تبیان، دستیار زندگی
این سوال ارتباطی به سوالات روزانه سایت تبیان ندارد! و ما فقط قصد داریم شما را با گوشه کوچکی از عالم کائنات آشنا سازیم، پس تنبلی را کنار بگذارید و شروع کنید به حدس زدن!
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فقط حدس بزن! (11)

با دقت به این 2 تصویر نگاه کنید:

فقط حدس بزن

فقط حدس بزن

خب !

خوب نگاه کردید ..!؟

به نظر شما هر کدام از این 2 عکس قسمتی از چه چیزی یا بخشی از چه مکانی است؟

این سوال ارتباطی به سوالات روزانه سایت تبیان ندارد! و ما فقط قصد داریم شما را با گوشه کوچکی از عالم  کائنات آشنا سازیم،  پس تنبلی را کنار بگذارید و شروع کنید به حدس زدن!

لطفا قبل از خواندن پاسخ، حدس های خود را در قسمت نظرات وارد کنید تا ما و دیگران با تراوشات ذهنی شما بیشتر آشنا شویم!

(برای بزرگ دیدن تصاویر بر روی آن ها کلیک کنید)

این فرصتی است برای شما که دانش تصویری خود را درباره ی کیهان بیازمایید پس آن را از دست ندهید!

سحابی زیبای بومرنگ

تصویر اول :

سحابی زیبای بومرنگ

این ابر متقارن سحابی بومرنگ را نشان می دهد که به وسیله ی بادهایی از گاز و غبار با سرعت بسیار بالا خلق شده است. آنها اثرات دمیدن ستاره مرکزی و سالخورده هستند و با سرعتی حدود 600 هزار کیلومتر بر ساعت از این ستاره دور می شوند. سرعت بالای انبساط سبب سرد شدن گازهای سحابی تا حدود 1 درجه بالای صفر مطلق(کلوین) شده – دمایی کمتر از تابش زمینه کیهانی -  و این امر سبب شده تا این منطقه سردترین ناحیه در دنیای دوردست باشد. درخشش آن، حاصل گازهایی است که نور ستاره مرکزی را بازتاب می کنند. اعتقاد بر این است که ستاره یا سیستم ستاره ای سحابی منجمد بومرنگ در مرحله تشکیل سحابی سیاره نما به سر می برد. این تصویر هابل به وسیله فیلترهای قطبشی (Polarizing ، مانند عینک های آفتابی)، ثبت شده و کد گذاری رنگ ها در آن با به هم پیوستن زاویه ها توسط نورهای قطبیده شده، ثبت گردیده است. سحابی بومرنگ اندازه ای حدود 1 سال نوری دارد و در فاصله 5000 سال نوری از ما، در صورت فلکی قنطورس واقع است.

مریخ

تصویر دوم :

مریخ

در زمان مقابله ی سیاره ی سرخ در 3 دی 1386، چنین نماهای تلسکوپی خوبی از این سیاره به دست آمد. ( مقابله به این معناست که در نگاه ناظر زمینی، سیاره سرخ و خورشید با هم زاویه ای 180 درجه بسازند و رو به روی هم قرار گیرند. این دوره منظم برای مریخ هر 26 ماه یک بار رخ       می دهد.) به علت آنکه مریخ دارای مداری بیضی شکل است، تاریخ حقیقی که مریخ در نزدیک ترین فاصله به زمین قرار می گرفت، 27 آذر ماه بود که  در آن هنگام سیاره سرخ تنها 88 میلیون کیلومتر با ما فاصله  داشت. این عکس استثنایی در 27 آبان 1386 ثبت شده است، قسمت شمالی سیاره از دید ما پنهان است و در سطح آن نیز مناطقی وسیع و تیره دیده می شود که این موضوع با میزان آلبدو این مناطق مرتبط است. این عکس ابتدا به صورت فیلم همراه با فیلتر، سوار بر تلسکوپ 1 متری در رصدخانه ای واقع در فرانسه و بر فراز کوه های پیرنه ثبت شده است. نزدیک شدن مریخ به ما بسیار مفید است زیرا سفرهای فضایی را کوتاه می کند، به همین دلیل سازمان فضایی ناسا کاوشگر فونیکس را در شهریور همان سال به فضا پرتاب نمود تا در اردیبهشت سال بعد به این سیاره برسد.

فراموش نکنید که درست یا غلط بودن حدس های شما مهم نیست آنچه که ارزشمند است تنها تفکر بر روی خالق و ناظم این هستی است.

حدس هایتان درست از آب درآمد یا نه؟ با توجه به نظرات شما دوستان در فقط حدس بزن های گذشته، تصمیم گرفتیم این هفته خیلی سخت نگیریم! و تصاویر به نسبت آسان تری از دفعات پیش برای شما انتخاب کنیم.

درست است که تصویر اول خیلی شبیه به رنگین کمان است اما با توجه به این که شما در هفته های گذشته با سحابی آشنا شده اید انتظا داریم آن را درست حدس زده باشید. تصویر دوم هم که کاملا مشخص است. فقط خواستیم یادی از منظومه شمسی هم کرده باشیم!

منتظر «فقط حدس بزن!» بعدی باشید.

منبع:

apod.nojum.ir

گردآوری و تنظیم:

اربابی فر