تبیان، دستیار زندگی
داستان خاطره گونه " از بغداد تا تیمارستان " نوشته مجید قادر منتقدان و خوانندگانش را تحت تاثیر قرار داد. به نقل از رویترز، " از بغداد تا تیمارستان " که مجید قادر رمان نویس عراقی تبعه آلمان آن را به صورت خاطره گونه نوشته است ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اخباری کوتاه از بازار ادبیات و کتاب

اخباری کوتاه از بازار ادبیات و کتاب

کتاب " از بغداد تا تیمارستان " خوانندگان را متاثر کرد

داستان خاطره گونه " از بغداد تا تیمارستان " نوشته مجید قادر منتقدان و خوانندگانش را تحت تاثیر قرار داد.

به نقل از رویترز، " از بغداد تا تیمارستان " که مجید قادر رمان نویس عراقی تبعه آلمان آن را به صورت خاطره گونه نوشته است، جامعه کتابخوان این کشور را سخت متاثر ساخته است.

این رمان سرگذشت عراق را از سال 1987 روایت می کند. نویسنده ماجرای کتاب را از دهکده ای نزدیک رودخانه قراف شروع کرده و رنج مصیبت های روستائیان را به تفصیل با شگرد داستان و خاطره منعکس می کند. سپس به حکومت دیکتاتوری صدام و ظلم او بر مردم پرداخته و در انتها نیز با شرح ماجرای سقوط صدام و حمله آمریکا رمان را به پایان می برد.

این کتاب که حدود یک ماه از انتشار آن می گذرد، مورد توجه خوانندگان و منتقدین قرار گرفته است.

بچه های تهرانی با قصه های کردی آشنا می شوند

در هفته فرهنگی ایلام کودکان تهرانی قصه‌های اصیل ایلامی را از زبان مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دو زبان کردی و فارسی می شنوند.

هفته فرهنگی استان ایلام که طی روزهای نهم تا چهاردهم تیرماه امسال در فرهنگسرای خاوران تهران برگزار می شود، بخش ویژه ای را به کانون این استان غربی ایران اختصاص داده است تا کودکان و نوجوانان تهرانی نیز از این رویداد فرهنگی بهره مند و با فرهنگ مردم آن ناحیه بیشتر آشنا شوند.

در کنار غرفه قصه گویی ، محصولات فرهنگی، آثار هنری و فعالیت های مراکز کانون نیز به بازدیدکنندگان از نمایشگاه در غرفه ای معرفی می شود.

هفته فرهنگی استان ایلام به گفته برپاکنندگان آن با هدف ارائه توانمندی های استان و آشنایی دانش آموزان، دانشجویان، اساتید دانشگاه و بازرگانان با فرهنگ ایلام برپا می شود و در آن، دستگاه ها و نهادهای مختلف فرهنگی هنری استان به ارائه محصولات و خدمات خود در زمینه های خوشنویسی، طراحی، کتاب های چاپ شده توسط مولفان بومی، آثار مطبوعاتی و نشریات، پایان نامه های دانشگاهی و طرح های پژوهشی، عکس، پوستر و لباس های محلی می پردازند.

جشنواره فرهنگی استان ایلام از نهم تیرماه در فرهنگسرای خاوران برگزار می شود.

دوره آموزشی ادبیات معاصر با حضور قیصر امین پور برگزار می شود

دوره های آموزشی انجمن شاعران ایران زیرنظر شعرا و ادبای برجسته کشور به زودی آغاز می شود.

دوره های آموزشی انجمن شاعران ایران از روز چهارشنبه 13 تیرماه آغاز خواهد شد. در این دوره ها تدریس دوره " متون فارسی " را ساعد باقری و دوره " ادبیات معاصر " را دکتر قیصر امین پور برعهده خواهند داشت.

همچنین در دوره های آموزشی دفتر شعر جوان که از 11 تیرماه آغاز می شود مصطفی رحماندوست دوره شعر کودک و گروس عبدالملکیان کارگاه شعر جوان را اداره خواهند کرد.

ثبت نام برای این دوره ها ادامه دارد و علاقه مندان می توانند به خانه شاعران واقع در خیابان دکتر شریعتی، خیابان شهید کلاهدوز، نبش خیابان نعمتی مراجعه کنند.

نقش زن در شعر ایرانی بررسی شد

کتاب " زن و شعر " حاصل تحقیقات زینب یزدانی درخصوص نقش زن در ادبیات منظوم دیروز و امروز ایران از سوی نشر تیرگان منتشر شد.

نویسنده در این تحقیق تلاش کرده است سیمای زن را در ادبیات منظوم پیشین و امروز ایران بررسی کرده و نشان دهد که زن در ادبیات ایران از چه جایگاهی برخوردار است و اصولا نگاه شاعران به زن چگونه بوده است.

بر این اساس نویسنده نخست پس از بررسی موقعیت اجتماعی و فرهنگی زن در جامعه به اشعار شاعران بزرگ و صاحب سبک نظری اجمالی داشته و به بررسی موقعیت زن پرداخته است.

در ادبیات منظوم پیشین در بخش ادبیات حماسی به شاهنامه فردوسی، در بخش ادبیات حکیمانه و عارفانه به مخ   زن الاسرار نظامی، در بخش ادبیات تعلیمی به بوستان سعدی و سرانجام در بخش ادبیات عرفانی به حدیقه الحقیقه سنایی و مثنوی مولوی پرداخته شده است.

در ادبیات منظوم امروز نیز به اشعار تنی چند از شاعران صاحب سبک نظیر پروین اعتصامی، نیما، سهراب سپهری و سیمین بهبهانی اشاره داشته و مضامینی چون زن و فقر، زن و یاس، زن فرشته انس، زن و اعتراض، زن و بی عدالتی، نقش خواهر در شعر، زن و باورهای مذهبی، زن و تنهایی و... مورد بررسی قرار گرفته است.

" برتری مرد بر زن " و " عدم اعتماد به زنان " در بوستان سعدی، " رمز و تمثیل " و " مادر " در مثنوی مولانا، " زن و توجه او به عرفان و معنویت " در مخزن الاسرار نظامی و بررسی شخصیت های زن در حماسه فردوسی از جمله بخش های خواندنی و قابل ذکر این کتاب است.

" زن و شعر " تالیف زینب یزدانی (با مقدمه دکتر قدمعلی سرامی) در 384 صفحه و شمارگان 2000 نسخه با بهای 5000 تومان از سوی نشر تیرگان وارد بازار کتاب شده است.

داستان های " ان بیتی " منتشر می شود

مجموعه ای از داستان های " ان بیتی " نویسنده معاصر آمریکایی با ترجمه امیر امجد به زودی منتشر می شود.

نام اصلی این مجموعه داستان " park city " است اما مترجم قصد دارد نام دیگری برای کتاب انتخاب کند. این مجموعه که در حال حاضر مراحل ویرایش نهایی را می گذراند، قرار است امسال از سوی نشر چشمه منتشر شود.

امیر امجد همچنین به همراه بابک تبرایی مجموعه ای از داستان های "جی دی سلینجر" را نیز ترجمه کرده است. جلد اول این داستان ها با عنوان " نغمه غمگین " به زودی توسط انتشارات نیلا وارد بازار کتاب می شود.

"سلینجر" در "نغمه غمگین" به خصوص در داستان " این ساندویچ سس مایونز ندارد" سعی دارد آمریکای پس از جنگ را برای مخاطب تصویر کند. او در این داستان ها می کوشد با نگاهی انتقادی جامعه ای بعد از جنگ را به مخاطب نشان دهد.

نمایشنامه " چشم بد دور" تالیف امجد هم از دیگر آثار آماده چاپ اوست. این نمایشنامه که دو سال پیش در تالار مولوی اجرا شده درحال حاضر مجوز انتشار دریافت کرده و قرار است از سوی نیلا منتشر شود. وی همچنین نمایشنامه ای از دیوید ممت را با عنوان " محله قدیمی" از سوی همین ناشر در دست چاپ دارد.

امیر امجد در حال حاضر مشغول ترجمه رمانی با عنوان " بدرود دلبندم" نوشته لیلیان لی نویسنده چینی است. این اثر در ردیف رمان های پرفروش دنیاست و به گفته مترجم، یک فیلمساز با اقتباس از آن فیلم " وداع با محبوبم" را ساخت که جایزه کن را از آن خود کرد.

مطالب مرتبط:

ادبیات