راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

مطالب مرتبط
  • توصیه ای بفرمایید تا عمل کنیم
    توصیه ای بفرمایید تا عمل کنیم
    روزی از محضر سالک و عارف صمدانی آیت الله بهاءالدینی خواسته شد تا توصیه ای بفرمایند. ایشان در جواب فرمودند: « اگر این دو کار را انجام دهید، خیلی پیشروی کرده اید: یکی این که نماز را اول وقت بخوانید، دیگر آن که دروغ نگویید.
  • در حاشیه شجریان بودن خوشایند است
    در حاشیه شجریان بودن خوشایند است
    زندگی در غربت و تحمل بیست سال دوری ناخواسته از ایران به من آموخت که باید عاشق کار بود تا بتوان در مسیر درست جاری شد و باید بگویم که من عاشقانه با موسیقی زندگی می کنم. مجید درخشانی در گفت وگویی ...
  • تعداد بازديد :
  • 1398
  • سه شنبه 9/11/1386
  • تاريخ :

با اسوه ها

(2)

با اسوه ها
« با اسوه ها » (1) را از اینجا مشاهده کنید

ملاّ شدن چه مشكل، آدم شدن محال است!

آیت اللّه‏ مجتهدى تهرانى مى‏گوید:

میرزا جواد آقا ملكى تبریزى استاد امام خمینى رحمه‏الله در مجلسى حضور داشتند كه غیبتى صورت گرفت. ایشان منع كردند، ولى سودى نبخشید. از مجلس بیرون آمدند و فرمودند: این مجلس 40 روز مرا به عقب انداخت.(1)

 

 براى خدا درس مى‏دادم

از رجبعلى خیاط نقل شده است كه:

«در تشییع جنازه آیت اللّه‏ بروجردى رحمه‏الله جمعیّت بسیارى آمدند و تشییع با شكوهى شد. در عالم معنا از ایشان پرسیدم كه چطور شد از شما این اندازه تجلیل كردند؟ فرمود: «تمام طلبه‏ها را براى خدا درس مى‏دادم.»(2)

با اسوه ها

 تو گناه را ترك كن، خدا خود تو را تربیت مى‏كند

رجبعلى خیاط مى‏گوید:

«در ایّام جوانى دخترى رعنا و زیبا از بستگان، دلباخته مَنْ شد و سرانجام در خانه‏اى خلوت مرا به دام انداخت، با خود گفتم: «رجبعلى! خدا مى‏تواند تو را خیلى امتحان كند، بیا یك بار تو خدا را امتحان كن! و از این حرام آماده و لذّت بخش به خاطر خدا صرف نظر كن. سپس به خداوند عرضه داشتم: «خدایا! من این گناه را براى تو ترك مى‏كنم، تو هم مرا براى خودت تربیت كن!»

آن گاه یوسف گونه پا به فرار مى‏گذارد و نتیجه این ترك گناه، باز شدن دیده برزخى او مى‏شود؛ به گونه‏اى كه آنچه را كه دیگران نمى‏دیدند و نمى‏شنیدند، مى‏بیند و مى‏شنود و برخى اسرار براى او كشف مى‏شود.(3)

 

با اسوه ها

 سالها نگاه نكردم

ملاّعباس تربتى در حین راه رفتن براى جمع بودن حواس و حفظ حالت حضور، فقط جلو پایش را نگاه مى‏كرد. خودش به فرزندش مى‏گفت:

«پیش از آنكه با مادرت ازدواج كنم، نام دخترى را در كاریزك (یكى از روستاهاى اطراف تربت حیدریّه) براى من برده بودند كه ازدواج با او سر نگرفت و من هرگاه از كوچه آنها مى‏گذشتم، [در طى سالها] حتى [یكبار] به در خانه آنها نگاه نكردم.(4)»

________________________________________

1. كیمیاى محبت، محمدى رى شهرى، دار الحدیث، چاپ سوم همان، ص 79.

2. مجله نخل شهداد، شماره 2، 1382.

3. فضیلتهاى فراموش شده، حسین‏على راشد، چاپ سوم، 1371.

4. از هر چمن گلى، سیدمحمد على جزایرى، ص70.

منبع:

مجله ‏مبلغان، شماره 57

 

آخرین نظرات کاربران
احمد خوشبين منفرد
خیلی جالب وخوب وآموزنده است (كلمات قصاربزرگان)
پاسخ تبیان :
شنبه 22/4/1387-7:59
ناشناس
خیلی عالی بود
پاسخ تبیان :
چهارشنبه 18/2/1387-13:17
ناشناس
خیلی خوب بود
پاسخ تبیان :
سه شنبه 16/11/1386-10:42
مهدی شریف نیا
خیلی زیبا و پرمعنا بود
پاسخ تبیان :
پنج شنبه 11/11/1386-12:55
سيد محي الدين طاهري
چون این قبیل مطالب ریشه در حقایق وجودی انسان دارد لذا اثرات مطلوب آن سریع میباشد . انشاءالله موفق باشید .
پاسخ تبیان :
سه شنبه 9/11/1386-23:52
emran
excellnt
پاسخ تبیان :
سه شنبه 9/11/1386-22:39
حسین مردمی
با سلام
لطفا از بزرگان دیگر نیز خاطرات و سیره ذکر نمائید .
با تشکر فراوان
پاسخ تبیان :
سه شنبه 9/11/1386-13:6
farhadshsp
خیلی عالی بود . امیدوارم تعداد مطالب بیشتر شود که تأثیر بیشتری بگذارد .
پاسخ تبیان :
سه شنبه 9/11/1386-9:59