تبیان، دستیار زندگی
بسیج ادارات، اصناف، كارگری و عشایر
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بسیج ادارات، اصناف، كارگری و عشایر

تعریف بسیج اداری

بسیج اداری عبارت است از نهادی مردمی، متشكل از كاركنان دولت به عنوان بخشی از ساختار كلان نیروی مقاومت بسیج كه به منظور حراست و حمایت از ارزش های اسلام و انقلاب اسلامی و كیان جمهوری اسلامی ایران و تحقق اهداف ارتش بیست میلیونی در محدوده دستگاه های دولتی به امر جذب، آموزش و سازماندهی نیروهای داوطلب و توسعه و ترویج فرهنگ بسیجی اقدام می نماید.

بسیج

مأموریت و وظایف بسیج اداری

الف ـ مأموریت:

جذب و آموزش عمومی كارمندان و كارگران و تشكل های صنفی و بكارگیری نیروهای بسیجی در دفاع از كوی و برزن (مراكز اداری و كارخانجات و مراكز حساس) در مواقع بحران و حوادث غیرمترقبه از طریق رده های مقاومت تابعه.

ب ـ شرح وظائف:

1. اداره و هدایت رده های مقاومت تحت امر و نظارت بر حسن اجراء وظایف آنها.

2. پیشنهاد ایجاد، گسترش، ادغام، انحلال و جابجایی رده های تابعه به رده مافوق.

3. جذب و پذیرش كارمندان كارگران و اعضای تشكل های صنفی در قالب عضویت های مختلف طبق ضوابط

4. پیگیری و تشكیل كلاس های آموزش نظامی، امداد و نجات، امر به معروف و نهی از منكر و عقیدتی در سطح حوزه و پایگاه های مقاومت (مقطع مقدماتی و تكمیلی)

5. سازماندهی نیروهای بسیجی در قالب سازمان های ابلاغی و بكارگیری آنان در مأموریت ها بنا به دستور.

6. اجرای برنامه های حفظ و انسجام بسیجیان تحت امر طبق ضوابط و برنامه های ابلاغی.

7. جمع آوری آشكار اخبار و شایعات سطح پایگاه های مقاومت تحت امر پیرامون موضوعات مشخص شده و ارسال به رده مافوق و مدیریت طبق دستور.

8. تأمین نیروهای بسیجی در مورد نیاز مأموریت های سپاه و شناسایی و جذب نیروهای متخصص براساس سهمیه های ابلاغی.

9. امداد و كمك به مردم و همكاری با سازمان های امدادی محدوده تحت پوشش هنگام بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه بنا به دستور.

10 تهیه طرح های دفاعی و مقاومتی دستگاه های دولتی و حفظ و آمادگی نیروهای بسیجی از طریق اجرای مانور و آموزش و یادآوری.

11 همكاری با نیروی انتظامی محدوده حوزه بنا به دستور.

12 ترمیم و تثبیت اعضاء شورای مراكز و حوزه های مقاومت با هماهنگی رده مافوق و پیشنهاد عزل و نصب فرماندهان مراكز و حوزه های مقاومت به رده بالاتر.

13 نظارت بر حفظ اموال (مربوط به سپاه یا كمك های دستگاه ذیربط).

14 اخذ گزارش كار ماهانه و مقطعی از رده های مقاومت تابعه و جمع بندی و ارسال به رده بالاتر.

15 برآورد و پیگیری تأمین بودجه و اقلام لجستیكی مورد نیاز مأموریت های مراكز و حوزه ها و پایگاه های مقاومت تحت پوشش از طریق دستگاه های ذیربط.

16 برنامه ریزی در جهت برگزاری و شركت در مراسمات و ایام ا... ها با هماهنگی رده مافوق.

17 انجام برنامه های انصار المجاهدین و سركشی به خانواده ایثارگران.

بسیج عشایری

یكی از جوامعی كه در تمدن امروزی و در جامعه مدنیت یافته شهری و روستایی مطرح است جوامع عشایری بوده كه این جامعه با عنایت به سنخیت یافتن در ابعاد مختلف از بدو خلقت تاكنون مطرح بوده است و علیرغم فراز و نشیب هایی كه تاكنون به خود دیده همواره در ابعاد بارز اخلاق، صداقت، صفا، همبستگی، همگرائی، غیرت و دیگر خصائل نیك انسانی بی نظیر بوده و خواهد بود.

تحلیل زیبا و پر بركت امام راحل (ره) از عشایركه آنها را شیر مردان، شیر زنان، سلحشوران غیور، پشتوانه محكم جنگجویان, سد محكم و نفوذ ناپذیر در برابر دشمنان اسلام و میهن اسلامی، موجبات دلگرمی رزمندگان دلیر اسلام می دانند, معرف سیمای سرشار از ایمان، ایثار و شجاعت این جامعه عزیز است.

سپاه و بسیج عشایری از اول انقلاب با استقلال تشكیلاتی در جامعه عشایری حضور فعال و مستمر داشته و ارتباط گسترده و منسجم خود را در همة ابعاد با هویت عشایری حفظ كرده است. دست اندركاران بسیج و سپاه عشایری بعنوان فرزندان با تجربه , عشایر را در هر شرایط زمانی و مكانی, كوچ ییلاق و قشلاق، توسعه و اسكان و برخورد و مواجهه با ناآرامی ها و ناسازگاری های قومی، قبیله ای و روستائی و عشایر و رفع و دفع نقشه های شوم استكبار و گروهك های نفوذی در میان عشایر بوده و با درایت متناسب با روحیات آنان صادقانه عشایر را همراهی كرده اند.

یكی از مقدس ترین تشكیلات نظام و مورد اعتماد عشایر، بسیج و سپاه عشایر است زیرا ایلات و عشایر، فرهنگ عاشورا را به علم سبز كربلا خوب می شناسد زیرا سپاه و بسیج علمداران سبز پوش از بدو پیروزی انقلاب اسلامی بعنوان پیام آوران ولایت فقیه پا به صحنه حضور نهادند و با اقتداء به قائد عظیم الشأن حضرت امام خمینی (ره) راه توطئه ها را بر دشمنان اسلام در جامعه عشایری بستند.

سیفی- فرهنگ پایداری تبیان