• Nombre de visites :
  • 2656
  • 2/5/2009
  • Date :

Sık grip oluyorsanız

ağrı

Sık grip oluyorsanız

  Fibromiyalji karmaşık şikayetleri içinde barındıran bir hastalıktır. Bir yanında depresyon uyku bozuklukları diğer yanında ağrılar, sık tekrarlayan gripler, hormonal bozukluklar yanında bağırsak sorunları, gaz, şişkinlik, kabızlık, reflü gibi problemleri beraberinde getirebilen yaygın bir sağlık sorunudur. Fibromiyalji demek için ağrıların en az 3 ay sürmesi, sabah yorgunlugu ve vücutta belli sayIda hassas noktaların olmasi gerekir.

Fibromiyalji daha çok kadınlarda görülür

  Fibromiyalji hanımlarda daha sık görülen bir sağlık sorunu. Nedeni tam olarak bilinmese de yapılan araştırmalar ağrılara neden olan şikayetlerin merkezi sinir sisteminden kaynaklandığını göstermektedir.

30-50 yaş arasında yaygın olarak ve kadınlarda erkeklere göre 7 kat daha fazla görülen fibromiyalji eklem hastalıkları gibi eklemi tutmaz ve şekil bozukluğu yapmaz.

Bitmeyen şikayetlere ozonlu çözüm

  Fibromiyalji birçok şikayeti içinde barındıran bir yüzüyle ruhsal diğer yüzüyle fiziksel, kronik ağrılar yaratan karmaşık bir şikayet yumağıdır. Fibromiyaljinin tedavisinde uygulanan ilaç tedavileri daha çok uykuyu düzenlemek ve depresyonu tedavi etmek, yorgunluğu gidermek amacıyla kullanilmakta, fiziksel egzersiz tedavileri uygulanmaktadır.

  Avrupa'dan sonra ülkemizde de giderek yaygınlaşan ozon tedavisi üzerinde yapılan çalışmalar fibromiyalji şikayetlerinde birkaç uygulama sonunda bu hastalığı tetikleyen birden çok şikayetin giderimesinde de başarılı sonuçlar yarattığını göstermektedir.

ağrı

İlk uygulamada etkisini gösterir

  Ağrılı bölgelere noktasal olarak uygulanan ozon enjeksiyonu kronik ağrı şikayetlerini tedavi ederken, ozonun bir başka uygulama alanı olan kan ozonu kronik yorgunluk, depresyon, uyku bozuklukları şikayetleri ortadan kalkmaktadır. İlk uygulamalardan itibaren etkisini gösteren ozon kombinasyonu bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmaktadır.

  Öte yandan bazı kronik hastalıkların oluşum riski şişmanlığa bağlı olarak artmaktadır.

Hareketsizlik, psikolojik bozukluklar, metabolik ve hormonal bozukluklardan kaynaklanan şişmanlık yukarıda da belirttiğimiz ve fibromiyalji şikayetlerini tetikleyen bir grup etmene zemin hazırlayabilmektedir.

Kilolardan kurtulmak riski azaltır

  Dolayısıyla kişinin aşırı kilolarından kurtulması hastalıkların oluşum riskini azaltması açısından büyük önem taşımaktadır. Ozon tedavisinin fibromiyalji tedavisinde kullanım alanına, sauna uygulaması aşırı kilolardan kurtulmak içinde imkan sunuyor.

  Ozon sauna uygulaması her seansta kişiye yaklaşık 400 ila 600 kalori yaktırma özelliği taşıyor. Ozon enjeksiyonu, kan ozonu ve aşırı kilolu hastalar için uygulanan ozon sauna kombinasyonu hastalığın çok boyutlu çözümüne yardmcı olan etkili bir yöntemin aşamalarını oluşturmaktadır.

Dr. İsmail AĞAR


Uyku sonrası ağrıları (1)

Psikolojik kaynaklı bedensel hastalıklar

Kemik Erimesi

Belki de bir uyku hastalığınız var!

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)