادبیات داستانی، غیر داستانی، شعر و ادبیات کودک نوشته است. آثار این نویسنده و شاعر به 25 زبان دنیا از جمله فارسی ترجمه شده‌اند.

«آلیس واکر» نویسنده‌ی آفریقایی - آمریکایی متولد سال 1944 میلادی است. او بیشتر به نوشتن آثار فمینیستی مشهور است. رمان «رنگ بنفش» او از معروفترین کارهای این نویسنده‌ی برجسته است که جایزه‌ی «پولیتزر» را برایش به ارمغان آورد. وی آثار بسیاری را در زمینه‌های ادبیات داستانی، غیرداستانی، شعر و رمان به نگارش درآورده است.

«جوآن کتلین رولینگ‌» (متولد 1965 میلادی) که بیشتر با نام «جی. کی. رولینگ» شناخته شده است، نویسنده سری کتاب‌های «هری پاتر» به زبان انگلیسی است. کتاب‌های «هری پاتر» شهرت جهانی پیدا کرد و جوایز بسیاری را به خود اختصاص داد. «هری پاتر» به 65 زبان و به طور تقریبی در 400 میلیون نسخه منتشر شده‌است. کتاب‌های افسانه‌ای «هری پاتر» از پرفروشترین کتاب‌های تاریخ بشر بوده‌اند. در سال 2007، «ساندی تامز» میزان ثروت «رولینگ» را 454 میلیون پوند دلار تخمین زد و در بین پولدارترین زنان انگلیس، «رولینگ» را در رده‌ی 13 جدول قرار داد. «فوربز»، «رولینگ» را در رده‌ی چهل و هشتمین شخصیت معروف در سال 2007 معرفی کرد. او در حال حاضر فعالیت‌های انسان‌دوستی و خیرخواهانه بسیاری را به عهده گرفته و پشتیبانی می‌کند.

بخش ادبیات تبیان


منبع: خبرگزاری دانشجویان