تبیان، دستیار زندگی
عصر ما چه عصریست؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عصری که باید از نو خواند
ساعت

تولد هر انسانی آغاز دوران زندگی او را رقم می زند ، اما با  پا گذاشتن برخی از اشخاص به این دنیای خاکی دوره بزرگ و جدیدی  نیز  برای تمام افراد جامعه آغاز می شود. دیروز نیز  سالگرد ولادت امام خمینی بود که یکی از آغازگران همین دوره ها در تاریخ جهان است، با ولادت امام خمینی عصری تازه در این جهان آغاز شد که منشا تحولات شگرف و سرنوشت سازی  برای اهالی این سرزمین می باشد، عصری به نام عصر امام خمینی که دارای ویژگی ها و خصوصیات  منحصربه فردی می باشد که ویژگی های این عصر را می توانید در مطلب " ویژگی های عصر امام خمینی" مطالعه بفرمایید.

دوره های زمانی مختلف را بسته به ویژگی ها و خصوصیات برجسته اشخاص یا رویداهای زمانی و دیگر شاخصه های بارز آن عصر، نام گذاری می کنند، برخی از این نامگذاری ها در محدوده خاصی صورت می گیرد و مربوط به همان محدوده می باشد  و برخی نیز جهانی می شود. به طور مثال می توان تقسیم بندی های تاریخی را اعلام کرد که مربوط به یک کشور است مانند کشور خودمان عصرمغول، عصر هخامنشی ها و .... یا اگر بخواهیم دوره ای را در اروپا مثال بزنیم  مانند قرون وسطی، عصر رنساتس که هر کدام بسته به ویژگی خاص نام گذاری شده اند. برخی از این نامگذاری ها نیز جهانی اند و یک دوره زمانی خاص را نسبت به مشخصه ای بارزکه در ان عصر وجود دارد نام خاصی را بر آن می نهند.مثل همین دوره ای که ما درونش زندگی می کنیم عصر اطلاعات.

در رابطه  با نامگذاری افراد بر روی دوره زمانی خاص این مورد در رابطه با سال های مختلف در جهان  انجام می گیرد مثل سال هاییی که به نام برخی از شاعران کشور ما نامگذاری می شود یا برخی از اندیشمندان غربی ولی تا به حال دیده نشده که عصری که محدوده زمانی بیشتر از چندین سال را در برمیگیرد به نام فردی مزین شود.

علت این نامگذاری چیست؟

مگر یک فرد  باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا اینکه بتواند طوری در جهان بدرخشد که عصری را به نام خود کند.

یقین یک فرد برای اینکه به چنین مقامی برسد باید دارای ویژگی های بارز و خاصی باشد تا بتواند نه تنها یک کشور و یک منطقه بلکه بتوانند تغییری در کل این کره ی خاکی ایجاد کند و این تغییر هم باید دارای استحکام باشد به طوری که تداوم  داشته باشد و با گذشت زمان نه تنها از در خشش افکار و  خروش موجی که یک فرد در دنیا به وجود آورده کاسته نشود بلکه با گذشت زمان بر درخشش و خروش آن نیز افزوده شود. شاید برای شما این سوال  پیش بیاد که مگر چنین شخصی در جهان وجود دارد؟

امام خمینی شخصیتی است که اعجاب دوست و دشمن خود را برانگیخته و  و در مقابل شخصیت او دوست و دشمن به بزرگی و بزرگواری وی اعتراف کرده و او را شخصیت برجسته ای می دانند

یقینا یک فرد برای اینکه بتواند دارای چنین شاخصه هایی باشد، باید خود را به منبع لایزال الهی وصل کند  و به ریسمان ثقلین دست انداخته باشد، تا چنین اثرگذاری و دوامی داشته باشد. وگرنه افرادی بسیاری در جهان آمده اند که دوره زمان خود و محدوده خاصی را با ویژگی خاصی که دارا بودند یا اقدامات خود متحول کردند  وتغییر یخاصی در زمینه های گوناگون به وجود آوردند ولی نتوانستند جاودانی پیداکنند و موجشان هر روز در جهان گسترش پیداکند و علم گیر شود

البته که چنین شخصیتی وجود دارد اندکی نیست که از عروج او نمی گذرد و برخی از ما هم  از عمر خود مقداری از حضور او رادرک کردیم، حدود 107 سال پیش در شهرستان خمین از توابع استان مرکزی ایران کودکی از از سلاله زهرای اطهر سلام ا... علیها تولد یافت وی روح الله موسوی خمینی نام گرفت، شاید کسی حتی از اطرافیان نزدیک روح الله فکر نمی کرد که روزی این کودک مسیر تاریخ ایران و اسلام را عوض كرد .

و موجی در جهان ایجاد کند که تا سالیان سال پس از او نیز  این موج ادامه داشته باشد و هر روز بر قدرت ان افزوده شود چه کسی فکر می کرد که کودکی که در یک روستای کوچک در گوشه از این کره خاکی بتواند کاری کند که بزرگترین قدرت های دنیا در مقابلش به زاند در آیند.

امام خمینی شخصیتی است که اعجاب دوست و دشمن خود را برانگیخته و  و در مقابل شخصیت او دوست و دشمن به بزرگی و بزرگواری وی اعتراف کرده و او را شخصیت برجسته ای می دانند.

امام خمینی

شخصی که توانست با کمک عده ای از دوستان خود در قرنی که استکبار جهانی چنگال های خود را بر تمامی خاک این کره انداخته بود و هر صدایی که در گوشه ای به اعتراض  بلند می شد به اشاره در گلو خفه اش می کرد انقلابی در جهان برپاکند که نتها کشور خود را تحت تاثیر قرار دهد بلکه تمامی جهان را نیز دچار تغییر کرد، او توانست با عنایت الهی و الگو پذیری از قیام عاشورا موجی را در جهان ایحاد کند که تمامی آن را فرا گرفت و الگوی سایر ستمدیدگان گشت موج این انقلاب را می توان به وضوح در کشور هایی چون نیجریه، پاکستان، عراق،فلسطین،لبنان و.... مشاهده کرد. در تجلیل از شخصیت بزرگ وی نه تنها مسلمانان بلکه افرادی از سایر اقوام نیز لب به سخن گشو ده اند به طور مثال می توان به این جمله  از«روبین وود زورث که یک خبرنگار آمریکایی است اشاره کرد، وی پس از ملاقات با امام در جماران اینگونه می نویسد: ... کمترین چیزی که می‌توانم بگویم این است که گویا او یکی از انبیای گذشته است و یا این که او موسای اسلام است و آمده تا فرعون کافر را از سرزمین خود براند

آیا جا ندارد که این عصر را به جای اینکه عصر اطلاعات بنامیم و این نام را برای ان برگزنیم، نام امام خمینی را برآن بنهیم کسی که با افکار و عقاید خود توانست مسیر تاریخ را در این عصر دگرگون کند و افکار و عقایدی که نه تنها از درخشش و اثرگذاری ان در جهان چیزی کم نشده بلکه روزبه روز  زوایای آن بر اهل نظر بیشتر گشوده می شود وراهگشای دوستان وی قرار می گیرد و گوشه ای از دنیا را متحول می کند.

ماسفانه حقیقت و حقیقت مداری در جهان کنونی گمشده است و اهمیت رویدادها و افکار وعقاید و سیر گذر تاریخ در میان موج تبلیغاتی غرب گمشده و غیر ارزش ها جای خود را به ارزش ها داده اند و برخی ازما هم که در میان این موج تبلیغاتی سردرگم شده ایم راهی برای بازگشت نمی جوییم ومتاسفانه این موج ما راهم با خود برده است. آیا ارتباطات  و تبادل اطلاعات موجود در جهان دنیا را در این عصر دستخوش تغییر کرده است و تحول در آن ایجاد کرده است یا اندیشه های ناب امام و انقلاب اسلامی ایران.

بزرگترین وظیفه ما این است که‏مشخصات عصری را که امام،رضوان‏الله‏تعالی‏علیه، آغاز کردند وملت را در فضای آن قرار دادند و به‏جهان اعلام فرمودند بدانیم و این‏مشخصه‏ها را حفظ کنیم

در پی انقلاب ما بود که عصری جدید در دنیا شروع شد و به گفته سید شهیدان اهل قلم اکنون بار دیگر انسان از زمین وقفس خودش روی گردانده است و به‏عالم معنی و آسمان توجه یافته... و همینطور و ی در جای دیگر اشاره می کند که

با پیروزی انقلاب‏اسلامی در ایران آغاز شده است و به‏این لحاظ دهه شصت را باید اولین‏دهه از این تجدید عهد محسوب‏داشت وی نیز عصر حاضر را عصر امام خمینی می نامد

رهبر معظم انقلاب نیز اندک زمانی‏بعد از رحلت و عروج روح ملکوتی‏حضرت امام، قدس‏سره، با اشاره به‏این مطلب مهم و اساسی که «امام‏کبیر ما عصر جدیدی را آغاز کردند»،تاکید فرمودند:

((بزرگترین وظیفه ما این است که‏مشخصات عصری را که امام،رضوان‏الله‏تعالی‏علیه، آغاز کردند وملت را در فضای آن قرار دادند و به‏جهان اعلام فرمودند بدانیم و این‏مشخصه‏ها را حفظ کنیم))

امروز یک عصر و یک دوران جدیدبه وجود آمده است، دوران جدید راباید دوران امام خمینی نامید: ((با آغازدوران جدید نه تنها در ایران یاکشورهای اسلامی مردم به باورهای‏الهی بازگشته‏اند بلکه در سطح جهان،عقیده‏ای مذهبی و گرایشی معنوی درمیان جوامعی که دهها سال تحت‏سلطه حکومتهای ضد مذهب زندگی‏کرده بودند رشد نموده است. ))

و حال جای بسی تامل و تفکر است که این عصر باید به چه نام مزین شود، و زوایای شخصیت امام تا چه حد باید مورد کندوکاو قرار گیرد. و ما ملت ایران چه سرمایه عظیمی را در دست داریم که با توسل در اندیشه  های این بزرگ چه راه های دشواری را می توان پیمود و می توان آن را به تمام جهان صادر کرد، فقط کمی همت می خواهد

عطاالله باباپور

گروه جامعه و سیاست