تبیان، دستیار زندگی
تغذیه نقش مستقیمی در موفقیت و عدم موفقیت داوطلبان کنکور دارد بنابراین داشتن یک برنامه غذایی سالم و مقوی در آستانه این آزمون به کنکوری‌ها کمک می‌کند تا با انرژی و سلامتی کامل در جلسه امتحان حاضر شوند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

توصیه‌های مفید برای تغذیه کنکوری‌ها در هفته پایانی


تغذیه نقش مستقیمی در موفقیت و عدم موفقیت داوطلبان کنکور دارد بنابراین داشتن یک برنامه غذایی سالم و مقوی در آستانه این آزمون به کنکوری‌ها کمک می‌کند تا با انرژی و سلامتی کامل در جلسه امتحان حاضر شوند.

کنکور

درگیری فکری داوطلبان در ایام کنکور و فشردگی وقت آن‌ها در این ایام باعث می‌شود که برنامه غذایی کنکوری‌ها تا حد زیادی به هم بخورد. بنابراین یک هفته پایانی باقی مانده تا کنکور فرصت مناسبی است که داوطلبان این آزمون سرنوشت‌ساز سروسامانی به برنامه غذایی خودشان بدهند.

سه وعده ضروری

در دوران کنکور، سه وعده غذای اصلی یعنی صبحانه، نهار و شام با نظم خاصی مصرف نمی‌شوند.

از آنجایی که صرف سه وعده اصلی غذایی ضروری است، حذف هر یک از وعده‌ها می‌تواند منجر به اختلالاتی در روند سلامتی شود. این موضوع با توجه به همراه شدن استرس با داوطلبان کنکور، می‌تواند موجب ناراحتی‌های گوارشی برای داوطلبان شود یا حتی تأثیر مستقیمی در سوء تغذیه داشته باشد.

متخصصان تغذیه معتقدند که استفاده از همه گروه‌های غذایی (غلات، حبوبات، سبزیجات، لبنیات و گوشت‌ها) به میزان متعادل و مناسب باعث بهبود سلامت جسم و ذهن شده و کل فعالیت‌های جسمی و ذهنی فرد در حد مطلوب قرار می‌گیرد.

کربوهیدرات‌های چاقی‌آور

در زمان استرس و فعالیت‌های فکری، تمایل انسان به مصرف شیرینی و کربوهیدرات‌های افزایش پیدا می‌کند. علت این اتفاق هم این است که انرژی فعالیت‌های سلولی صرفاً از طریق گلوکز تأمین می‌شود و گلوکز در اثر متابولیسم کربوهیدرات‌ها که همان مواد قندی و نشاسته‌ای هستند، ایجاد می‌شود.

نتیجه مصرف چنین مواد غذایی چاقی و افزایش وزن است و همچنین در اکثر موارد باعث پیدایش عادت به مصرف شیرینی می‌شود که این عادت حتی افراد لاغر اندام و بدون استعداد چاقی را با اضافه وزن روبه رو می‌کند.

فیبر مصرف کنید

کنکوری‌ها در اکثر موارد به ویژه هنگام امتحانات و کنکور، تمایلی به مصرف مواد حاوی فیبر غذایی ندارند، زیرا این مواد نیاز به جویدن زیاد دارند؛ مثل سبزی‌ها، سالاد و میوه‌های تازه که نیاز به پوست کندن و خرد کردن دارند.

در ایام کنکور چون داوطلبان وقت زیادی را صرف خواندن درس می‌کنند، با عجله و در مدت کوتاهی غذا می‌خورند، بنابراین موادی را ترجیح می‌دهند که به آسانی خورده شوند و نیاز به پوست کندن، خرد کردن و جویدن زیاد نداشته باشند. به همین علت معمولاً از خوردن فیبر غذایی امتناع می‌کنند که این امر موجب بروز اختلالات مختلف از قبیل یبوست، دل درد و مسائل این چنینی می‌شود.

برخی از انواع ماهی مثل آزاد و تن در بهبود حافظه و فعالیت‌های فکری موثر هستند. کنکوری‌ها باید مصرف ماهی را در برنامه غذایی خود به خصوص

در هفته پایانی باقی مانده تا کنکور جا دهند

خوب بجوید

یکی از اشتباهات داوطلبان کنکور این است که بعضاً ترجیح می‌دهند برای درس خواندن از وقت غذا خوردنشان بزنند و به همین منظور با عجله غذا می‌خورند و غذا را به خوبی نمی‌جوند. این اتفاق خوبی برای کنکوری‌ها نیست زیرا غذا در دهان در اثر جویدن خُرد و با بزاق آغشته می‌شود و برای هضم آماده می‌شود. اگر این کار به خوبی انجام نشود، اولین مرحله هضم دچار اختلال می‌شود و بار دستگاه گوارش سنگین می‌شود که پیامد آن بروز ناراحتی‌های گوارشی است.

آب را فراموش نکنید

داوطلبان کنکور در ایام درس خواندن معمولاً آب خوردن را فراموش می‌کنند. این مسئله باعث یبوست، خشکی پوست و اختلال در سلامت پوست می‌شود و در واکنش‌های بیوشیمیایی داخلی بدن اختلال ایجاد کرده و سلامتی شخص را به خطر می‌اندازد.

عصرانه بخورید

در ایام کنکور و امتحان و حتی در ایام عادی، افراد نیاز به تجدید قوا در ساعات بعد از صرف ناهار دارند.

مغز به عنوان فرمانده بدن، هر چند ساعت یک بار نیاز به تجدید قوا دارد و این زمانی مهم‌تر جلوه می‌کند که از مغز کار بیشتری طلب کنیم.

* مصرف خوراکی‌های مفیدی مثل انواع آجیل‌های خام، انواع میوه، شیر با طعم‌های مختلف و... را فراموش نکنید.

* نان و پنیر و گردو، کره و عسل، کیک ساده عصرانه به همراه چای، شیر یا آب‌میوه، عصرانه‌های مفیدی هستند.

* میان وعده‌های صبح و عصر نیز می‌تواند شامل میوه‌ها و مغزها باشد و به هیچ وجه از تنقلات بی فایده مثل چیپس و پفک نباید استفاده شود.

با ماهی حافظه خود را زیاد کنید

برخی از انواع ماهی مثل آزاد و تن در بهبود حافظه و فعالیت‌های فکری موثر هستند. کنکوری‌ها باید مصرف ماهی را در برنامه غذایی خود به خصوص در هفته پایانی باقی مانده تا کنکور جا دهند.

ضمناً مصرف ماهی تأثیر مستقیمی هم در جذب امگا 3 دارد. رژیم غذایی پرچرب، روی تمرکز افراد اثرات منفی دارد و حافظه را ضعیف می‌کند. این نکته نباید فراموش شود که نوشابه‌های گازدار مخل آرامش و تحریک کننده هستند.

با شکلات آرامش داشته باشید

کسب آرامش در هفته پایانی یکی از برنامه‌های مهم و ضروری کنکوری‌ها باید باشد. در این راه مصرف شیر و موز به آرامش کمک می‌کند، شکلات نیز دارای اثر آرام بخشی است که می‌توان از آن به جای قند استفاده کرد.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: فارس

مطالب مرتبط:

تغذیه‌ی مناسب برای دانش آموزان و دانشجویان

خوراکی‌های ممنوع از منظر طب سنتی در ایام امتحانات

نمره‌ی بیست نوش جانتان

توصیه‌های تغذیه‌ای به کنکوری‌ها

تغذیه بر IQ کودکان موثر است

استرس کنکور نیاز بدن به مواد مغذی را افزایش می‌دهد

بخور نخورهای فصل امتحانات

غذای روز و شب‌های امتحان

20 بخورید، 20 بگیرید

در روزهای امتحان چی بخوریم؟

نكاتی سودمند درباره تغذیه و بهداشت روانی در ایام امتحانات

تغذیه مناسب زمان امتحانات

تغذیه دانش آموزان در دوران امتحان

تغذیه در دوران کنکور (1) و (2)

غذاهای تقویت کننده حافظه (1) و (2)

تقویت حافظه با غذاها

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.