تبیان، دستیار زندگی
فجر عبدالله اسكندری ـ چهره‌پرداز سینما ـ یكی از هنرمندانی است كه در جشنواره فیلم فجر امسال مورد تقدیر قرار می‌گیرد.  اسكندری متولد 1324 است و چهره‌پردازی را از سال 51 زیر نظر «بیژن محتشم» در تلویزیون ملی ایران آغاز كر...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بزرگداشت عبدالله اسکندری در مراسم افتتاحیه فیلم فجر


عبدالله اسكندری ـ چهره‌پرداز سینما ـ یكی از هنرمندانی است كه در جشنواره فیلم فجر امسال مورد تقدیر قرار می‌گیرد.

اسكندری متولد 1324 است و چهره‌پردازی را از سال 51 زیر نظر «بیژن محتشم» در تلویزیون ملی ایران آغاز كرده و چهره‌پردازی فیلم «گوزن‌ها» 1353، ساخته مسعود كیمیایی اولین كار جدی او محسوب می‌شود.

اسكندری كار خود را با سریال «هزاردستان» پس از انقلاب ادامه داد كه طراحی و اجرای چهره‌پردازی این مجموعه هنوز هم یكی از كارهای شاخص این رشته در ایران محسوب می‌شود.

از دیگر كارهای شاخص این هنرمند می‌توان به طراحی و اجرای چهره محمود بصیری  در نقش یك پیرزن در اپیزود دوم فیلم «دستفروش» ساخته محسن مخلباف و چهره عزت‌الله انتظامی  و گوهر خیراندیش در فیلم «بانو» به كارگردانی داریوش مهرجویی اشاره كرد كه نشان از تبحر بالای این هنرمند دارد.

گفتنی است بعد از گنجاندن بخش چهره‌پردازی در لیست بهترین‌های جشنواره فیلم فجر كه از دوره هفتم اتفاق افتاد اسكندری برای فیلم‌های مادر (علی حاتمی)، ناصرالدین شاه اكتور سینما (محسن مخملباف)، بلندی‌های صفر (فلاح لیالستانی)، آخرین بندر (حسن هدایت)، روز واقعه (شهرام اسدی) و ساحره (داوود میرباقری) برنده سیمرغ بلورین این رشته شده است.

از دیگر آثار عبدالله اسكندری در بعد از انقلاب می‌توان به زرد قناری، مرگ یزدگرد، گل‌های داوودی، باد‌های سرد، تیغ و ابریشم، بایكوت، آوار، تصویر آخر، هامون، بای‌سیكل‌ران ، ناخدا خورشید، آدم برفی،جعفرخان از فرنگ برگشته، تحفه‌ها، ریحانه، دزد عروسكها، پری، توفان شن، عشق طاهر، مسافر ری، جنگجوی پیروز، درخت گلابی، چهره، هنرپیشه ، اینجا چراغی روشن است، تب، بربادرفته، به رنگ ارغوان و سریال امام علی (ع)  اشاره كرد.