تبیان، دستیار زندگی
امام عصر چگونه نظام‌های سیاسی گوناگون را از میان برمی‌دارد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نشانه‌هایی از دولت موعود

نشانه‌هایی از دولت موعود

اشاره: برپایی حکومت موعود به رهبری امام زمان (عجل الله تعالی) یکی از اعتقادات و البته آرزوهای همیشگی شیعیان بوده است. این حکومت از آن‌چنان اهمیت و مقامی برخوردار است که احادیث و روایات قابل‌توجهی در باره‌ی چگونگی شکل‌گیری، نشانه‌های برپایی و ویژگی‌های آن از لسان اولیای دین به دست ما رسیده است.

با بررسی منابع موجود و کتبی که با موضوع آخرالزمان به رشته‌ی تحریر درآمد‌ه‌اند درمیابیم که اغلب آن‌ها ناظر به مباحثی مانند: راز طول عمر، فلسفه‌ی غیبت، عوامل و دلائل ظهور و... می‌باشند.

این منابع و کتب سعی داشته‌اند تا به سوالاتی هم‌چون:

- چه‌طور ممکن است امام زمان عمری چنین طولانی داشته باشد؟

- ولی‌عصر در کجا زندگی می‌کند؟

- نشانه‌های ظاهری امام عصر چیست و آیا می‌توان ایشان را زیارت کرد؟

- چرا ایشان از نظرها پنهانند و در چه زمانی ظهور می‌کنند؟

- چه عواملی منجر به قیام امام عصر خواهد شد و قبل از این قیام چه نشانه‌هایی بروز خواهد کرد؟

و...

در این میان، مباحث و موضوعاتی که شاید مهم‌تر و راه‌گشاتر باشد مغفول مانده یا آن‌طور که باید و شاید به آن‌ پرداخته نشده است؛ موضوعاتی مانند:

- قیام حضرت ولی‌عصر چه ویژگی‌هایی دارد؟

- شیوه‌ی حکومتی ایشان چگونه است؟

- امام عصر با چه افرادی مقابله می‌کنند و برخورد ایشان با مخالفان چگونه است؟

و... 

کتاب «نشانه‌هایی از دولت موعود» نوشته‌ی نجم‌الدین طبسی، سعی دارد تا با طرح سوالات کلیدی و مهم در باره‌ی امام زمان و قیام ایشان، نکات مبهم و بی‌پاسخ این واقعه‌ی جهانی را روشن ساخته و تحقیق جامعی از این موضوع ارائه دهد.

به گزارش ایبنا، اثر حاضر به صورت تفصیلی و در سه بخش، به سوال‌هایی در باره‌ی چگونگی قیام، سیستم حكومتی و شیوه زمامداری آن حضرت، پاسخ می‌دهد.

یكی از پرسش‌هایی كه ذهن بیشتر افراد را به خود مشغول داشته، آن است كه امام(عج) چگونه نظام‌های سیاسی گوناگون را ـ‌ كه دارای افكار و توانایی‌های مختلفی هستند ‌ـ از میان برمی‌دارد و نظام واحد جهانی تشكیل می‌دهد؟ سیستم و برنامه حكومتی آن حضرت چگونه است كه در آن ظلم و ستمی در جهان نخواهد بود، فسادی صورت نمی‌گیرد و گرسنه‌ای یافت نمی‌شود؟

كتاب حاضر به سوال‌های فوق به صورت تفصیلی در سه بخش پاسخ می‌دهد. در بخش نخست این كتاب، اوضاع جهان پیش از ظهور امام(عج) ـ ‌كه آكنده از جنگ و كشتار، ویرانی و قحطی، مرگ و بیماری، ظلم و ستم و ناامنی و تجاوز است ‌ـ بررسی و نتیجه‌گیری می‌شود كه مردم در آن هنگام از مرام‌ها، مكتب‌ها و حكومت‌های گوناگون ـ ‌كه هركدام ادعای رعایت حقوق بشر، سعادت انسان و نجات آنان را داشته‌اند ‌ـ مایوس، از بهبود اوضاع نابسامان جهان ناامید شده‌اند و در انتظار ظهور مصلحی به سر می‌برند تا نجات بخش آنان باشد.

بخش دوم كتاب، به چگونگی قیام و انقلاب جهانی حضرت مهدی(عج) می‌پردازد، نهضتی كه از كنار كعبه با اعلام ظهور آن حضرت آغاز می‌شود. یاران و پیروان حقیقی از سراسر جهان به او می‌پیوندند. ستاد فرماندهی شكل می‌گیرد، سپاهیان منظم شده، فرماندهان منصوب می‌شوند و عملیات در سطح وسیعی آغاز می‌شود.

امام مهدی(عج) ظهور می‌كند و به ریشه‌كن كردن ستم و ستمگر از جامعه می‌پردازد. این جامعه، محدود به سرزمین حجاز، خاورمیانه و آسیا نیست، بلكه به وسعت كره زمین است.

اصلاح چنین جامعه‌ای كه پر از ظلم و فساد است، كاری بس دشوار و مدعی ـ‌ آن در حقیقت ‌ـ ادعای معجزه‌ای بزرگ دارد و این معجزه به دست او تحقق می‌یابد.

سومین بخش كتاب، به حكومت آخرین امام(عج) اشاره دارد. آن حضرت برای اداره جهانی رهیده از ستم و فساد و نیز تحقق حاكمیت اسلام، دولتی قوی و كارآمد، از یاران توانمند زمان خویش و بزرگانی چون حضرت عیسی(ع)، سلمان فارسی، مالك اشتر، صالح و ... از سلف صالح تشكیل می‌دهد. هرچند نقش آنان را در براندازی حكومت‌های جور نمی‌توان نادیده گرفت، اما نقش اصلی آنان در سازندگی و اصلاح جهان در حكومت جهانی حضرت مهدی(عج) است.

كتاب «نشانه‌هایی از دولت موعود» که چاپ چهارم خود را تجربه می‌کند در شمارگان 1000 نسخه، 324 صفحه و بهای 5200 تومان راهی بازار نشر شده است.


گروه کتاب تبیان - محمد بیگدلی