تبیان، دستیار زندگی
چگونه با کار بست نکاتی ساده به مدیری موفق تبدیل شویم؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

10 نکته مهم برای یک مدیر موفق
10 نکته مهم برای یک مدیر موفق

همان طور که می دانید در هر سازمانی، یک هرم سازمانی وجود دارد که کل فعالیت های سازمانی را مدیریت می کند. صرف نظر از اینکه شما در کجای این هرم هستید، در سمت مدیر ارشد، مدیر میانی و یا در سطح سر پرست، شما مسلماً مسوول هدایت و مدیریت یکسری نیرو های تحت سر پرستی خود هستید تا از طریق هدایت و مدیریت آنان به اهداف سازمانی نایل آیید.

یک مدیر خوب می تواند به نیرو هایش انگیزه دهد، از اشتباهات گذشته درس گرفته و با ایجاد یک محیط پویا و تقویت روحیه تیمی در مسیر نایل شدن به اهداف کار کنان و سازمان موفق باشد. در ذیل به 10 نکته ای که می تواند شما را به یک مدیر موفق تبدیل کند، اشاره می کنیم.

1- کارکنانتان را خوب بشناسید

اگر قصد دارید به یک مدیر موفق تبدیل شوید، باید کار کنان خود را به خوبی بشناسید و صحبت کردن یکی از بهترین روش های شناخت آنان است. شما می توانید درباره موضوعات مورد علاقه شان با آنها صحبت کنید. هر چه بیشتر و بهتر کار کنان خود را بشناسید، بهتر می توانید تیم خود را هدایت کنید.

2- مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشید

جهت هدایت و مدیریت سازمان خود نیاز مند ارتباط با کار کنان خود هستید. برای این منظور به مهارت های ارتباطی بالایی نیاز دارید که بتوانید افکار و ایده های خود را با بهترین روش ممکن ارتباطی به آنها انتقال دهید. اگر شما فردی با هوش هستید ولی از مهارت ارتباطی خوبی بر خوردار نیستید، نمی توانید مدیر خوبی باشید.

3- همیشه در اتاقتان به روی کارکنان باز باشد

همیشه در جلساتی که بر گزار می کنید به کارکنان صراحتاً اعلام کنید که همیشه در دسترس هستید و آنان می توانند هر سوال و نگرانی که دارند با شما در میان بگذارند. مثل مدیرانی نباشید که فکر می کنند در صورت باز بودن در اتاق، افراد مزاحم خواهند شد و وقت شما را خواهند گرفت. باز بودن در اتاق را فرصتی ببینید که می توانید به کارکنانتان انتقال دهید که چقدر تمایل دارید مکان کاریشان را تبدیل به یک محل خیلی خوب برای فعالیت کنید. هرگز نگرانی ها و دلمشغولی هایشان را موضوعی بی ارزش قلمداد نکنید و مطمئن باشید که خیلی خوب به حرف هایشان گوش داده اید. گوش دادن باید با تمامی وجود باشد.

4- فعالانه مدیریت کنید

مدیریت فعالانه عبارت است از: دانستن اینکه زیر دستانتان چه کار می کنند و بدون اینکه مزاحمتی در کار شان ایجاد کنید از طریق تقویت روش انجام کارشان، مدیریت کنید. شما باید اعتماد داشته باشید که آنان به اندازه کافی توانایی انجام کار را دارند و به جای مدیریت کارشان، خود شان را مدیریت کنید.

5- از اشتباه کردن کار کنانتان نهراسید، بگذارید اشتباه کنند

به عنوان مدیر، شما مسوول کار های کارکنان خود هستید و همین طور مسوول اشتباهات آنها. از این رو ممکن است شما پیش قدم شوید و یکسری دستور العمل های دقیق و شفاف تهیه کنید که از اشتباه کردن پیشگیری کنید. مواظب باشید که کار کنانتان را از اشتباه کردن نترسانید. در این صورت ممکن است آنها برای هر کار جزیی نزد شما آیند و کار شان را با شما چک کنند. در این صورت آنها اشتیاقی به تصمیم گیری نخواهند داشت چون ممکن است اشتباه کنند که خود منجر به این خواهد شد که کار مندان شما متکی به شما باشند، کمتر بهره ور بوده و بیشتر وقت شما را بگیرند. آنان نیاز به فکر کردن دارند و برای این کار نیاز به یاد گرفتن دارند و برای یاد گرفتن گاهی اوقات اشتباه کردن لازم است. به آنها اعتماد کنید و حاشیه خطایی برایشان در نظربگیرید.

10 نکته مهم برای یک مدیر موفق

6- تفویض اختیار کنید و ابزار های لازم برای انجام وظایفشان را در اختیار شان قرار دهید

شما اگر در انجام کار خوب هستید، این بدین معنی نیست که تمامی کار ها را خود تان انجام دهید. یکی از وظایف شما به عنوان مدیر انتقال دانش خوب انجام دادن کار به دیگران است. اگر با موضوع تفویض، احساس ناراحتی می کنید می توانید از وظایف کوچک و سپس بزرگ و بزرگ تر شروع کنید. مشکلاتی که ممکن است سر راهشان باشد را پیش بینی و آموزش کافی در این رابطه را انتقال دهید. در مسیر تفویض اختیار، شما باید امکانات و ابزار های مناسب را در اختیار آنان قرار دهید. تفویض اختیار بدون امکانات لازم نمی تواند آنان را در انجام بهتر وظایفشان یاری کند.

7- کارکنان خود را به چالش بکشید

هیچ چیزی بد تر از داشتن یک کارمند خسته و بدون انرژی نیست. اطمینان حاصل کنید که   کارمندانتان را به چالش می کشید تا از بهترین و بیشترین توانشان استفاده کنند و آنها از این عمل شما خوشحال خواهند شد. آنها را مجبور به اضافه کاری نکنید، فقط به چالش بکشید.

8- سیستم تشویق و تنبیه مناسب و شایسته ای را بر قرار کنید

با شناخت کامل کارکنانتان، بهتر می توانید آنها را تشویق کنید. این تشویق ها لزوماً از نوع پولی نیست و می تواند تشویق های ساده ای از قبیل انتقال آنان به واحدی که دوست دارند در آنجا فعالیت کنند، باشد. تشویق و تنبیه به موقع از اهمیت بسزایی در پیشبرد اهداف سازمانی بر خوردار است.

9- فراموش نکنید که شما مدیر هستید

طوری رفتار نکنید که کارکنانتان فراموش کنند که مدیری وجود ندارد. در همه اوقات، با رفتار های مناسب و تصمیمات قاطع خود به آنان نشان دهید که صرف نظر از اینکه روحیه تیمی خوبی در سازمان وجود دارد و همه وظایفشان را به خوبی انجام می دهند ولی این شما هستید که تصمیم آخر را می گیرید و شما مدیر هستید.

10- از اشتباهات خود درس بگیرید

زمانی که کار ها طبق برنامه پیش نمی رود، اشتباه را شناسایی و به کارکنان خود توضیح دهید که در صورت انجام آن کار به روش دیگری، این اشتباه اتفاق نمی افتد. این عمل به آنان نشان خواهد داد که شما نیز اشتباه می کنید و چگونه از آن درس گرفته و بر خورد نمی کنید. به آنان یاد دهید که از اشتباهات خود درس بگیر ند.

گروه مدرسه اینترنتی سایت تبیان - تنظیم: شکوفه باصری