تبیان، دستیار زندگی
چندی پیش فیلم سینمایی دروازه آتش از شبکه دو سیما پخش شد. این فیلم که محصول کشور آلمان بود، داستان افشاگری یکی از مقامات پارلمان آلمان علیه کمپانی هایی بود که در تسلیح شیمیایی کشورهای خاورمیانه(!) شرکت داشته اند. پخش این فیلم با دوبله فارسی و بدون
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گاز خردل در آشپزخانه سینمای آلمان

بررسی فیلم دروازه آتش و جهت گیری های آن

دروازه اتش

مدتی پیش  فیلم سینمایی "دروازه آتش" از شبکه دو سیما پخش شد. این فیلم که محصول کشور آلمان بود، داستان افشاگری یکی از مقامات پارلمان آلمان علیه کمپانی هایی بود که در تسلیح شیمیایی کشورهای خاورمیانه (!) شرکت داشته اند. پخش این فیلم با دوبله فارسی و بدون دخل و تصرف و بدون نقد وبررسی و توضیحات کارشناسانه، شگفتی برانگیز بود. اجمالا به برخی نکات موجود در فیلم اشاره می شود:

1- قهرمان فیلم که در اثنای کار ترور می شود و به سختی زنده می ماند فقط تاکید دارد شرکت هایی در ارسال مواد شیمیایی مورد نیاز برای تولید خردل به خاورمیانه متهم اند.باید یادآور شد: اولا تولید گاز خردل نیازمند هیچ ماده ممنوعه یا تکنولوژی پیشرفته ای نیست و معروف است که در آشپزخانه هم قابل تهیه است. آنچه کمک غرب به شمار می رود تکنولوژی پیشرفته علمی و نظامی برای تولید بمب هایی در عراق بود که مایع چسبنده خردل را به گاز تبدیل کند تا در اعماق ریه ها فرو برود. این کار با ذرات میکروسکوپی سیلیکون میسر شد.

نکته دوم  اتهام غرب برای فروش مواد سمی ممنوعه ای بود که برای تولید گازهای اعصاب،‌خفه کننده و عامل خون به عراق ارسال شد و از مکانیسم پیچیده ای بهره می برد. اتهام دیگر غرب، ارسال مواد سمی غیر ممنوعه در حجمی بسیار زیاد به عراق بود. در یک ادعا وزارت کشاورزی امریکا موادی با عنوان تولید حشره کش به عراق فرستاد که مجانی بود و تحت عنوان کمک به کشورهای جهان سوم برای تولید مواد دفع آفات نباتی ارسال می گردید. اما با این میزان ماده، برای دویست سال دنیا امکان تولید حشره کش وجود داشت.

بمباران شیمیایی

نکته سوم این که فیلم نه تنها عنوان خردل را برگزیده بلکه ارسال آن به عراق را اعتراف نمی کند و فقط ارسال به خاورمیانه را مطرح می کند که می تواند به معنی ارسال به ایران هم باشد. در حالی که از اواسط جنگ تحمیلی ماموران سازمان ملل هرگز نتوانستند ادعای دورغین رژیم صدام مبنی بر تولید سلاح شیمیایی در ایران را ثابت کنند.

2-  حرف اصلی فیلم دورازه آتش آن بود که اگر شرکتی در ارسال مواد شیمیایی در آلمان خطایی کرده، وابسته به آلمان شرقی و کمونیست ها بوده است و اکنون ننگ ترور این مقام آلمانی و بقیه جنایت ها بر پیشانی عوامل آلمان شرقی سابق است. این ادعا مرا یاد مصاحبه پروفسور هندریکس بلژیکی انداخت که در مصاحبه تلویزیونی با من اصرار داشت کمک آلمان به عراق در تسلیح شیمیایی را به کمونیست ها منعطف کند و می گفت:

ای کاش دیوار برلین برچیده نمی شد! زیرا الان کمونیست ها در تمام اروپا پخش شده اند. به فرض اینکه ادعای ایشان درست باشد و جرم تسلیح شیمیایی عراق بر عهده بلوک شرق باشد، پس دادگاه شهردار مشتاد آلمان علیه شرکت کارکولب در فرانکفورت چه می شود، رسوایی دولت بوش پدر و سخنرانی نماینده کنگره امریکا، هنری گوتزالس و دادگاه محکومیت شرکت انگلیسی امریکایی، ماتریکس چرچیل و کمک مالی امریکا از طریق بانک BNL و کتاب های افشاگرانه کنت تیمرسن و لرد نلسون در مورد اسناد کمک غرب به تسلیح شیمیایی رژیم صدام چه می شود و انبوه مقاله و پژوهش و مصاحبه و سند که در اینترنت وجود دارد و تیتر روزنامه گاردین که می نویسد: چه کسی صدام را تسلیح شیمیایی کرد؟ خود ما ! چیست؟ و آیا اگر یک سند دال بر کمک شوروی سابق در تسلیح شیمیایی صدام وجود داشت،‌غرب از ارائه خودداری می کرد؟ جز این نیست که دنیای غرب برای تطهیر خود از این ننگ بزرگ انگشت اتهام را سمت دشمن دیرینه می گیرد و پاکترین و منزه ترین شخصیت فیلم ، رییس پلیس آلمان است که دائم می پرسد: دروازه آتش یعنی چه؟ گویی در آن سالها که شرکت های آلمانی و غربی برخلاف قوانین بین المللی، مواد اولیه و تکنولوژی تولید سلاح کشتار جمعی و شیمیایی به عراق می فروختند، ایشان نبوده اند و رسوایی دخالت، اطلاع و مشارکت مقامات سیاسی آلمان غربی در این رسوایی به فراموشی سپرده شده است.

3-  قهرمان فیلم "دروازه آتش" در انتهای فیلم می گوید: ارسال مواد شیمیایی ممنوعه به خاورمیانه با دموکراسی غربی سازگار نیست.

بمباران شیمیایی حلبچه

عجیب است که غرب و آلمان برای تطهیر خود چنین فعالیت وسیع رسانه ای راه انداخته و در حالی که اخبار اینترنت و مستندات مکتوب مالامال از اسناد کمک غرب به تسلیح شیمیایی صدام است به قالب فیلم داستانی روی می آورد و کشور ما که بزرگترین قربانی سلاح شیمیایی در جهان و در طول تاریخ است، حتی یک گام برای اعلام مظلومیت خود بر نمی دارد.

سال گذشته مصاحبه ای را که هنری گوترالس، نماینده سابق کنگره امریکا در آن به افشاگری علیه بوش پدر به جرم کمک به تسلیح شیمیایی رژیم صدام و کمک مالی فراوان و ارسال تکنولوژی ممنوعه به عراق، پرداخته بود را با هزینه شخصی ترجمه و تنظیم کردم، اما هیچ روزنامه ای حاضر به چاپ آن نشد . جای شگفتی و تاسف است که رسانه های،‌ چنین در خواب زمستانی، سر زیر برف دارند و رسانه های غربی، چه جسورانه به دنبال تطهیر چهره خود از ننگ جنایت بشری هستند،آلمان شرقی که سالها پیش مرده است متهم ردیف اول کمک به تسلیح شیمیایی صدام معدوم معرفی می شود.


نویسنده: مهدی نیرومنش

بخش هنر مردان خدا