راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

مطالب مرتبط
  • ارسطو معلم یونانی
    ارسطو معلم یونانی
    پزشک مخصوص شاه بود در سنین کودکی پدرش او را برای تحصیل در آکادمی افلاطون به آتن فرستاد .افلاطون در ارسطوی 17 ساله شوق یادگیری ایجاد کرد ارسطو به مدت 20 سال در اکادمی افلاطون ابتدا به عنوان محصل و بعد به عنوان معلم باقی ماند ارسطو در سال 348 پیش از میلاد
  • وینتون سرف،پدر اینترنت
    وینتون سرف،پدر اینترنت
    وینتون سوف در سال 1943 متولد شده و در لس آنجلس پرورش یافته است. او به پدر اینترنت اشتهار دارد.
  • استاد سخن
    استاد سخن
    یکی از دوره‏های شگفت‏‏انگیز تاریخ ادبیات ایران را، باید قرن ششم و هفتم دانست، زیرا در این فاصله آسمان ادبیات ایران ستاره‏هایی را در خود جای داده است که در دوره‏های دیگر کم‏تر شاهد چنین اتفاق بزرگی بوده‏ایم دوره‏ای که مولوی، سعدی و حافظ و بسیاری از شاعران
  • تعداد بازديد :
  • 5779
  • يکشنبه 13/10/1388
  • تاريخ :

کورش بزرگ (ذوالقرنین)

کورش

در سال 546 قبل از میلاد , کراسوس شاه لیدیا با اندیشه پیروزی بر سرزمین پارسیان یورش بر ایران زمین را آغاز کرد. وی پیش از یورش, از کاهن معبد دلفی در یونان در زمینه یورش به پارسیان نگر(نظر)خواهی کرد و کاهن به او وعده داد که اگر حمله کند, امپراطوری بزرگی را نابود خواهد کرد.جنگ با ایران برای لیدیا یک فاجعه تاریخی بود. کروسوس به سختی شکست خورد. کورش خاک لیدیا را در هم نوردید. کروسوس به اسارت ایرانیان در آمد و خاک لیدیا(ترکیه فعلی) ضمیمه شاهنشاهی کورش قرار گرفت و مرزهای شرقی ایران به دریای اژه رسید. کورش کراسوس را بخشید و از او یک فرمانده با وفا ساخت و بعدها همین کراسوس و ارتش لیدیا برای پیشبرد هدفهای امنیت گسترانه کورش نبردها کردند.

کورش کراسوس را بخشید و از او یک فرمانده با وفا ساخت و بعدها همین کراسوس و ارتش لیدیا برای پیشبرد هدفهای امنیت گسترانه کورش نبردها کردند

کورش که شخصیتی آزاد اندیش و عاری از پی دورزی(تعصب) بود , خدایان و ادیان ملل شکست خورده را به رسمیت شناخت , همگان را در اجرای مراسم دینیشان آزاد گذاشت, معابدشان را در زیر پوشش کمکهای دولتی قرار داد و بدینسان دل های همه ی ملت های مغلوب را بسوی خویش جلب کرد. چشم تاریخ تا آن هنگام چنان فاتح پر مهر و شفقتی را به خود ندیده بود و ملت های مغلوب در برابر این همه مهر و بزرگواری چاره ای جز محبت او را نداشتند و دوستی او در دل همه اقوام تحت فرمانروایی ایران ریشه دواند.

پس از اینکه مرزهای شرقی ایران در جوار بابل قرار گرفت, آوازه انساندوستی و بزرگمنشی کورش به میانرودان رسید و بابلیان را که از جور ستمگری به نام نبونهید به تنگ آمده بودند بر آن داشت که دست استمداد بسوی کورش دراز کنند. فتح امپراطوری بابل برای کورش با همکاری مردم بابل و هماهنگی روحانیون مردوخ انجام شد.

کورش با ایمان به سرزمین ایران , جهان گشائی را به هدف برقرار کردن آشتی و آسایش و برابری و از میان بردن ستم و ناراستی انجام میداد. هر کشوری را که گشود, فرمانروائیش را دوباره به همان حکومتگران پیشین واگذاشته بود تا از سوی او سرزمین خودشان را با دادگری اداره کنند. در هیچ جا به معابد و متولیان امور دینی ملل مغلوب آسیب وارد نکرد.

کورش پس از تسخیر بابل اعلام بخشش همگانی کرد, ادیان بومی را آزاد اعلام کرد, هیچ انسانی را به بردگی نگرفت و سپاهیانش را از تجاوز به جان و مال رعایا باز داشت و دستور داد خرابیهای جنگ را بازسازی کنند و در این راه خود پیش قدم شد و شروع به بازسازی دیوار شهر کرد. .بعد از فتح میانرودان, شام(سوریه) . فینیقیه و فلسطین نیز ضمیمه خاک ایران شدند.

تنظیم :بخش کودک و نوجوان

 

********************************

 

مطالب مرتبط

ارسطو معلم یونانی

وینتون سرف،پدر اینترنت

استاد سخن

الکساندر گراهام بل

خواب چهل سالگی

پروفسور حسابی

نردبام آسمان

شاعر تک بیت‏های ناب

تاریخ نویسی که جزء تاریخ شد

شرح حال دهخدا

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
کرمانشاه-تکیه معاون الملک/باغ پرندگان کرمانشاه
سپاس
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 5/11/1390 - 8:17
ناشناس
بد نبود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 19/10/1389 - 11:51
مجتبی لشگری
بسیار عالی بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 13/10/1389 - 14:59
محمد
درباره کورش کبیر بیشتر بنویسید
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 2/2/1389 - 11:59
کورش عبدالهی
با تشکر از شما خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 23/10/1388 - 23:2
mostafa8526
خوب بود.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 14/10/1388 - 18:46
behnamfrz
نژاد ایرانی در طول تاریخ هم نشان داده که اهل صلح و دوستی بین ملتهاست
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 14/10/1388 - 15:21
rahesabz
از کوروش و بزرگی هاش مطالب بیشتری قرار بدهید
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 14/10/1388 - 11:21
misagh
وای من میمیرم واسه کوروش کبیر اسطوره ایران زمین
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 14/10/1388 - 10:39
حميدرضا جانقربان
خیلی خیلی اسون بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 13/10/1388 - 19:18
niny200527
ممنون
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 13/10/1388 - 10:20
ناشناس
همین ؟
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 13/10/1388 - 0:55
mmnasab121
تشکر
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 4/10/1388 - 7:48
م ناشناس
چقدر ناقص و بدون راه حل بود. باید خیلی کامل تر بشه
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 15/6/1388 - 0:52
ناشناس
مفید بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 30/5/1388 - 18:9
ناشناس
ممنون
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 8/3/1388 - 20:12
ناشناس
متشكرم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 17/4/1387 - 15:38