تبیان، دستیار زندگی
چاپ نخست کتاب «علامه سیدمرتضی عسكری» نوشته فاطمه عزیزخان منتشر و روانه بازار نشر شد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عالمی از تبار مجاهدان

علامه عسکری

چاپ نخست کتاب «علامه سیدمرتضی عسكری» نوشته فاطمه عزیزخان منتشر و روانه بازار نشر شد.

به گزارش ایبنا، این اثر كه دهمین كتاب از مجموعه آثار حیات نیكان به حساب می‌آید، مروری اجمالی به حیات علمی و عملی علامه سیدمرتضی عسكری كرده است.

مجموعه‌ای كه به عنوان «حیات نیكان» منتشر می‌شود؛ شامل زندگی فردی و مرور اجمالی به حیات پربار فرزانگان شیعه این پهن‌دشت اسلامی است. در این مختصر تلاش شده با ترسیم چهره علمی و معنوی این بزرگان، الگوهای درستی از رفتار، كردار و سلوك علمی و عملی انسان‌های موفق و متعالی در اختیار جوانان و علاقه‌مندان قرار گیرد و در عین‌حال نسل كنونی هرچند به اختصار با خدمات عالمان بزرگ شیعه آشنا شود.

در قسمتی از اثر حاضر، مطلبی با عنوان «پاسداری از عقاید» گوشه‌ای از زندگانی این عالم اسلامی را روایت می‌كند. نویسنده كتاب از آن خاطره، چنین یاد می‌كند: «شبی مشغول مطالعه بود. چند كتاب را كنار دستش گذاشته بود و یك به یك آنها را باز می‌كرد. در میان مطالعه، متوجه شد كه راوی چند حدیث در كتاب‌ها تكرار شده است. فكر كرد راوی این حدیث را تا چه اندازه می‌شناسد. كتاب‌های دیگر را بررسی كرد و با دقت در آنها، به دنبال شناخت راوی‌ها بود. كتاب‌های رجال را با دقت‌نظر بسیار مطالعه كرد و به این نتیجه رسید كه راوی جعلی است و جنبه تاریخی ندارد. برای اطمینان بیشتر آنچه یافته بود به شیخ میرزا محمد نشان داد. شیخ همان‌طور كه به حرف‌های سیدمرتضی گوش می‌داد و به یادداشت‌های او نگاه می‌كرد، با رضایت سر تكان داد و گفت كه اگر بتوانی ثابت كنی! كار مفیدی خواهد بود.

علامه عسكری درباره تبیین مبانی اندیشه‌های اسلامی نیز كتاب «معالم‌المدرستین» را نوشت و در آن مبانی اندیشه‌های اسلامی را از دیدگاه دو مكتب خلافت و امامت بررسی كرد

تایید شیخ میرزا محمد، سیدمرتضی را مصمم‌تر كرد تا هر چه زودتر كار را شروع كند. سپس برنامه‌ریزی كرد و نام تمام كتاب‌هایی را كه باید می‌خواند، نوشت. از ساعت خواب و استراحتش كاست و كار را با علاقه شروع كرد. در ماه رجب و شعبان، سیدمرتضی به راویان حدیث پرداخت و متوجه شد بسیاری از آنها ساختگی هستند. در آن دو ماه، 45 نفر از صحابی ساختگی تاریخ‌نویسان را شناسایی كرد. سیدمرتضی هرچه بیشتر در این باره تحقیق می‌كرد، بیشتر به عمق كار و اهمیت آن پی می‌برد و به همان نسبت در كارش جدی‌تر می‌شد. سرانجام هرچه در این دو ماه یادداشت كرده بود، به صورت كتاب چاپ كرد. استقبال علما و توجه طلبه‌ها و دانشجویان آن‌قدر زیاد بود كه در مدتی كوتاه اسم كتاب بر سر زبان‌ها افتاد

علامه عسكری درباره تبیین مبانی اندیشه‌های اسلامی نیز كتاب «معالم‌المدرستین» را نوشت و در آن مبانی اندیشه‌های اسلامی را از دیدگاه دو مكتب خلافت و امامت بررسی كرد. وی در این كتاب، قرآن، سنت، فقه و اجتهاد را محور بحث‌های خود قرار داده است.

كتاب «نقش عایشه در تاریخ اسلام» دیگر اثر تاریخی علامه است كه وی در این كتاب، علاوه بر پرداختن به شخصیت عایشه، به حقایقی پس از رحلت رسول(ص) نیز پرداخته است.

از جمله آثار ماندگار علامه «نقش ائمه در احیاء دین» است كه در آن نیز مجموع سخنرانی‌های علامه در موضوع‌های متنوع و مختلف جمع‌آوری و منتشر شده است.

علامه عسكری در حوزه ادیان فرق و مذهب و حوزه‌های علمیه تشیع نیز قلم زده و به اظهار نظر پرداخته است.

وی سرانجام در روز بیست و پنجم شهریور 1386 دعوت حق را لبیك گفت و پیكر پاكش در حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به خاك سپرده شد.

در انتهای این اثر، چندین عكس از فعالیت‌های حضرت علامه سیدمرتضی عسكری نیز به چاپ رسیده است.

چاپ نخست کتاب «علامه سیدمرتضی عسكری» در شمارگان 1200 نسخه، 32 صفحه و بهای 8000 ریال راهی بازار نشر شد.


تهیه و تنظیم: گروه کتاب تبیان - محمد بیگدلی