تبیان، دستیار زندگی
مراسم پایانی ششمین جشنواره‌ی سراسری فرهنگی، هنری، پژوهشی «طریق جاوید» یادواره‌ی حضرت امام خمینی (ره)، عصر امروز (سه‌شنبه، چهارم تیر) در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جشنواره‌ی «طریق جاوید» برگزار شد

سیدحسن خمینی

سیدحسن خمینی: وجود امام (ره) از جلوه‌های خیر مداوم حضرت زهرا (س) است

مراسم پایانی ششمین جشنواره‌ی سراسری فرهنگی، هنری، پژوهشی «طریق جاوید» یادواره‌ی حضرت امام خمینی (ره)، عصر امروز (سه‌شنبه، چهارم تیر) در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم كه همزمان با ولادت حضرت فاطمه (س) و تولد حضرت امام خمینی (ره) برپا شد، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در سخنانی گفت: حكم مختص صالحان است و تنها به این شرط می‌توانیم حكم را بگیریم. اگر فرزندان فاطمه (س) نبودند، چه اتفاقی برای اسلام می‌افتاد؟ وجود مبارك امام (ره) عظیم‌الشأن ما، یكی از آن جلوه‌های جوشان خیر مداوم حضرت زهرا (س) در روزگار ماست.

او در ادامه افزود: ما در دنیا، بازگشت به معنویت را بعد از انقلاب اسلامی داریم. كوثر جوشان انقلاب، تتمه‌ای است از كوثر جوشان نبی اكرم (ص) و صدیقه‌ی طاهره (س). این جشنواره كاری ارزشمند بود و امیدواریم بر رونق و گرمای آن افزوده شود.

همچنین سیدمحمد هاشمی تروجنی - دبیر این دوره از جشنواره و رییس مركز فرهنگی - دانشجویی امام (ره) و انقلاب اسلامی جهاد دانشگاهی - به ارائه‌ی گزارشی درباره‌ی ششمین جشنواره‌ پرداخت و در توضیحاتی گفت: مهم‌ترین نیاز انسان در حوزه‌ی فرهنگ، كمال و جاودانگی است. امام خمینی (ره) تمام تلاش خود را در راه مبارزه برای بازگشت به اسلام ناب و احیای فرهنگ اسلامی انجام دادند. اكنون 30 ‌سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و اثرات آن در پهنه‌ی گیتی پخش شده است. به همین منظور، مركز فرهنگی امام (ره) و انقلاب اسلامی با همكاری جهاد دانشگاهی برای دفاع و حراست از آرمان‌های امام (ره)، سعی در گسترش اندیشه‌ی آن پیر فرزانه در سطح دانشگاهی كرد، كه برگزاری جشنواره برای ترغیب و تشویق جوانان به مطالعه‌ی اندیشه‌های امام (ره)، یكی از آن‌ اقدام‌هاست.

او در ادامه عنوان كرد: جشنواره‌ی طریق جاوید تجلی‌گاه روح مواج علاقه‌مندان به امام (ره) است كه هر كدام با مشعلی از عشق و ایمان گرد هم آمده‌اند تا راهگشای تشنگان به حقیقت باشند.‌

هاشمی‌ تروجنی سپس به ارائه‌ی آماری پرداخت و گفت: از بین چهارهزار اثر رسیده به دبیرخانه‌ی جشنواره در 11 رشته می‌توان به این آمار اشاره كرد: خوشنویسی با 500 اثر، عكس با 400 اثر، نقاشی با 100 اثر، شعر با دوهزار اثر، داستان كوتاه با 200 اثر، نمایش‌نامه با 50 اثر، پایان‌نامه با 80 اثر، فن‌آوری اطلاعات با 18 اثر، كتاب با 100 اثر، گرافیك با 100 اثر و مقاله با 150 اثر.

جشنواره‌ی طریق جاوید

دبیر جشنواره‌ی طریق جاوید افزود: از پنجم فروردین 87، علاوه بر تفكیك آثار، ارزشیابی و داوری آن‌ها با نظارت مركز‌های مربوطه انجام شد. داوری داستان كوتاه با نظارت جهاد دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی، عكس، گرافیك و نقاشی با نظارت جهاد دانشگاهی واحد هنر و دانشكده‌ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران، فن‌آوری اطلاعات زیر نظر مركز رشد فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی، كتاب و پایان‌نامه زیر نظر پژوهشكده‌ی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی، خوشنویسی با نظارت انجمن خوشنویسان، شعر با نظارت شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر ادبیات مؤسسه‌ی تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره)، و نمایش‌نامه با نظارت دفتر هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد، كه از مجموع آن‌ها، 500 اثر به بخش پایانی جشنواره رسید و برگزیده‌ی بخش‌های شعر، مقاله، عكس، خوشنویسی و نقاشی در پنج مجلد در حال انتشار است. از میان 500 اثر پایانی هم، 129 اثر حائز رتبه و جایزه شدند.

در ادامه، حجت‌الاسلام محسن قرائتی در سخنانی گفت: قرآن می‌گوید زن، اولی‌الالباب است؛ اما در دهن‌ها افتاده زن عقلش نمی‌رسد؛ ولی قرآن می‌گوید اتفاقا خیلی‌ خوب عقلش می‌رسد و در پایان سوره‌ی آل ‌عمران، آیاتی داریم كه با ربنا شروع می‌شود كه این آیات برای اهل اولی‌الالباب است؛ كسانی‌ كه خدا می‌گوید مستجاب‌شان می‌كنیم. زن می‌تواند الگوی مردان باشد. حضرت مهدی (عج) می‌فرمایند: مادرم زهرا (س) اسوه هستند. امام خمینی (ره) هم در وصیت‌نامه‌شان می‌فرمایند، ما افتخار می‌كنیم مصحف فاطمه (س) از ماست و هروقت از امام صادق (ع) درباره‌ی آینده می‌پرسیدند، به كتاب فاطمه‌ زهرا (س) مراجعه می‌كردند. مریم (ع) هنرش این است كه مادر یك عیسی (ع) بود؛ اما فاطمه (س) مادر یازده عیسی است.

او افزود: آیات زیادی در قرآن درباره‌ی حضرت زهرا (س) آمده و امروز تولد حضرت زهرا (س) و امام خمینی (ره) مقارن با هم است و یكی از كوثرهای امروز ما، تولد امام خمینی (ره) است.

قرائتی سپس به ذكر خاطراتی از حجت‌الاسلام ابوترابی پرداخت.

در ادامه، گروه تواشیح طوبی به اجرای برنامه پرداخت و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی، حمید انصاری - قائم‌مقام مؤسسه‌ی تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) -، علی منتظری - مشاور رییس‌جمهور و رییس پژوهشكده‌ی علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی -، محمدمهدی مظاهری - معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی -، سعید پورعلی - معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی -، حمیدرضا فرهمند - رییس جهاد دانشگاهی واحد تهران - و سیدمحمد هاشمی‌ تروجنی، از برگزیدگان تقدیر و به دلیل كمبود وقت، به معرفی نفرات اول اكتفا شد و برگزیدگان به این شرح معرفی شدند: بخش خوشنویسی نستعلیق رده‌ی آزاد: علی دائم‌امید و محمدامین بی‌نیاز، رده‌ی دانشجویی: ناصر صادقی؛ بخش خوشنویسی شكسته نستعلیق: رده‌ی آزاد: مهدی اسماعیلی و علیرضا محبی، رده‌ی دانشجویی: راضیه سپهر؛ بخش خوشنویسی ثلث: رده‌ی آزاد: روح‌الله محرری، بخش ثلث رده‌ی دانشجویی: هادی رحیمی؛ بخش شعر رده‌ی آزاد: رضا نیكوكار، عباس احمدی و محمدحسین ابوترابی، بخش شعر رده‌ی دانشجویی: محمدسعید میرزایی به همراه محمدجواد شاه‌مرادی (نفرات اول) و اشرف سرلك برگزیده‌ی ویژه‌ی این بخش شد؛ بخش نقاشی: رضا بدرالسماء و مریم فرجی؛ بخش گرافیك: حسین جعفرنژاد و شهریار آریافر؛ و بخش‌های كتاب، داستان كوتاه، مقاله، پایان‌نامه، فن‌آوری اطلاعات و عكس نیز نفر اول نداشتند.