تبیان، دستیار زندگی
رژیم صهیونیستی خواستار این است که به عنوان یک دولت کاملا یهودی به رسمیت شناخته شود
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آپارتاید اسرائیل

آپارتاید اسرائیل

کتاب «آپارتاید اسراییل: راهنمایی برای مبتدیان» اثر نویسنده و روزنامه‌نگار انگلیسی است که ریشه اشغال و خشونت در منطقه را در ماهیت آپارتاید صهیونیستی و سیاست‌های این رژیم در فلسطین دانسته است.

به گزارش ایبنا، کتاب «بن وایت» روزنامه‌نگار و نویسنده انگلیسی پس از چاپ و ورود به بازار نشر با حمایت گسترده روشنفکران روبه رو شد.

مقدمه این کتاب توسط پروفسور «جان دوگارد» مخبر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در سرزمین‌های اشغالی طی سال های 2001 تا 2008 نوشته شده و افرادی مانند «دمسوند توتو» اسقف اعظم مسیحیان انگلیسی و از طرف شمار دیگری از سیاستمداران، دانشگاهیان ، فعالان و وزرای مسیحی دولت انگلیس مورد تایید قرار گرفته است.

فرض اصلی کتاب بر پایه این واقعیت شکل گرفته که رژیم صهیونیستی خواستار این است که به عنوان یک دولت کاملا یهودی به رسمیت شناخته شود، موضوعی که چندی قبل «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز بار دیگر بر آن تاکید کرد.

بن وایت در این کتاب ابتدا ریشه‌های تئوری صهیونیسم و استعمار را بررسی کرده و به حوادث سال 1948 و شکل‌گیری اسراییل، رانده شدن فلسطینیان از سرزمین‌ها و خانه‌هایشان و حوادث آن زمان می‌پردازد

نویسنده کتاب معتقد است که همین اندیشه نژادپرستانه موجب و ریشه خشونت‌های موجود و سیاست‌هایی است که اسراییل علیه فلسطینیان اعمال می‌کند.

مراسم معرفی کتاب «وایت» طی نشستی در «پورکلوس هاوس» برگزار شد و شماری از نمایندگان پارلمان انگلیس هم در آن حضور داشتند. در این مراسم که توسط شورای تفاهم اعراب- انگلیس ترتیب یافته بود، «دیسموند توتو» اسقف اعظم، برنده جایزه نوبل و فعال ضدآپارتاید از این کتاب تقدیر کرد و آن را اثری ستودنی نامید که به بررسی موضوعی پرمایه پرداخته است.

«یان پیپ» تاریخ نگار اسراییلی هم این کتاب را اثری قابل تقدیر و راهنمایی ممتاز برای پی بردن به موضوع دانست. «سیمون بارو» رییس اتاق فکر مذهبی و اجتماعی «اکلسیا» نیز گفت: «بن وایت» اشتیاقی شدید به عدالت دارد و با واقعیت دشواری روبروست. این کتاب احتمالا با واکنش‌های شدید مواجه خواهد شد، ولی موجب انگیزش افکاری واقعی نیز می شود.

بن وایت در این کتاب ابتدا ریشه‌های تئوری صهیونیسم و استعمار را بررسی کرده و به حوادث سال 1948 و شکل‌گیری اسراییل، رانده شدن فلسطینیان از سرزمین‌ها و خانه‌هایشان و حوادث آن زمان می‌پردازد. او سپس به واژه «آپارتاید اسراییلی» اشاره کرده است، واژه ای که جیمی کارتر رییس جمهور اسبق آمریکا و برخی دیگر نیز آن را به کار گرفته‌اند و سپس به برخی زمینه‌های آپارتاید اسراییل اشاره می‌کند.

بخشی از کتاب نیز به تشریح سیاست‌های اسراییل در قبال فلسطینیان از زبان خود آنها اشاره دارد و توضیح داده است که چگونه این سیاست ها زندگی روزمره فلسطینیان را هم تحت تاثیر قرار داده است.


تهیه و تنظیم: گروه کتاب تبیان - محمد بیگدلی