• Nombre de visites :
  • 2810
  • 21/4/2008
  • Date :

Maşeri vicdan diyor ki: Nasrallah'a selam olsun!

nasrullah

  Mısırlı bir arkadaşıma "Eid Mubarak" (Bayramın mübarek olsun) deyince fırçayı yemiştim: "Niye 'Eid Mubarak' diyorsun? 'Eid Kerîm' desene!"

   Şakacıktan bir tepkiydi bu. Mısırlıların çağdaş firavun Hüsnü Mübarek'e duydukları tepkinin ironik bir ifadesi.

   Peki, Hüsnü Mübarek'ten 'illallah' diyen Mısır halkı kimler için 'eyvallah' diyor?

   Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad için…

   Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan ve Fas halkları da öyle.

ABD ve İsrail yandaşı yönetimler altında yaşayan bu halklar, ABD ve İsrail'e meydan okuyan liderleri kendi liderlerine tercih ettiklerini ortaya koyarak, emperyalist manipülasyonların pabucunu dama atıyorlar.

    Sözünü ettiğimiz ülkelerde nüfusun kahir ekseriyetini Sünniler teşkil ediyor. Yukarıda saydığımız liderler ise Sünni değil. Hasan Nasrallah ve Mahmud Ahmedinejad Şii, Beşşar Esed Nusayri. Demek ki mezhepler savaşı fitnesi de tutmadı.

   İsrail gazetesi Jerusalem Post esefle bildiriyor:

   "Salı günü yayınlanan bir ankete göre, bütün Arap dünyasında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah en sevilen lider. Nasrallah'ı Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad takip ediyor.

   Anket sonuçları Arapların büyük bir çoğunluğunun Nasrallah, Esed ve Ahmedinejad'ı Ortadoğu'da Amerikan nüfuzu karşısında duran tek liderler olarak gördüğünü ortaya koyuyor..

   Anket, Amerikan Maryland Üniversitesi ve Zogby International tarafından Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Fas, Lübnan ve birleşik Arap Emirlikleri'nde 4000 kişi üzerinde yapıldı. Ankette yanılma payının % 1.6 olduğu belirtildi.

Anket sonuçlarına göre, 10 Arap'tan 8'i Amerika ve Amerikan destekli Arap rejimlerinden nefret ediyor…

…Arapların Hamas'a olan desteği, El Fetih'e olan desteğinden çok fazla…

…Arapların çoğunluğu İran'ı (ve İran'ın nükleer programını) bir tehdit olarak görmüyor…

…Ortadoğu'da en nefret edilen kişi ABD Başkanı George W. Bush ile İsrail Başbakanı Ehud Olmert."

   Hüsnü Mübarek rejimi, Haşimi Krallığı vs, vs, vs, ABD/İsrail adına İslami hareketlerin tepesine binmeye devam etsin bakalım… Maşeri vicdanı nereye kadar bastırabilecekler?

   Müslüman halkların maşeri vicdanı bir gün kuvveden fiile çıkarak emperyalistleri ve onların yerli işbirlikçilerini toz-duman edecektir inşaallah.

   O zaman o Mısırlı arkadaşıma gönül rahatlığıyla "Eid Mubarak" diyebileceğim.

   Hakan Albayrak - Yeni Şafak


Nasrullah'ın konuşması

Şehidler Kafilesi

 

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)