• Nombre de visites :
  • 4705
  • 10/2/2014
  • Date :

Vücudumuzda7 ağrı kesme noktası

vücudumuzda7 ağrı kesme noktası

Günlük yaşamda sık sık çeşitli ağrılarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu ağrılardan bazıları hastalıklarla, bazıları ise alışkanlıklarımızla ilgili.

Peki, vücudumuzda aslında birçok ağrı kesme noktası bulunduğunu biliyor musunuz? Ağrı kesici kullanmak yerine, parmağınızı kullanıp sihirli noktalara bastırmayı denemeye ne dersiniz?

Baş ağrısı için "Yindang" nokasını sıkmak

İster nezle ister sinir yüzünden olsun, baş ağrısı bir gölge gibi hep bizi takip ediyor. Baş ağrısından dolayı kaşlarımızı çatıyoruz. Oysa bunun tam tersini yapmamız gerekiyor, çünkü baş ağrısını gideren ve "Yindang" adı verilen akupunktur noktası tam iki kaş arasında yer alıyor. Bu noktaya bastırdığımızda baş ağrısı ve burun rahatsızlığının giderilmesine yardımcı oluyor. Başımız ağrıdığında, baş ve işaret parmaklarımızla iki kaş arasını biraz güçle 2 dakika sıkabiliriz. Bu uygulamadan sonra, baş ağrımızın geçtiğini ya da hafiflediğini görebiliriz.

Sırt ağrısı için bel ovmak

Sırtımız ağrıdığında, ellerimizle belimizi güçlü şekilde ovabiliriz, bel ve sırt ağrılarının derhal hafiflediğini hissedeceksiniz. Bel ve özellikle omurganın iki yanı, böbreğin bulunduğu bölge. Çin tıbbına göre, böbrek sıcağı sever ve bu nedenle bele uygulanan masaj, bel ve sırt ağrılarının giderilmesine yardımcı olabilir. Bu uygulama da şöyle yapabiliriz: İki elinizi ısınıncaya kadar sürtün ve daha sonra belinize koyup güçlü biçimde kuyruk kemiğine kadar ovun. Bu hareketleri 50-100 kez tekrarlayın. Çinli doktorlar, sıklıkla sırt ağrısı çekenlerin, bu uygulamayı sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ve her defasında 50-100 kere tekrarlamasını tavsiye ediyor. Deneyin, farkı hissedeceksiniz.

Diş ağrısı için "Hukou" ve "Xiaguan" noktalarına bastırmak

Çin'de bir deyiş vardır, "Diş ağrısı hastalık değil, canınızı çıkarır". Bu deyiş de diş ağrısının verdiği büyük acı ve sıkıntıyı yansıtıyor. Dişimiz ağrıdığında "Hukou" ve "Xiaguan" adlı iki noktaya başvurarak, ağrının giderilmesine çalışabiliriz. "Hukou" noktası, baş ve işaret parmakları sıkı bir şekilde yan yana getirildiğinde kasların en yüksek noktasında bulunuyor. Sağ elinizin baş parmağıyla sol elininizdeki "Hukou" noktasına acı verecek kadar kuvvetli biçimde, serçe parmağımızın tarafına doğru 1-2 dakika süreyle bastırın. Ancak bu uygulama hamile kadınlar için sakıncalıdır.

"Xiaguan" noktası ise kulağın girişindeki kıkırdağın başlangıç noktasındaki çöküntüde bulunuyor. İşte bu nokta, diş ağrısının çaresi olabilir. Zira, "Xiaguan" noktasına bu şekilde bastırınca ağrınız kesilebilir.

Omuz ağrısı için "Jianjing" noktası

Omuz ağrılarında, genellikle arkadaşlarımızdan masaj yapmalarını isteriz. Masaj, gerçekten omuz ağrısını hafifletebilir. Fakat, masaj sırasında omuzunuzdaki "Jianjing" noktasına da bastırabilirsiniz. Bu şekilde, daha etkili sonuç elde edebiliriz.

"Jianjing" noktası, parmağınızla meme ucundan yukarı doğru çıktığınızda omuzunuzu kesen noktadır. Çin tıbbına göre, bu noktaya bastırmak, omuz ağrısı, göz yorgunluğu, kulak uğuldaması, kulak çınlaması ve boyun tutulmasının giderilmesine yardımcı olabilir.

Ancak yüksek tansiyon, kalp ve beyin damarı hastalıkları olanlar "Jianjing" noktasına uzun süreli ve güçlü bir şekilde bastırmamalı.

Kalp ağrısı için "Neiguan" noktası

"Neiguan" noktası, kolumuzun iç tarafında bulunur ve el bileğimize üç parmak mesafededir.

Kalbimiz sıkıştığında, dilaltı hapı almanın yanı sıra, "Neiguan" noktasına 5 dakika süreyle bastırabiliriz. Bu uygulama kan dolaşımını hızlandırarak, kalp sıkışmasının geçmesine yardımcı olabilir. Bu uygulamayı yalnızca tedaviye yardımcı olarak ya da ilk yardımda kullanabileceğinizi, kalbiniz rahatsızlandığında vakit geçirmeden doktora başvurmanız gerektiğiniz lütfen unutmayın. .

Bunun yanı sıra "Neiguan" noktasına bastırmak, mide bulantısının geçmesi için de etkili olabilir.

Adet sancısı için "Taichong" nokatsı

"Taichong" noktası, ayağın üzerinde, baş ve ikinci parmağın ortasından 1,5 santim yukarıda yer alır. Adet sancısı olduğunda sağ elinizin baş parmağıyla sol ayağınızdaki "Taichong" noktasına bir dakika bastırın ve daha sonra ters elle diğer ayağınıza geçin. Bakalım, sonuç ne olacak...


Kiraz Ağrı Kesici, Çilek Sakinleştirici

Uyku sonrası ağrıları (1)

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)