چطور کودکمان را از مکیدن انگشت بازداریم؟ نسخه متنی

اینجــــا یک کتابخانه دیجیتالی است

با بیش از 100000 منبع الکترونیکی رایگان به زبان فارسی ، عربی و انگلیسی

چطور کودکمان را از مکیدن انگشت بازداریم؟ - نسخه متنی

المیرا صدیقی

| نمايش فراداده ، افزودن یک نقد و بررسی
افزودن به کتابخانه شخصی
ارسال به دوستان
جستجو در متن کتاب
بیشتر
تنظیمات قلم

فونت

اندازه قلم

+ - پیش فرض

حالت نمایش

روز نیمروز شب
جستجو در لغت نامه
بیشتر
توضیحات
افزودن یادداشت جدید

چطور کودک مان را از مکيدن انگشت باز داريم؟

الميرا صديقي: زماني که كودكان هنوز چند ماهه هستند، مکيدن انگشتشان با مزه به نظر مي رسد اما ...

اما وقتي که به سن مهد کودک مي رسند ديگر اين کار اصلاً خوشايند نيست و تازه آن زمان است که نگران کودک مان مي شويم. قيافه او در حالي که روي پاهاي خودش ايستاده است و هنوز انگشتش را مي مکد، براي مان عذاب آور است.

نگران نباشيد. دانشمندان تخمين زده اند که بيش از 18 درصد کودکاني که بين 2 تا 6 سال سن دارند انگشت خود ـ که غالباً انگشت شست آنهاست ـ را مي مکند.

اما چرا اين اتفاق مي افتد؟ ثابت شده که مكيدن انگشت، باعث آرام شدن کودک مي شود و به همين خاطر وي اين رفتار را همچنان ادامه مي دهد.

تحقيقات همچنين حاکي از آن است که مکيدن انگشت اکثراً توسط کودکاني انجام مي گيرد که در دوران نوپايي ساعات زيادي از روز را از مادرشان دور بوده اند.

اين اتفاق در بين کودکاني که ماه هاي اوليه زندگي خود را در آغوش مادرشان طي کرده و تماس فيزيکي با او داشته اند، بسيار بسيار کم ديده مي شود.

اکثر پزشکان توصيه مي کنند تا زماني که کودک خودش تصميم به رها کردن اين عمل نگرفته، والدين نبايد وي را مجبور به اين کار کنند.

به کودک اجازه دهيد، خود به اشتباهش پي ببرد

ممکن است تذکر دادن به کودک در مورد مکيدن انگشتش کارساز باشد اما بهترين راه سپردن اين مشکل به خود اوست.

اگر دوستانش در مهد کودک يا مدرسه يک بار او را در اين حالت ببينند و مورد تمسخر او را قرار دهند کودک نا خوداگاه نسبت به اين عمل اکراه پيدا مي کند.

اينكه كودك خودش به اين نتيجه برسد، بسيار بهتر از آن است که شما وي را مجبور به اين کار کنيد.

برايش جايزه تعيين کنيد:

مي توانيد با او وارد بازي شويد. يک تقويم يک ماهه روي يخچال خود بگذاريد و روزهايي که او را در حين اين عمل نديده ايد را علامت گذاري کنيد. در پايان ماه به خاطر پيشرفتش به او جايزه دهيد.

روش معکوس/درمان با سختگيري:

به کودک تان که در حال مکيدن انگشتانش است، بگوييد که بايد همه انگشتانش را بمکد و او را مجبور به اين کار کنيد و مطمئن باشيد که او خيلي زود از اين کار خسته مي شود.

از او بپرسيد که چرا اين کار را مي کند و مجبورش کنيد تا پاسخ دهد. تنها مشکل اين کار اين است که وي يک پيشنهاد نادرست را از زبان والدينش خواهد شنيد.

به کودک تان بگوييد که مي تواند در خلوت به اين کار ادامه دهد:

اگر کودک تان ديگر جلوي شما انگشتش را نمي مکد، آن را يک پيشرفت بدانيد. او زماني را که بايد در تنهايي براي اين کار اختصاص دهد را کوتاه مي کند و اين مدت کوتاه براي او کمتر ضرر دارد.

با او منفي برخورد نکنيد:

اگر در انجام اين کار از خودش پيشرفت کمي نشان داد، او را سرزنش نکنيد. احساس ناتواني در وي خود باعث ادامه دادن اين کار مي شود.

مايع يادآوري به انگشتش بزنيد:

گرچه اکثر پزشکان اين کار را بي رحمانه توصيف مي کنند، اما زدن محلول هاي بد مزه به انگشت مي تواند به كودك يادآوري کند که نبايد انگشتش را در دهان فرو ببرد.

به ياد داشته باشيد که اين کار را براي تنبيه انجام ندهيد و به او بگوييد که اين کار تنها براي فراموش کردن اين عادت است.

به دست کردن دستکش روي انگشت هم مي تواند به او اين موضوع را گوشزد کند.

با مراحل آسان شروع کنيد:

در ابتدا از او بخواهيد که در جمع دست از اين کار بردارد و سپس براي مراحل سخت تر همچون زمان خواب پاداش بهتري در نظر بگيريد.

سرش داد نزنيد :

زماني که متوجه شديد که او هنوز اين کار را انجام مي دهد، سرش داد نکشيد. زيرا اين کار او را بيشتر ناراحت مي کند و اين عمل در او تقويت مي شود.

صبر کنيد:

مي دانيد سر کودکاني که تا حتي 6 سالگي انگشت خود را مي مکيده اند چه آمده است؟ آنها ديگر اين کار را نمي کنند.

به گفته والدين آنها، بچه ها هر سال که مي گذشته، به اين کار رغبت کمتري نشان داده اند و کم کم آن را رها كرده اند و يا تنها در زمان هاي خاصي همچون تماشاي تلويزيون، آن را ادامه داده اند.

هر چه سن بچه ها بالاتر مي رود و در جمع دوستان خود قرار مي گيرند، از ترس مسخره شدن توسط دوستان شان اين کار را کمتر انجام مي دهند تا کم کم از سر آنها مي افتد.

مکيدن انگشت چقدر جدي است؟

مکيدن انگشت در کودکاني که سن بيشتري دارند، مي تواند نشان استرس باشد. كودك ممکن است دچار ترس و يا ناراحتي بوده و اين عمل را براي آرام کردن خود انجام دهد.

اگر احساس مي کنيد توقف کودک تان در اين حالت، اوضاع روحي او را بدتر مي کند، بگرديد و ببينيد مشکل اصلي کودک تان که ترس يا ناراحتي است، از کجا نشأت مي گيرد.

اينکه پدر و مادرها با گذشتن سن کودک شان از مرز پنج سالگي، نگران اين حرکت او مي شوند، کاملاً طبيعي است. اجازه دهيد تا کودک تان بفهمد که شما از اين کار او ناراضي هستيد.

حال اگر تا بعد از پنج سالگي اين کار را رها نکرد چه ؟

تحقيقات نشان داده است که مکيدن انگشت باعث کج در آمدن دندان ها و حتي تأخير در اين مسئله مي شود.

اين عمل همچنين ممکن است که باعث گشاد شدن دهان کودک شود و اين احتمالات بستگي به ندارد که او چطور و از کدام جهت انگشتش را مي مکد.

وقتي کودک به سن مدرسه رفتن رسيد، اين کار او در ملأ عام باعث مسخره شدنش مي شود. بچه ها معمولاً تصور مي کنند کودکاني که انگشت خود را مي مکند، باهوش، خوشحال و زيبا نيستند و همين موضوع باعث مي شود کودک تان اين کار را جلوي ديگران انجام ندهد.

يکي ديگر از خطرات مکيدن انگشت احتمال چرکي شدن آن است. حتي ممكن است کودک تان پس از لمس کردن ماده اي سمي با فرو بردن انگشتش در دهان، آنررا خورده و مسموم شود.

برخي وسايل دندان پزشکي هم هستند که شما مي توانيد آنها را به کودکتان پيشنهاد کنيد. اگر او آنها را بپذيرد، خيلي زود اين عادت را فراموش مي کند.

به ياد داشته باشيد که تنها اگر منشأ اين رفتار کودک تان را کشف کنيد، مي توانيد اين عادت را از سر او بيندازيد.

منيع :

همشهري آنلاين

© کپي رايت توسط .:مقاله نت.: بزرگترين بانك مقالات دانشجويي کليه حقوق مادي و معنوي مربوط و متعلق به اين سايت و گردآورندگان و نويسندگان مقالات است.)

برداشت مقالات فقط با ذکر منبع امکان پذير است.

/ 1