تبیان، دستیار زندگی
گالری اویسی سال گذشته نمایشگاه بزرگی از آثار نقاشان مدرن ایران از دهه 70 به بعد را برپا کرد. این بار و بعد از یک سال وقفه، این گالری میزبان یک نمایشگاه بزرگ دیگر از نقاشان مدرن، اما خارجی های این رشته می شود.نمایشگاه آثار نقاشان مدرن خارجی بزرگ قرن بیستم
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

از حراجی تا نمایشگاه

هنرهای تجسمی

هنرهای تجسمی در هفته یی که گذشت

نقاشان قرن بیستمی در گالری اویسی

گالری اویسی سال گذشته نمایشگاه بزرگی از آثار نقاشان مدرن ایران از دهه 70 به بعد را برپا کرد. این بار و بعد از یک سال وقفه، این گالری میزبان یک نمایشگاه بزرگ دیگر از نقاشان مدرن، اما خارجی های این رشته می شود.نمایشگاه آثار نقاشان مدرن خارجی بزرگ قرن بیستم قرار است از روز جمعه دهم مهرماه با فروش این آثار در گالری «اویسی» آغاز شود.مسعود اویسی که طی 30 سال گذشته به جمع آوری و خریداری این مجموعه از حراجی های بزرگ دنیا مشغول بوده است، بعد از سال ها بخش بزرگی از این آثار را به کشور آورده تا در نمایشگاه اختصاصی خود به فروش برساند. این مجموعه شامل 25 اثر از 24 هنرمند بزرگ خارجی قرن بیستم است که گنجینه گرانبهایی از این هنرمندان محسوب می شود.قرار است تمامی آثار این نمایشگاه برخلاف نمایشگاهی که چندی پیش با همین عنوان در موزه هنرهای معاصر برپا شده بود، به فروش برسد. به جز دو تابلو از «ماتیس» و «کوکتو» که کارهایی اصل است، مابقی از 2000 دلار به بالا قیمت گذاری شده اند، مثلاً اثری از پیکاسو با قیمت 12هزار دلار و اثری از میرو با قیمت 18 هزار دلار قیمت گذاری شده است. این دو اثر اصل نیز قرار است با توافق خریداران و مدیر نمایشگاه به قیمت برسد.در این نمایشگاه آثاری از هنرمندانی همچون «ژان کوکتو»، «پیکاسو»، «میرو»، «دالی»، «سیلوا»، «ماتیس» و... به نمایش درمی آید. نگارخانه «اویسی» در خیابان پاسد اران، خیابان گل نبی، خیابان ناطق نوری (زمرد )، کوی آذر، شماره 20 قرار دارد. این نمایشگاه تا 21 مهرماه ادامه دارد.

نیکی کریمی سال گذشته با دو عکسی که همراه با تعدادی از عکاسان دیگر در اکسپوی عکس مجموعه صبا به نمایش گذاشته بود، سر و صدای زیادی به پا کرد و حتی اعتراض تعدادی از عکاسان را هم به دنبال داشت.

نیکی کریمی عکس هایش را به گلستان می آورد

نیکی کریمی سال گذشته با دو عکسی که همراه با تعدادی از عکاسان دیگر در اکسپوی عکس مجموعه صبا به نمایش گذاشته بود، سر و صدای زیادی به پا کرد و حتی اعتراض تعدادی از عکاسان را هم به دنبال داشت. اما این بار او تجربه مستقلی را که نخستین نمایشگاه انفرادی عکس هایش محسوب می شود در گالری گلستان برپا می کند.مجموعه منظره های سیاه و سفید کریمی که دربرگیرنده 30 عکس از مناظر ایران است، آبان ماه سال جاری در گالری گلستان برپا می شود و عکس های آن ماحصل چند سال عکاسی این هنرمند است.عکس های نیکی کریمی از هشتم تا 14 آبان ماه در گالری گلستان به نمایش درمی آید و به فروش می رسد.

سهراب سپهری، حراجی بونامز و گران ترین اثر

قیمت های پایه آثار هنری حراج خاورمیانه و جنوب آسیای «بونامز» برای مهرماه سال جاری در حالی چند روز پیش اعلام شد که اثری بدون عنوان از «سهراب سپهری» به عنوان گران ترین اثر این حراجی قیمت گذاری شد.این اثر 120 تا 140 هزار دلار قیمت گذاری شده است. این اثر زیبا و شاخص، به شیوه رنگ و روغن روی کتان کشیده شده و ابعاد آن 73 در 114 سانتی متر است.بعد از سپهری، اثری بدون عنوان از «سیدمحمد احصایی» 110 تا 130 هزار دلار برآورد قیمت شده است.«پرویز تناولی» هم با یکی از «هیچ های عاشق» در این حراجی حضور دارد.این مجسمه که 70 تا 90 هزار دلار قیمت گذاری شده است از جنس برنز و مربوط به سال 2008 است.این حراجی امسال با شرکت آثاری از هنرمندان ایران، جهان عرب، هند و پاکستان و... از 12اکتبر 2009- 20مهرماه - در هتل «رویال میراژ» دوبی آغاز می شود و آثار هنرمندان مطرح ایرانی همچون «سهراب سپهری»، «سیدمحمد احصایی»، «پرویز تناولی»، «حسین زنده رودی»، «فرامرز پیلارام »، «مسعود عربشاهی»، «مارکو گریگوریان»، «سیراک ملکونیان»، «محسن وزیری مقدم»، «کوروش شیشه گران»، «ابوالقاسم سعیدی»، «شیرین نشاط»، «غلامحسین نامی» و...در کنار آثار هنرمندان مطرح جهان عرب نظیر «عبدالرحمان جغتای»، «لعای خیالی»، «پل گریگوسیان» و «سیف وانلی» در آن چکش می خورد.همچنین در این حراج، آثاری متعلق به دو هنرمند ایرانی یعنی زنده یاد «مارکو گریگوریان» و «سیراک ملکونیان» از مجموعه های خصوصی امریکا چکش خواهد خورد.«واحد خاکدان»، «افشین پیرهاشمی»، «مرتضی دره باغی»، «پویا آریان پور» و «گلناز فتحی» هم از دیگر هنرمندان جوان تر و در عین حال شناخته شده ایرانی در بازارهای جهانی هستند که امسال در حراج بونامز حضور ویژه یی خواهند داشت.

دریاچه که اکنون با کاهش خطرناک شش متری عمق آب روبه رو شده، اقدامی اساسی لازم است. شوره زار شدن پارک ملی دریاچه ارومیه به یک بحران زیست محیطی تبدیل شده که در صورت ادامه روند آن، دریاچه ارومیه می تواند به بحرانی جدی برای ساکنان، کشاورزان منطقه و حیات وحش آن تبدیل شود.

ابراهیم حقیقی «خط نخورده هایش» را نوشت

ابراهیم حقیقی را همه به نام گرافیست می شناسند. دوسالانه های پوستر و گرافیک بعد از زنده یاد ممیز با نام او همراهی شده اند و انجمن طراحان گرافیک نیز هنوز با نام و حضور او فعالیت می کنند.اما این گرافیست باسابقه این بار دست به نگارش زده است آن هم کتابی از نوع خاطره نویسی،خاطرات کودکی ابراهیم حقیقی یا همان «مشق های خط نخورده»، داستان های کوتاهی است که به گفته حقیقی از یک نیاز سرچشمه گرفته است.او می گوید؛ «دلیل خاصی برای نوشتن این کتاب ندارم؛ مثل نقاشی کردن، فیلم ساختن و طراحی کردن یک نیاز است که روزی احساس کردم و امیدوارم در آینده نزدیک به خاطرات دوران نوجوانی، جوانی و... ختم شود.»او در مقدمه نخستین تجربه داستانی اش نوشته است؛ «قصه هایی را که پیش رو دارید، می توانید یک به یک بخوانید، پی درپی، از وسط یا آخر، فرقی نمی کند. همه مشق های خاطراتند برای دل خود. هر کدام را غلط گرفتید، می توانید خط بزنید.»

دریاچه ارومیه، بحران و جشنواره هنر محیطی

هنرمندان محیطی ایران این بار شمال غربی کشور را نشانه گرفته اند. آنها نیمه مهرماه عازم دریاچه ارومیه می شوند تا بیست و چهارمین جشنواره هنر محیطی را رقم بزنند.آنها می گویند؛ «با گذشت هفت سال از اعلام بحرانی بودن وضعیت دریاچه ارومیه، به گفته کارشناسان سازمان محیط زیست برای نجات این دریاچه که اکنون با کاهش خطرناک شش متری عمق آب روبه رو شده، اقدامی اساسی لازم است. شوره زار شدن پارک ملی دریاچه ارومیه به یک بحران زیست محیطی تبدیل شده که در صورت ادامه روند آن، دریاچه ارومیه می تواند به بحرانی جدی برای ساکنان، کشاورزان منطقه و حیات وحش آن تبدیل شود.»در هر حال این جشنواره از 15 تا 17 مهرماه برپا می شود و در کنار آثاری که توسط هنرمندان محیطی به صورت حرفه یی انجام خواهد شد، کارگاه های تخصصی هنر محیطی نیز برای هنرمندان بومی و دانشجویان دانشکده هنرهای تجسمی دانشگاه ارومیه برپا می شود.

سه نسل هنری ایران در هتل هایت لندن

ماه آینده موسسه هنری «کندل استار» با همکاری «فریز آرت فیر» قصد دارد نمایشگاهی از آثار هنرمندان ایرانی را در لندن برگزار کند.مدیران این نمایشگاه معتقدند آثار هنرمندان ایرانی این روزها در گالری ها، موزه ها، مجموعه های هنری و حراجی های جهان مورد توجه بازدید کنندگان است، زیرا آثاری با خلاقیت و حفظ اصالت های بومی و منطقه یی خواهان فراوانی دارد. از این روست که این موسسه قصد دارد این نمایشگاه را برپا کند.هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه را سه نسل مختلف تشکیل می دهند. شهریار احمدی، سمیرا علیخانزاده، پویا آریان پور، شاهو بابایی، حسین چراغچی، مرتضی دره باغی، یاسمین اسفندیاری، عباس کیارستمی، فریده لاشایی، طاهره صمدی تاری، مریم شیرین لو، رسول سلطانی، پرویز تناولی و محسن وزیری مقدم هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه هستند. این نمایشگاه همراه با فروش آثار از 24-10 اکتبر سال 2009 میلادی مصادف با 21 مهر تا 2 آبان در هتل هایت لندن برگزار می شود.

اما کتاب «کویرهای ایران» حاصل 30 سال عکاسی این هنرمند از تمام کویرهای ایران از جمله کویر لوت، مرکزی و کویرهای کوچک تر کشور است.

«یاعلی مدد» و «تروریست» در برلین

گالری «آرت» و «پارتنر» شهر برلین این روزها میزبان نخستین نمایشگاه انفرادی «خسرو حسن زاده» هنرمند ایرانی است. حسن زاده که آثارش در بخش غیررقابتی پنجاه و سومین دوسالانه ونیز در نمایشگاه «دیوان شرق و غرب» نیز نمایش داده شده بود، نقاشی، چاپ دستی و گاه کلاژهایش را با مضامین ایرانی اسلامی و با تکیه بر فیگور انسانی طراحی می کند.آثار او در نمایشگاه برلین شامل آخرین کارهایش یعنی مجموعه «یاعلی مدد» در سال 2009-2008 و تعدادی از آثار قدیمی تر او از مجموعه «تروریست» در سال 2004 می شود.خسرو حسن زاده از شاگردان آیدین آغداشلو است که تاکنون نمایشگاه هایی را در تهران، لندن، بیروت، دمشق، دوبی و آلمان برپا کرده است.این نمایشگاه از هفته گذشته آغاز شده و تا 14 نوامبر 2009 در آلمان ادامه دارد.

نصرالله کسرائیان و کویرهایش

نصرالله کسرائیان و کویرهایش برای همه آشناست. او چندی پیش ماحصل 30 سال عکاسی خود از کویرهای ایران را در یک مجلد با عنوان «کویرهای ایران» توسط نشر «آگاه» به چاپ رساند و از روز جمعه حدود 25 عکس از این مجموعه را در تازه ترین نمایشگاه خود در گالری شیرین نمایش داد.او سال 1999 مجموعه سه جلدی منتشر کرد که یکی از آنها «یادداشت های کویر» بود، اما کتاب «کویرهای ایران» حاصل 30 سال عکاسی این هنرمند از تمام کویرهای ایران از جمله کویر لوت، مرکزی و کویرهای کوچک تر کشور است.در این نمایشگاه البته کتاب کسرائیان نیز با امضایش به فروش می رسد.گالری شیرین در خیابان فرمانیه، بلوار اندرزگو، کوچه سلیمی شمالی، پلاک 145، انجمن خوشنویسان ایران واقع شده است.

گالری تهران در هفته یی که می آید

- نگارخانه «داریوش شریف آبادی»، هنرستان هنرهای زیبای پسران تهران 70 اثر در رشته های نقاشی، گرافیک، کاریکاتور و... را از استادانی همچون ابراهیم فرجی، کامبیز درم بخش، حسین خسروجردی، کاظم قرابی، جلال متولی، محمدرضا فیروزه یی، احمد رویایی، علی یادگاریوسفی، کامیار صادقی، منوچهر دهقان، اکبر نیکان پور، فرامرز قهرمانی فر، مرتضی شمیسا، مرتضی یزدانی، جواد نصرتی و... نمایش می دهد.

هنرستان هنرهای زیبای پسران در خیابان انقلاب، پیچ شمیران، خیابان شهید نورمحمدی، شماره 87 قرار دارد.

- پوسترهای اونیش امین الهی در گالری ویژه نمایش داده می شود. این نمایشگاه شامل 40 پوستر سینمایی طراحی شده این هنرمند است که بیشتر آنها به سفارش بنیاد سینمایی فارابی طی سال های 80 تا 88 طراحی شده و به چاپ رسیده است.

نگارخانه ویژه در خیابان خرمشهر، خیابان شهید عربعلی، خیابان سوم، ضلع جنوب غربی میدان، ساختمان شماره پنج واقع شده که از ساعت 9 صبح تا 19 پذیرای علاقه مندان خواهد بود.

- 20 اثر از استادان خوشنویس ایران شامل غلامحسین امیرخانی، علی شیرازی، مجتبی ملک زاده و سیدرضا بنی رضی در گالری «هنر ایران» به نمایش درآمد.

گالری «هنر ایران» واقع در چهارراه کالج، بلوار استاد شهریار، خیابان خارک، شماره 19 است.

- گالری سیحون هم فعالیت نمایشگاهی خود را با نمایش نقاشی های «مریم بیگ مرادی» ادامه می دهد.

گالری سیحون در خیابان خالد اسلامبولی، کوچه چهارم، پلاک 30 واقع شده است.

- نگارخانه شماره یک «آریا» هم نمایشگاه نقاشی «پری ملک زاده» و نگارخانه شماره 2عکس هایی از «آزیتا سمناک» را از امروز میزبانی می کند.

نگارخانه آریا در خیابان ولیعصر، بالاتر از خیابان شهید بهشتی، کوچه زریـن، پلاک 11 واقع شده است.

- نمایشگاه نقاشی های پری آزرم معتمدی با عنوان «صدای پای آب» با الهام از شعر سهراب سپهری در گالری دی برپا می شود.

گالری دی پایین تر از فرهنگسرای نیاوران، ابتدای پاسداران، تنگستان چهارم، کوچه ناز یکم، بن بست ترانه، پلاک سه واقع شده است.

- نمایشگاه نقاشی «سی رنگ و هفت مرغ» به روایت دو هنرمند نقاش نوگرای ایرانی «سعید معیری زاده» و «هنگامه صدری» در نگارخانه مجموعه صبا به نمایش درآمده است.

- گالری «راه ابریشم» فعالیت خود را بعد از دو ماه تعطیلی با نمایشگاهی از عکس های «همیلا وکیلی» آغاز کرد.

گالری راه ابریشم تا پایان مردادماه نمایشگاه فروش تابستانی خود را با آثار آرشیوی اش برگزار کرد و بعد از آن به استقبال تعطیلات تابستانی رفت.

این گالری در خیابان فرمانیه، جنب فروشگاه شهروند، شماره 103 (112 قدیم) واقع شده است.

- نقاش برجسته ایرانی مقیم کانادا برای نخستین بار آثارش را در ایران، تهران و فرهنگسرای نیاوران به نمایش می گذارد.

سالار احمدیان که آثارش چند سالی است در حراجی ها و نگارخانه های دنیا مورد توجه است و شماری از آنها در گنجینه موزه های شاخصی همچون شیکاگو، سیدنی و مونترال نگهداری می شود، از روز جمعه - دهم مهرماه - تابلوهای نقاشی اش را در نگارخانه شماره یک فرهنگسرای نیاوران به نمایش می گذارد.

- نمایشگاهی از عکس های هنرمند مکزیکی «خوان خوسه دیاس اینفنت» در سفارت مکزیک در تهران برپاست.

سفارت مکزیک در تهران، بلوار آفریقا، خیابان گلفام، پلاک 12 واقع است.

- نمایشگاه نقاشی «راضیه قدیمی» از 18 تا 23 مهرماه در گالری ممیز برپاست .

در گالری میرمیران هم نمایشگاه عکس «المیرا عیوضی» از 18 تا 23 و نمایشگاه عکس «سیاوش قنداق ساز» از 25 تا 30 مهرماه برگزار می شود.

نمایشگاه مجسمه «اکبر احدی» از 18 تا 23 و نمایشگاه عکس «هوفر حقیقی» از 25 تا 30 مهرماه در گالری نامی برپا خواهد شد.

- نمایشگاه نقاشی های محسن خلیلی با عنوان «عزاداری برای اسباب بازی ها» یکشنبه پنجم مهرماه 88 به روی دیوار نگارخانه ماه مهر رفت.

نگارخانه ماه مهر در بلوار آفریقا، خیابان نیلوفر، پلاک هفت واقع است.

- یکصد و بیست و هشتمین نمایشگاه موزه عکسخانه شهر هم به نمایش عکس های عبدالله قاجار اختصاص دارد.

نمایشگاه عکس رجال قاجار تا 24 مهرماه برپاست.

عکسخانه شهر واقع در میدان هفت تیر، خیابان بهارشیراز، بوستان بهارشیراز است.

- فریدون آو، کوروش شیشه گران، فریده لاشایی و بیتا فیاضی هم چهار هنرمندی هستند که آثارشان را روز جمعه 10 مهرماه به نگارخانه خاک می برند.

منبع : اعتماد

تنظیم برای تبیان : مسعود عجمی