تبیان، دستیار زندگی
طبیعت گردی در مازیچال، ییلاقی متفاوت در کلاردشت (قسمت دوم)
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

از بلوط تا ابر

طبیعت گردی در مازیچال، ییلاقی متفاوت در کلاردشت (قسمت دوم)

قسمت اول این مطلب را اینجا بخوانید.

از پایتخت تا ییلاق

برای رسیدن به مازیچال از تهران یکی از نزدیک ترین جاده ها جاده چالوس است باید به مرزن آباد بروید و بعد هم به کلاردشت می رسید. از کلاردشت تا مازیچال حدود دو ساعتی سر بالا راه دارید. دقت کنید که در صورت بارندگی شدید به هیچ وجه یا سواری ای معمولی نمی توانید به ییلاق برسید.

مازیچال

دیدنی های مسیر

در مسیر رسیدن به مازیچال دیدنی هایی هست که نباید از دست داد. اگر به قصد لذت بردن از جنگل و هوای مطبوع ماریچال عازم منطقه هستید بهتر است برنامه سفرتان را طوری تنظیم کنید که صبح در مازیچال باشید و تا غروب در آنجا گردش کنید، اگر چه می توانید بیشتر از این در روستا بمانید.

این روستا در ارتفاع بالاتر از دو هزار و 300 متری قرار گرفته و احتمالا در این موقع سال هوای آن رو به سردی می رود. این جاده پر از درختان بلوط است که در نزدیکی روستا تراکم درختان کمتر می شود، می توانید قبل از رسیدن به روستا، کنار جاده توقف کنید و یک چای بنوشید اگر خوش شانس باشید گاهی می توان مهی را که تا روی جاده پایین آمده در این مسیر دید.

مازیچال

غیر از جنگل های بلوط گورستان های قدیم در مسیر وجود دارد که نشان از قدمت و تاریخی بودن منطقه  دارد یکی از معروف ترین این گورستان ها در فاصله پنج کیلومتری توبدره تا مازیچال قرار دارد. تقریباً در هیچکدام از این گورستان ها دیگر مرده ای دفن نمی شود.

کجا بگردیم؟

در روستای مازیچال مسیرهای پاکوب و مالروی زیادی وجود دارند که می توانید هر کدام از آنها را برای پیاده روی انتخاب کنید. می توانید از یک مسیر داخل جنگل پیاده روی کرده و از همان مسیر هم برگردید. اگر منطقه مه داشته باشد حتما از بلد و مردم محلی استفاده کنید اما اگر منطقه مه آلود نبود، می توانید به شکل گروهی پیاده روی کنید. ما دو مسیر را برای پیاده روی در مازیچال به شما پیشنهاد می کنیم:

مازیچال

مسیر اول: پیاده روی از تپه مازیچال به سوی جنگل و گوسفند سرای شورزمین: برای پیاده روی در این مسیر باید از تپه مازیچال شروع کنید که بعد از حدود ده دقیقه پیاده روی وارد جنگل خواهید شد.

برای پیاده روی در این مسیر، باید حدود 500 متر قبل از رسیدن به روستای مازیچال جاده خاکی سمت چپ جاده را که شب ملایمی دارد به سمت تپه مازیچال بروید. بالای این تپه چند خانه ساخته شده اند که ادامه خانه های روستایی هستند از تپه مازیچال که دکل تلفن نیز بالای این تپه قرار دارد، باید به سمت جنوب غربی رفته و از میان درختان جنگل و مسیر پاکوب به سوی شور زمین بروید.

نشانه ی شور زمین، دو کلبه است که در طرف جنوب و در میان یک بوته زار قرار گرفته و اگر هوا مه آلود نباشد. از بالای تپه مازیچال می توانید آنها را ببینید زمان رفت و برگشت دراین مسیر با استراحت، حدود دو ساعت خواهد شد. اگر از راهنمای محلی کمک گرفته باشید، می توانید از او بخواهید که از مسیر پاکوب و جنگلی دیگر دیگری شما را برگرداند. به سمت انتهای روستا رفته و از پایین دست روستا بیرون بیایید.

مازیچال

مسیر دوم: پیاده روی به سمت کوه و هزار چشمه: برای رفتن به هزار چشمه هم باید از تپه مازیچال شروع کنید. این بار از تپه مازیچال دقیقا رو به جنوب بروید، اگر بالا تپه مازیچال بایستید، در سمت جنوب کوهی را خواهید دید که در غرب آن دیواره سنگی وجود دارد و در سمت شرق این کوه تپه های نسبتاً کوتاه قرار گرفته اند.

در بین این دو، از دور دست چندین چشمه در دامنه کوه می بینید که این چشمه ها به هزار چشمه معروف هستند. پس برای رسیدن به هزار چشمه می توانید از جاده خاکی ای که در سمت چپ شما وجود دارد، به سمت هزار چشمه (جنوب) بروید و به هنگام بازگشت نیز از تپه سمت چپ بالا رفته و نمای کلی تپه مازیچال را ببینید. اگر در بین راه استراحت کنید حدود سه ساعت در راه خواهید بود.

مازیچال

کجا بمانیم؟

روستای مازیچال، روستایی ییلاقی است که فقط تابستان ها پر از ییلاق نشین ها می شود و به همین دلیل در آنجا نباید انتظار امکاناتی مثل: آب لوله کشی، برق، گاز و تلفن را داشته باشید.

این خانه ها خانه های چوبی و ییلاقی هستند و ییلاق نشین ها در تابستان در اینجا ساکن می شوند. خانه ای برای اجاره در مازیچال وجود ندارد اما ممکن است بعضی ییلاق نشین ها برای یک شب اتاقی اجاره دهند که باید بر سر قیمت با آنها به توافق برسید. به همین دلیل اگر خواستید شب در مازیچال بمانید، می توانید از چادر استفاده کنید.

در مازیچال برای چادر زدن بهتر است ابتدای روستا یا انتهای روستا (که هر دو سمت چشمه وجود دارد) یا بالای تپه مازیچال چادر بزنید (بالای تپه مازیچال با خود آب ببرید)؛ بنابراین بهتر است جایی در نزدیکی خانه های روستایی اقامت کنید. در این منطقه دستشویی عمومی وجود ندارد؛ به همین دلیل آمادگی کامل برای دستشویی صحرایی داشته باشید. اما اگر نخواستید شبی ییلاقی پشت سر بگذارید می توانید شب را در یکی از اقامت گاه های کلاردشت بمانید.

1- هتل پارسیان-نرسیده به حسن کیف- قیمت کرایه اتاق برای هر شب145000 تومان (اتاق چهار تخته)- تلفن: 2627000-(0192)

2- هتل کلاردشت-کیلومتر3جاده عباس آباد،شهرک ماران- قیمت کرایه اتاق برای هر شب75000تومان- تلفن: 2692116-(0192)

3- هتل مارال (شاندیز)-بلوار پاسداران- قیمت کرایه اتاق برای هرشب: 71000 تومان- تلفن: 2621130-(0192)

4- مهمانپذیر پانیذ-خیابان اوجابیت قیمت کرایه اتاق برای هر شب:60000تومان- تلفن: 2624498-(0192)

ادامه دارد


گروه گردشگری تبیان- الهام مرادی

منبع: سرزمین من