راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

مطالب مرتبط
  • نامه‌ای زندان به كاخ (تلاشهای امام كاظم در زندان هارون)
    نامه‌ای زندان به كاخ (تلاشهای امام كاظم...
    ای هارون! هیچ روز سخت و پر محنتی بر من نمی‏گذرد، مگر اینكه روزی از راحتی و آسایش و رفاه تو كم می‏گردد؛ اما بدان كه هر دو رهسپار روزی هستیم كه پایان ندارد و در آن روز، مفسدان و تبهكاران زیانكار و بیچاره خواهند بود.
  • سلام برتو ای پدر!
    سلام برتو ای پدر!
    روزی هارون وارد مدینه شد و به همراه جمع كثیری به حرم پیامبر صلی‏الله‏علیه‏و‏آله رفت. او در مقابل قبر شریف رسول خدا صلی‏الله‏علیه‏و‏آله ایستاد و با كمال افتخار چنین سلام داد: السَّلامُ عَلَیكَ یابْنَ عَمِّ، سلام بر تو ای پسر عمو! در این هنگام، حضرت كاظم.
  • ستون پنجم امام كاظم(رخنه در دستگاه خلافت به نفع شیعیان)
    ستون پنجم امام كاظم(رخنه در دستگاه...
    مسیب بن زُهیر نیز از شیعیان مخلصی بود كه در ظاهر، در سمت جانشین سندی بن شاهك، به فرماندهی نیروهای نظامی هارون منصوب شده بود. او علاوه بر رساندن پیامهای امام علیه‏السلام از داخل زندان به دوستان و شیعیان حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام معجزات و كراماتی نیز ا
  • تعداد بازديد :
  • 1758
  • يکشنبه 6/5/1387
  • تاريخ :

سوالی که هارون از امام کاظم (علیه‌السلام) پرسید

شهادت امام كاظم عليه السلام

هارون، سلطان گردنکش و متکبری بود که خود را از همه چیز و همه کس بالاتر می‌دانست و حتی در خیال باطل خود بر ابرها می‌بالید و به وسعت حکومت خویش می‌نازید که: «ای ابرها! ببارید که هر کجا قطرات بارانتان ببارد، چه شرق و چه غرب بر زمین‌های تحت حکومت من خواهد بارید و خراج و مالیات آن سرزمین را به نزد من خواهند آورد.»

روزی امام كاظم(علیه‌السلام) به کاخ هارون رفته بود. هارون از او پرسید: این دنیا چیست؟ امام فرمود: این دنیا سرای فاسقان است. سپس با تلاوت آیه 146 سوره اعراف به وی هشدار داد که:

«سَاَصْرِفُ عَنْ آیاتِی الَّذینَ یتَکَبَّرُونَ فِی الاَْرْضِ بِغَیرِ الْحَقِّ وَ اِنْ یرَوْا کُلَّ آیةٍ لا یؤْمِنُوا بِها وَ اِنْ یرَوْا سَبیلَ الرُّشْدِ لا یتَّخِذُوهُ سَبیلاً وَ اِنْ یرَوْا سَبیلَ الْغَی یتَّخِذُوهُ سَبیلاً»(1)؛ «به زودی از آیات خود دور خواهم نمود کسانی را که به ناحق در روی زمین ادعای بزرگی می‌کنند و اگر آنان هر آیه‌ای را ببینند، به آن ایمان نمی‌آورند و اگر راه رشد و کمال را ببینند، به سوی آن حرکت نمی‌کنند، ولی اگر راه ضلالت و گمراهی را ببینند، به سوی آن خواهند رفت.»

هارون پرسید: دنیا خانه کیست؟ حضرت فرمود: دنیا برای شیعیان ما مایه آرامش و برای دیگران آزمایش است.

در آخر این گفتگو، هارون با درماندگی تمام پرسید: آیا ما کافریم؟ امام كاظم علیه السلام علیه‌السلام پاسخ داد: نه، ولی چنان هستید که خداوند متعال فرموده است:

«الَّذینَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ الله‌ِ کُفْرا وَ اَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دارَ الْبَوارِ»(2)؛ «کسانی که نعمت خدا را به کفر تبدیل کردند و قوم خود را در محل تباهی فرود آوردند.»(3)

 

پی‌نوشت‌ها:

1. اعراف/146.

2. ابراهیم/28.

3. هدایتگران راه نور، ص700.

 

منبع:

سایت عصر رهایی

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
علي كريمي
مطالب مستند و مستدلی كه از قول و فعل و تقریر معصومین روایت می كنید همه سراسر علم و نور است و علاوه بر تبیین اسلام دارای نور هدایت نیز می باشد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 7/5/1387 - 9:32