تبیان، دستیار زندگی
كسانی كه از ناراحتی های قلبی در رنج هستند می توانند روزه بگیرند ؟ تمامی بیماران قلبی از جمله بیمارانی كه در بخش خارجی قلب دچار عارضه هستند و یا آن گروه از بیمارانی كه رگ های قلب آن ها دچار انواع بیماری از جمله تنگی است، توصیه اكید می شود...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روزه در بیماری های قلبی

قلب

كسانی كه از ناراحتی های قلبی در رنج هستند می توانند روزه بگیرند ؟

تمامی بیماران قلبی از جمله بیمارانی كه در بخش خارجی قلب دچار عارضه هستند و یا آن گروه از بیمارانی كه رگ های قلب آن ها دچار انواع بیماری از جمله تنگی است، توصیه اكید می شود، به هیچ وجه خوردن داروهای خود را در ساعات مقرر ترک نكرده و از گرفتن روزه جدا خودداری كنند.

معمولا قرص های این گونه بیماران، آسپرین های زیر زبانی نیتروگلسیرین است كه باید به فواصل منظم خورده شود.

بیماران قلبی كه در سال های گذشته عمل جراحی بر روی قلب خود داشته اند اما در حال حاضر هیچ گونه عارضه قلبی در آن ها مشاهده نمی شود می توانند روزه بگیرند ؟

به تمام بیماران قلبی از جمله بیماران قلبی كه با دارو به درمان خود می پردازند و یا بعد از عمل جراحی، دارو مصرف می کنند، توصیه می شود به دلیل احتمال تشدید بیماری قلبی و یا وجود خطر برای سلامتی آن ها، حتما قبل از روزه گرفتن، با پزشك خود مشورت كنند.

بدیهی است بسیاری از پزشکان قلب، به دلیل احتمال خطر برای سلامتی بیمارشان، هیچ گونه فشار بدنی از جمله گرسنگی یا تشنگی طولانی مدت را به بیماران خود توصیه نخواهند كرد.

بهتر است این گونه بیماران برای بقای عمرشان و كوتاه شدن مدت درمان خود، داروهای خود را به طور مرتب و سر وقت مصرف كنند و به توصیه های پزشكی و رژیم غذایی خود به دقت توجه نمایند .

آیا بیماران قلبی مادرزادی نیز كه به نحوی دچار عارضه در دریچه های قلبی هستند، نمی توانند روزه بگیرند؟

قلب

این گونه بیماران به دلیل وجود سوراخ در بین دو بطن و یا دهلیز قلب خود و یا تنگی و یا گشادی دریچه شریان ریوی، دچار قلبی معیوب هستند و اجازه روزه گرفتن ندارند.

بیماران آریتمی(نامنظمی) قلب می توانند روزه بگیرند یا خیر؟

در این بیماران به دلیل تنگی دریچه میترال و نامنظم شدن تدریجی قلب، احتمال لخته شدن خون و در نتیجه سكته مغزی بسیار زیاد است. این گونه بیماران حتما باید تحت نظر پزشك بوده و رژیم غذایی خود را كاملا حفظ كنند، قرص های خود را به طور مرتب مصرف كرده، كارهای سنگین انجام ندهند و به هیچ وجه روزه نگیرند.

كسانی كه بیماری قلبی آنها، پرولاپس میترال قلب تشخیص داده شده، می توانند روزه بگیرند؟

به دلیل اینكه پرولاپس میترال قلب ناشی از شل بودن دریچه میترال یا افتادگی این دریچه است، تنها یك تا دو درصد زنان و مردان به این عارضه مبتلا هستند و جزو بیماری های شایع قلبی محسوب نمی شود.

به این گونه بیماران توصیه می شود بعد از یك اكوی خوب و مطلع شدن از حالت معمولی یا پیشرفته آن و مشورت با پزشک خود، اقدام به روزه گرفتن كنند.

روزه گرفتن برای افرادی كه پرولاپس طبیعی میترال قلب دارند مانعی ندارد، اما برای نوع پیشرفته آن اكیدا توصیه نمی شود .

دكتر سید حسن عارفی - فوق تخصص بیماری های قلب و عروق

*مطالب مرتبط:

روزه در بیماران دیابتی و قلبی

روزه در بیماری های اعصاب و روان

روزه در بیماری های گوارشی

نکات روزه داری از 10 متخصص(1) و (2)

رمضان در كنار پزشک

سئوالات یک دیابتی درباره روزه

روزه گرفتن عوارض بیماری ام. اس را کاهش می دهد

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.