راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

مطالب مرتبط
  • كمبود اسید فولیك عاملی برای بروز پاركینسون
    كمبود اسید فولیك عاملی برای بروز...
    ایمر و پارکینسون" آلزایمر، بیماری فراموشی است، بیماری که دراثر آن فرد قدرت تفکرش را از دست داده و نزدیکان خود را به خاطر نمی آورد و گاهی به دلیل ناتوانی دراستفاده از ذهن می میرد . طی تحقیقاتی مشخص شد میزان اسید فولیک در...
  • مغز
    مغز
    حیوانات بزرگتر مغز بزرگتری دارند، زیرا تعداد عصبهایی که از ماهیچه‌ها و اندامهای دیگر به مغز می‌رسد و یا از مغز به اندامها می‌رود، ...
  • رژیم غذایی سالم سالمندان
    رژیم غذایی سالم سالمندان
    * نحوه سرو غذا مورد پسند باشد و در مکان مناسبی میل شود. * برای جلوگیری از مشکلات عاطفی و احساسی در سالمندان، بهتر است به عادات غذایی آن...
  • تعداد بازديد :
  • 9439
  • پنج شنبه 6/10/1386
  • تاريخ :

پارکینسون از کجا می‌ آید؟

مغز

چندی پیش هنرپیشه مشهور انگلیسی ، دبورا کر که به بیماری پارکینسون مبتلا شده بود، جان باخت. در تاریخ معاصر افراد مشهور زیادی به این بیماری مبتلا شدند. هیتلر، سالوادور دالی، مائو و محمدعلی کلی از این جمله‌اند. امروزه شیوع بیماری پارکینسون رو به افزایش است و مشاغل گوناگون و کار با مواد شیمیایی و صنعتی، استرس و تغییر سبک زندگی، همه در افزایش شیوع این بیماری مؤثرند. خوب است درباره پارکینسون بیشتر بدانید.

علت ایجاد بیماری پارکینسون در یک شخص هنوز مبهم باقی مانده است. علت احتمالاً ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی بوده و ممکن است از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشد.

اگرچه علت بیماری پارکینسون ناشناخته مانده است اما دانشمندان عواملی را مرتبط با بیماری پارکینسون شناسایی کرده‌اند. به عنوان مثال، در افراد بالای 60 سال ، احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون حدود 2 تا 4 درصد است، در مقایسه با سایر افراد که حدود یک تا دو درصد است.

ردپای بیماری در خانواده

در حدود 15 تا 25 درصد افراد مبتلا به پارکینسون دارای یک خویشاوند مبتلا به پارکینسون، هستند. در یک تحقیق بزرگ، محققان دریافتند که در افرادی که دارای یک خویشاوند درجه اول مبتلا به پارکینسون مانند پدر و مادر یا خواهر و برادر مبتلا هستند، احتمال ابتلا به پارکینسون حدود دو تا سه برابر جمعیت عادی است. این به این معنی است که اگر والدین شما مبتلا به بیماری پارکینسون هستند، احتمال ایجاد این بیماری در شما کمی بالاتر از سایرین است.

بیماری پارکینسون در بسیاری از مبتلایان به صورت مستقیم با وراثت در ارتباط نیست اما محققان تعدادی از ژن‌های دخیل در این بیماری را در تعدادی از خانواده‌ها شناسایی کرده‌اند. بعضی از این ژن‌ها در پروتئین‌هایی که در عملکرد‌های سلول‌های دوپامینی دخیل‌اند، تغییراتی ایجاد می ‌کنند. به دلیل امکان مطالعات وسیع در آزمایشگاه‌های مدرن، امروزه جنبه‌های گوناگون وراثتی این بیماری، تحت تحقیقات گسترده‌ای قرار گرفته است.

صدمات محیطی

بعضی از دانشمندان بر این باورند که بیماری پارکینسون ممکن است در نتیجه تماس با سموم یا آسیب‌های محیطی به وجود بیاید. تحقیقات، تعدادی از عوامل‌ مرتبط با پارکینسون مانند زندگی در مناطق حاشیه‌ای شهر، استفاده از آب چاه یا مصرف ترکیبات آفت‌کش را مشخص کرده‌اند. تزریق ماده مخدری به نام متیل فنیل تتراهیدروپیریدین می ‌تواند به سرعت موجب ایجاد بیماری پارکینسون به صورت دائمی شود. اما در حقیقت هیچگونه مدرک محکمی درباره اینکه یک عامل محیطی به تنهایی موجب ایجاد این بیماری شده است، وجود ندارد. اگرچه این عوامل محیطی در مطالعات نمونه‌های آزمایشگاهی پارکینسون کمک‌ کننده هستند و محققان هنوز به دنبال سرنخ‌ها و ارتباطات تازه‌ای میان عوامل گوناگون و ایجاد پارکینسون می‌ گردند. اغلب متخصصان بر اینکه این بیماری ناشی از ترکیبی از عوامل وراثتی و محیطی است، هم عقیده‌اند، اگرچه ما هنوز ماهیت این ترکیب را نمی ‌دانیم.

بافت مغز

پارکینسون چیست؟

بیماری پارکینسون اختلال حرکتی مزمن و پیش رونده‌ است به این معنی که علائم این بیماری به مرور زمان بدتر می‌ شوند. حدود 15 درصد مبتلایان به پارکینسون پیش از 50 سالگی تشخیص داده می‌ شوند. شیوع این بیماری با افزایش سن، زیاد می شود. علت این بیماری ناشناخته است و در حال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما تعدادی از روش‌های دارو درمانی و جراحی برای بهبود علائم وجود دارند.

بیماری پارکینسون زمانی که سلول‌های مغزی موجود در قسمتی از مغز به نام جسم سیاه دچار اختلال عملکرد می‌ شوند یا می ‌میرند، به وجود می‌ آید. این سلول‌ها ماده شیمیایی به نام دوپامین را تولید می ‌کنند. دوپامین یک واسطه شیمیایی است که اطلاعات را به قسمت‌هایی از مغز که در کنترل حرکت و تعادل بدن دخیل‌اند، می‌ فرستد. زمانی شخص دچار پارکینسون می‌ شود که سلول‌های مولد دوپامین شروع به از بین رفتن بکنند و میزان دوپامین تولید شده در مغز پایین بیاید.

 بنابراین پیام‌هایی که در ارتباط با شیوه و زمان حرکت بدن  هستند، از مغز آهسته‌تر فرستاده می‌ شوند که سبب می‌ شود، شخص مبتلا قادر به شروع و کنترل حرکاتش به صورت طبیعی نباشد. بیماری پارکینسون علائم متفاوتی دارد که از شخصی به شخص دیگر متفاوت است، مانند لرزش دست و پا، صورت و فک، سفتی یا گرفتگی عضلات اندام‌ها و تنه، کاهش سرعت حرکات و اختلال تعادل و هماهنگی.

دارودرمانی

محققان هنوز در پی ارزیابی سودمندی چند ماده گوناگون روی کاهش سرعت پیشرفت این بیماری و درمان علائم آن هستند. بهتر است مبتلایان به این بیماری پیش از مصرف هرگونه دارویی، برای جلوگیری از ایجاد تداخلات دارویی خطرناک با پزشک‌شان مشورت کنند. از آنجایی که شواهدی در رابطه با آسیب‌های اکسیداتیو به سلول‌های عصبی در بیماری پارکینسون وجود دارد، مصرف آنتی ‌اکسیدان‌ها تحت بررسی قرار دارد.

از مکمل‌ها چه خبر؟

کوآنزیم  Q10یک آنتی‌اکسیدان قوی  موجود در میتوکندری سلول است. میتوکندری‌ها یک ساختار مولد انرژی در سلول هستند و بعضی از دانشمندان عقیده دارند که اختلالات عملکرد میتوکندری‌ها در ایجاد پارکینسون مؤثر است. یک تحقیق کلینیکی جدید، نشانگر آن بود که میزان‌ زیادی از کوآنزیم Q10 موجب کاهش سرعت پیشرفت این بیماری در تعدادی از مبتلایان شده است اما تحقیقات درباره این آنزیم هنوز به طور گسترده‌ای صورت نگرفته است تا بتوان مصرف این ماده را به مبتلایان توصیه کرد.

ویتامین E نیز می‌ تواند در مقابله با آسیب‌های مغزی ناشی از رادیکال‌های آزاد، مؤثر باشد و به نظر می ‌رسد که احتمال ابتلا به پارکینسون را پایین می ‌آورد، اگرچه شواهد محکمی در این زمینه وجود ندارد اما از آنجایی که ویتامین E عوارض جانبی کمی دارد، بسیاری از مبتلایان به پارکینسون از این دارو استفاده می‌ کنند. تحقیقات درباره مصرف انبه هندی و زغال‌اخته  و نقش آنها در کاهش مرگ سلول‌های عصبی در حال انجام گرفتن  است.

کراتین یکی دیگر از ترکیبات مورد علاقه دانشمندان است زیرا این ترکیب موجب افزایش میزان فسفوکراتین که یک منبع انرژی برای عضلات و مغز است، می‌ شود. بررسی درباره تأثیر این ماده روی آسیب‌های سلول‌های عصبی، در حال انجام است. تحقیقات همچنین روی ماده‌ای به نام گلوتاتیون و تأثیر آن روی متابولیسم سلولی و قدرت آنتی اکسیدانی آن تحت انجام است. هر دوی این ترکیبات به نظر امیدوارکننده می ‌رسند، اگرچه روش تجویز مفید آنها، عوارض و خطرات استفاده طولانی ‌مدت از آنها مشخص نیست. داروهای متفاوتی برای مبتلایان به پارکینسون در بازار وجود دارد. این داروها اغلب گران و از کارخانه‌های متفاوتی هستند. این داروها اغلب دارای عوارض جانبی و تداخلات دارویی با سایر داروها هستند، بنابراین قبل از استفاده از این داروها، مشورت با پزشکتان بسیار مهم است.

                                                                                                                                                    دکتر مهدی یزدانی

*مطالب مرتبط:

مغز

چرا پیر می‌شویم؟

كلینیك سالمندان چهار راه پیشگیری از حمله قلبی

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
ناشناس
خوب بود اما کافی نبود-
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 13/11/1390 - 8:54
مینا
مطالبی که گفته میشه همه گنگ و مبهم بالاخره میشه پیشگیری کرد یا نه؟ عمل جراحی مفید یا نه ؟ دارو ها تا چه حد می تونند لرزش کنترل کنند؟
پاسخ تبیان :

  با سلام دوست گرامی ، شما می توانید سوالات تان را در بخش مشاوره > سلامتی > پزشکی مطرح نمایید.

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=845&GroupID=258

موفق باشید

0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 9/11/1390 - 15:34
ندا
هر فردی که یه بیمار پارکینسونی توی خانواده داره کم و بیش اینا رو میدونه. مامان منم سالهاست که مبتلاست و متاسفانه به خاطر مصرف دارویی بنا به تجویز پزشکان حاذق کشورمون شانس عمل رو از دست داد. لطفا مطالب جدیدتری در این مورد بذارید ممنون
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 28/10/1390 - 19:36
ناشناس
خوب بود ممنون
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 25/9/1390 - 12:2
مهرداد محمدی از همدان
لطفا اطلاعات جامع تری در این رابطه برایمان توی سایتتون بزارید.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 3/8/1390 - 23:33
بهار
ممنون .اطلاعاتتون خیلی مفید بود پدر من هم دچار این بیماری شدن خیلی براش نگرانم .
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 14/5/1390 - 5:21
مینا محمودی
من خودم پارکینسون دارم ومطالب بسیار مفید بودند
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 14/12/1389 - 13:21
mirbahman
از اینکه ارثی هست شکی نیست ولی راه پیشگیری را راهنمایی بفرمائید. متشکرم . میر شفیعی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 10/12/1389 - 12:57
lvdl
باسلام بسیار عالی بود متشکرم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 3/11/1389 - 9:3
ناشناس
اطلاعات خوبی دادید ممنون از شما
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 11/10/1389 - 21:31
هانا
سلام تشکراززحمات شما.پدرشوهرم این بیماری را دارد.درمورد ابتلای شوهرم به این بیماری نگرانم ایاپیشگیرینمی توان کرد؟خودم هم حس بویای ضعیفی دارم وگاهی اصلا بو نمیفهمم میتواند نشانه اولیه پارکینسون باشد؟
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 13/6/1389 - 14:58
ناشناس
اطلاعات خیلی خوب بود لطفا فرق پاركینسون و بیماری ALS راتوضیح دهید .
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 31/1/1389 - 20:17
فرشته
لطفا در مورد تغذیه و کمک همسر به بیمار مطالب بیشتری بنویسید
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 22/10/1388 - 19:32
توسکا رایان
متشکرم از دکتر یزدانی که اطلاعات ارزنده ای در مورد این بیماری دادندپدرم از قرص .. استفاده میکنند نمیدانم این داروها در ایران به چه نامی نامیده میشوند داروی دوم یک نوع چسب است که هرروز تعویض میکنند.از زحماتتان متشکرم اگر کمک بیشتری در این خصوص بفرمایید ممنونم. توسکا
پاسخ تبیان : با سلام دوست گرامی، شما می توانید سوال تان را در بخش مشاوره > سلامتی > پزشکی مطرح نمایید. موفق باشید
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 18/1/1388 - 16:57
ناشناس
بد نیست
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 2/12/1387 - 16:53
shohreh fathi
مطالب سودمندی بود ولی به نظر من به عنوان فردی مبتلا به این بیماری اهمیت به ورزش و مدی تیشن از وخامت بیماری به طور چشمگیری می کاهد. با تشکر
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 14/10/1387 - 13:49
آرزو
تاثیر عامل وراثت در ازدواج افراد خانواده ی فرد بیمار (پارکینسون)؟ با تشکر از اطلاعات خوبتون.
پاسخ تبیان : با سلام دوست گرامی، شما می توانید سوال تان را در بخش مشاوره > سلامتی > پزشکی مطرح نمایید. موفق باشید
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 30/9/1387 - 12:19
ناشناس
خوبه لطفا مطالب جدیدتر در این باره بنویسید
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 30/11/1386 - 23:1
ناشناس
من ذخیره میكنم بعداً بخونم باید جالب باشه
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 6/10/1386 - 15:40