تبیان، دستیار زندگی
به نظر سیدجمال بحران‌هایی كه موجب شده‌اند، وی درصدد شناخت، كشف علل و یافتن راه حل ‌آن‌ها برآید، یه شكل‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ظاهر شده بودند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کاستی‌های جامعه در انديشه سيدجمال‌

تغییرات اجتماعی

كتاب «تغييرات اجتماعي در انديشه سيدجمال‌الدين اسدآبادي» توسط گروه جامعه‌شناسي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه  منتشر شد.

به گزارش تبیان، به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، كتاب تغييرات اجتماعي در انديشه سيدجمال‌الدين اسدآبادي به قلم مجيد كافي پژوهشگر گروه جامعه‌شناسي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.

اين كتاب درصدد بررسي انديشه سيدجمال‌الدين‌ اسدآبادي پيرامون تغييرات اجتماعي است.

مهم ترين هدف اين كتاب، بازسازي  مساله مورد نظر سيدجمال، بر اساس مدل چهار جانبه تغيير سياسي توماس اسپريگنز است كه در آن علل تغيير جامعه از وضعيت مطلوب به وضعيت نامطلوب، و به عبارت ديگر بررسي مسايل و آسيب‌هاي جامعه معاصر سيدجمال‌الدين، عوامل و علل آن مسايل، راهكارهاي حل آن‌ها و سرانجام طرح و ترسيم جامعه و وضعيت مطلوب در نظر وي به خوبي از يكديگر تفكيك مي‌گردد.

به نظر سيدجمال بحران‌هايي كه موجب شده‌اند، وي درصدد شناخت، كشف علل و يافتن راه حل ‌آن‌ها برآيد، يه شكل‌هاي فرهنگي، سياسي و اجتماعي ظاهر شده بودند

اولين پرسشي كه نويسنده در اين كتاب براي فهم انديشه تغيير در افكار سيدجمال‌الدين اسدآبادي بدان پرداخته، اين است كه «مشكلات جامعه از نظر سيدجمال چيست؟» و چه نارسايي‌ و بي‌نظمي مشخصي را مي‌خواهد درمان كند؟

در پاسخ به اين پرسش نويسنده مي‌گويد: به نظر سيدجمال بحران‌هايي كه موجب شده‌اند، وي درصدد شناخت، كشف علل و يافتن راه حل ‌آن‌ها برآيد، يه شكل‌هاي فرهنگي، سياسي و اجتماعي ظاهر شده بودند.

ديدگاه كلي كتاب حاكي از آن است كه سيدجمال در طرح خود براي جامعه مطلوب اميدوار بود كه نظم بازسازي شده دو ضعف جامعه موجود را رفع كند. اين نظام بايد هم از استبداد يعني قدرت بيش از حد حكومت و هم از هرج و مرج به معناي از هم گسيختگي يك جامعه به علت نبود حاكميت دولت، جلوگيري كند. طرحي كه سيدجمال از جامعه مطلوب ارائه مي‌دهد، تصوير جامعه‌اي بود كه در از بين بردن نابه‌ساماني‌هاي حساس اجتماعي اجتماعي كه سيدجمال تجربه كرده بود، توانا است.

نويسنده همچنين معتقد است كه جامعه مبتني بر عدالت كه سيد‌جمال مجسم كرده، بينش او از جامعه‌اي بود كه در آن اتحاد و نظم، جاي هرج و مرج داخلي را مي‌گيرد، جامعه‌اي است كه در آن به مردمان به جاي بدنام‌شدن، احترام گذاشته مي‌شود و اين جامعه استوار و آزاد است.

كتاب تغييرات اجتماعي در انديشه سيدجمال‌الدين اسدآبادي در 158 صفحه و با قيمت 2000تومان منتشر و به جامعه علمي كشور عرضه شده است.


تهیه و تنظیم: گروه کتاب تبیان - محمد بیگدلی