تبیان، دستیار زندگی
دیدار از طولانی ترین غار آبی ایران را در سفر به همدان نمی شود از دست داد. غار علیصدر می تواند یکی از بهانه های خوب برای سفر به همدان باشد. برای رفتن به غار باید دوباره به شهر برگردید. بعضی مسافران برای رفتن به غار به مسیره جاده تهران بر می گردند اما این
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سفر به پایتخت مادها

راهنمای گشت و گذار پاییزی در همدان –قسمت سوم

قسمت های قبلی این مطلب را اینجا و اینجا بخوانید

علیصدر، غار آب و نور

دیدار از طولانی ترین غار آبی ایران را در سفر به همدان نمی شود از دست داد. غار علیصدر می تواند یکی از بهانه های خوب برای سفر به همدان باشد. برای رفتن به غار باید دوباره به شهر برگردید. بعضی مسافران برای رفتن به غار به مسیره جاده تهران بر می گردند اما این مسیر بسیار طولانی است. بهتر است از بریدگی بلوار آیت الله نجفی همدان به سمت شهر لالجین و بهار و در ادامه با توجه به تابلوهای راهنما به سمت غارعلیصدر بروید. این جاده تا انتها خوب و آسفالت است و فقط یک ساعتی در راه خواهید بود.

همدان

در اینجا همه نوع امکاناتی مثل هتل، رستوران، پارکینگ، سرویس بهداشتی برای مسافران وجود دارد. با پرداخت هفت هزار تومان علاوه بر قایق سواری می توانید غار نوردی هم کنید. بهتر است بعد از غار، برنامه دیگری تنظیم نکنید. چون ممکن چند ساعتی را در اینجا و در صف معطل شوید. می توانید بعد از خوردن ناهار به سمت شهر برگردید.

همدان

زمانی که تصمیم گرفتید وارد غار علیصدر شوید، به این نکات توجه کنید:

- به سانس ورود به غار حتما توجه کنید زمان بازدید از 8 صبح تا 6 عصر است.

- آب غار از نوع آهکی است. بنابراین استفاده از آن برای آشامیدن توصیه نمی شود.

- دمای غار در تمام طول سال 16 درجه سانتیگراد است، پس در صورت تمایل لباس گرم همراه داشته باشید.

- حتی اگر شنا هم بلدید استفاده از جلیقه نجات برای همه الزامی است.

- داخل غار سرویس بهداشتی وجود ندارد، به همین دلیل کودکان خود را از قبل آماده کنید.

- از به همراه بردن تنقلات به داخل غار خودداری کنید.

- در محوطه غار آشغال نریزید.

- احتمال سقوط اشیاء قیمتی مثل تلفن همراه، سویچ، دوربین به درون آب وجود دارد، پس مراقب باشید.

- کشیدن سیگار در محوطه غار ممنوع است.

- به توصیه های ایمنی قایقرانان حتما دقت کنید.

ناهار خانوادگی

همدان

در زمان گشت و گذار در طبیعت همدان آبشار و کتیبه های گنجنامه را از دست ندهید. روزهای تعطیل و آخر هفته ها آبشار گنجنامه یکی از شلوغ ترین نقاط همدان است.

هر کس که اینجا می آید دستی و پایی به آب می زند. بنابراین می توانید روی این منطقه برای یک ناهار خانوادگی دلچسب و برپا کردن بساط کباب فکر کنید!

اگر می خواهید صبح و قبل از گرمای هوا به گنجنامه برسید، بهتر است ساعت 8 صبح از اقامتگاه تان راه بیفتید. در میدان قائم و بلوار کولاب شما را به جاده گنجنامه می رساند.

کولاب نام شهری در استان خنلان تاجیکستان و مزار میرسید علی همدانی است. پس از خواهر خواندگی همدان و کولاب از حدود 14 سال پیش این نام گذاری نمادین صورت گرفته. تقریبا نیم ساعت راه تا گنجنامه دارید.

دیگر به آبشار زیبای گنجنامه رسیده اید. دو کتیبه باستانی با خط میخی و حک شده برسنگ نوشته داریوش هخامنشی و خشایارشا در مسیر سمت چپ آبشار قرار دارد. متن کتیبه ها مشابه یکدیگرند؛ جز آنکه در یکی نام داریوش و در دیگری نام خشایارشا آمده است و هر دو متضمن ستایش اهورامزد است. اگر زود برسید می توانید صبحانه را همین جا صرف کنید. بعد از بازدید از گنجنامه حتما سراغ تله کابین گنجنامه بروید اما اگر می خواهید چندان در صف معطل نشوید، باید زود راه بیفتید بلیت تله کابین برای مسیر رفت و برگشت شش هزار تومان است.

همدان

چه بخریم؟

بهتر است روزهای بعدی اقامت تان را در همدان به گردش در اطراف شهر اختصاص دهید. اگر می خواهید به موقع برسید، باید برنامه ریزی کنید.

در کنار خرید سفال و سفالینه های همدان، چرم و کالاهای چرمی، فرش، گلیم و جاجیم از خوردنی های مخصوص این شهر هم از جمله کماج، شیرمال، حلوا زرده و انگشت پیچ و انواع ترشی ها مانند ترشی گردو، بادنجان ترشی، ترشی فلفل (بیور) می توان نام برد.

چند قنادی و ترشی فروشی از جمله قنادی زرینه در خیابان بوعلی، قنادی نجومی در ابتدای خیابان ششصد دستگاه و خیابان هنرستان و قنادی رسالت دور میدان باباطاهر و ترشی فروشی ترش و شیرین در ابتدای خیابان پاستور هم با ارائه محصولات بهتر اسم و رسمی در بین همدانی ها دارند.

کجا بمانیم؟

در این فصل همدان هم می توانید شب را در بوستان های شهر بگذرانید و هم در هتل بمانید. از هر کدام از سه ورودی شهر که وارد شوید، با تابلو، نشانی محل های برپایی کمپ نشان داده شده، این کمپ ها در نزدیکی بوستان مردم در چهارراه پارک، بوستان ارم در بلوار و مجتمع تفریحی و توریستی عباس آباد در تپه عباس آباد پذیرای مسافران است، ضمن آنکه امکاناتی مثل سرویس بهداشتی، پارکینگ و آلا چیق برای مسافران در اینجا مهیاست. اما اگر تصمیم ندارید در چادر بمانید، این فهرست به شما کمک می کند.

همدان


گروه گردشگری تبیان- الهام مرادی

منبع: سرزمین من