تبیان، دستیار زندگی
اگر امروز کسی شعار ایرانی را بدهد فردا شعار فارسی‌زبانی را خواهد داد و آن‌وقت ترک و عرب و بلوچ باید از این دایره خارج شوند و یک اختلاف قومیتی شکل خواهد گرفت. بنابراین شعار ایرانی‌گرایی و مکتب ایران شعار مذمومی است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حجت الاسلام خسروپناه در گفتگو با تبیان بیان کرد:

مکتب ایرانی، شعار مذمومی است

خسروپناه

حجت الاسلام خسروپناه،  که به تازگی کتاب "جریان شناسی ضدفرهنگ ها" را منتشر نموده است طی گفتگویی با تبیان گفت: "معمولاً در هر جامعه‌ یک فرهنگ جامع و رایج وجود دارد که عموم مردم آن جامعه آن فرهنگ را پذیرفته‌اند. در زیرمجموعه‌ این فرهنگ رایج یک‌سری فرهنگ‌های ریزتر و جزیی‌تری وجود دارد که در قومیت‌های مختلف آن جامعه ظهور پیدا می‌کند. این ها "خرده‌فرهنگ" ها هستند که الزاماً با فرهنگ رایج تعارضی ندارند.

در کنار "خرده فرهنگ"ها جریان‌هایی نیز وجود دارند که با فرهنگ رایج جامعه در تعارض هستند و چالش ایجاد می‌کنند. به این صورت که گاهی قصد حذف یا به حاشیه راندن فرهنگ رایج را دارند. این جریان‌های خاص را "ضدفرهنگ"می گویند."

مدیر و عضو هیأت علمی گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پاسخ به این سوال که "آیا ملی گرایی یک ضدفرهنگ است" بیان داشت: "باید توجه داشت که ناسیونالیسم برخلاف ادعا اتفاقاً یک جریان ملت‌ستیز است. چون به هر حال ما در کشور ایران با قومیت‌های مختلفی رو‌به‌رو هستیم. اگر امروز کسی شعار "ایرانی" را بدهد فردا شعار "فارسی‌زبانی" را خواهد داد و آن‌وقت ترک و عرب و بلوچ باید از این دایره خارج شوند و یک اختلاف قومیتی شکل خواهد گرفت. بنابراین شعار "ایرانی‌گرایی" و "مکتب ایران" شعار مذمومی است."

اگر امروز کسی شعار "ایرانی" را بدهد فردا شعار "فارسی‌زبانی" را خواهد داد و آن‌وقت ترک و عرب و بلوچ باید از این دایره خارج شوند و یک اختلاف قومیتی شکل خواهد گرفت. بنابراین شعار "ایرانی‌گرایی" و "مکتب ایران" شعار مذمومی است

حجت الاسلام خسروپناه اضافه کرد: "ما وقتی درباره‌ فرهنگ اسلامی در یک کشور اسلامی صحبت می کنیم، هر جریانی که در مقابل و در تعارض با آن باشد یک جریان فرهنگی باطل و ضدفرهنگ است. مثلا ما جریان‌های ضدفرهنگی در جامعه داریم که با فرهنگ اصیل اسلامی مخالف هستند و قصد دارند تا فرهنگ غلطی را جایگزین فرهنگ اسلامی کنند. مثل جریان "شیطان‌پرستی" یا جریان "بهائیت. یا موسیقی‌های مبتذلی مثل "راک"، "متال"، "هوی‌متال" و... و یا سینمای مبتذل که زاییده‌ انسان شهوانی و غضبی بوده و محصولات آن با فلسفه‌ای حیوانی تولید می‌شود."

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این مطلب که "در حال حاضر در عربستان یک موسسه پژوهشی وجود دارد که به‌طور گسترده در زمینه‌ی وهابیت و توسعه و ترویج آن کار می‌کنند" گفت: "ما متاسفانه در کل کشور یک پژوهشکده، بل‌که پژوهشگاهی نداریم که این فرقه‌های ضدفرهنگ را جریان‌شناسی کند. البته افراد و اشخاصی به‌صورت متفرقه کارهایی می‌کنند که کارهای ارزش‌مندی هم هست اما واقعاً کشور ما نیاز به یک پژوهشگاه جریان‌شناسی ضدفرهنگ دارد که شامل گروه‌های مختلفی باشد و هر گروه به یکی از این جریان‌ها بپردازد."

وی در بخش پایانی این گفتگو تصریح کرد: "خانواده‌ها هم باید در این زمینه دقت کنند و مسایل تربیتی فرزندان خود را به عهده‌ی صداوسیما و مدرسه و نهادهایی از این قبیل نگذارند. متاسفانه مقوله‌ی فرهنگ مقوله‌ی اساسی و مهمی در میان کالاهای مورد نیاز خانواده نیست. خانواده‌ها باید بدانند که تنها وظیفه‌ی آن‎ها سیر کردن شکم فرزندان نیست و باید در این موارد دقت بیشتری به خرج بدهند."

"مشروح مصاحبه را در این بخش بخوانید"

"جریان‌شناسی ضدفرهنگ‌ها منتشر شد"


گروه کتاب تبیان