تبیان، دستیار زندگی
امروز ، چهارم فروردین ماه 1386 هجری شمسی ، برابراست با 4 ربیع الاول 1428 هجری قمری و 24 مارس 2007 میلادی . رویدادهای مهمی که در طول تاریخ ، درچنین روزی ، بوقوع پیوسته از این قرارند: *** دو مدعی تجدید حکومت ساسانیان 12...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

امروزدرتاریخ(4فروردین)


امروز ، چهارم فروردین ماه 1386 هجری شمسی ، برابراست با 4 ربیع الاول 1428 هجری قمری و 24 مارس 2007 میلادی . رویدادهای مهمی که در طول تاریخ ، درچنین روزی ، بوقوع پیوسته از این قرارند:

***


دو مدعی تجدید حکومتساسانیان

1286 سال پیش در چنین روزی در سال 721 میلادی ، ( در جریان آیین های نوروزی ) " پوشان " از شاهزادگان ساسانی ، هشتاد سال پس از جنگ نهاوند، ادعای سلطنت و احیای حکومت ساسانیان را کرد و گروهی گرد او جمع شدند، ولی کاری از پیش نبرد.

چهار سال پس از پوشان ، در سال 725 میلادی ( ایام نوروز ایرانی ) یك شاهزاده دیگر ساسانی به نام پوشان در شهر مرو خود را شاه ایران خواند.

كار این شاهزاده هم با این كه علاوه بر گروهی ایرانی ، جمعی از تركان مهاجر هم به او پیوسته بودند به جایی نرسید. مورخین ناكامی این دو شاهزاده به سبب خودخواهی آن دو نوشته اند و اضافه كرده اند كه اگر هدفشان، فقط ایراندوستی و احیای استقلال وطن بود شاید به پیروزی هایی دست می یافتند.

***


مرگ هارون الرشید

1198 سال پیش در چنین روزی در سال 809 میلادی ، هاروان الرشید خلیفه  عباسی در گذشت . او پنجمین و نام آورترین خلیفه این دودمان عرب بود.

هارون ملقب به رشید، فرزند دیگر مهدى عباسى که از مادرى با نام خیزران زاده شده بود، به خلافت رسید.هارون، مقتدرترین خلیفه عباسى و عصر وى، دوران اقتدار این دولت است.در عین حال، این دوران، آغاز مرحله‏اى است که پس از آن به دلایل مختلف زوال نسبى عباسیان شروع مى‏شود .

شهرت هارون بیش از آن که به خودش مربوط شود به برمکیان باز مى‏گردد که اداره امور حکومت را تا زمان سرنگونى در اختیار خویش داشتند.با به قدرت رسیدن هارون برمکیان نیز کنترل وضع را در دست گرفتند و یحیی پسر خالد برمک وزیر هارون شد.این خاندان توانمند ایرانی از زمان المهدی بر سر قدرت بودند و به هارون نیز یاری رساندند تا به قدرت برسد.در آغاز فرزندان یحیی مورد عنایت هارون قرار گرفتند ولی پس از چندی خلیفه ایشان را به زندان انداخت و داراییهایشان را به تاراج برد.دلیل این خشم ناگهانی را عشق جعفر پسر یحیی برمکی به عباسه خواهر هارون و زناشویی پنهانی این دو نوشته‌اند.داستان از اینجا آغاز شد که هارون دوست داشت تا خواهرش را نیز در نشستهایی که با جعفر می‌گذاشت همراه کند ولی چون در اسلام همنشینی زن و مرد بیگانه حرام است به ناچار ترتیب یک زناشویی اسمی را میان آنها گذارد.ولی عباسه و جعفر پنهانی به هم پیوستند.هنگامی که از عباسه فرزندی پدید آمد خشم هارون را فراگرفت.هارون زمانی که این داستان را شنید در مکه بود.اندکی پس از ان هارون به بغداد بازگشت و دستور داد تا جعفر را بکشند.او را دو پاره کردند و پیکرش را در دو سوی پلی در سوی خاوری شهر آویختند.پیکر سه سال در همانجا آویزان بود تا زمانی که هارون از آنجا می‌‌‌گذشت دستور داد تا پیکر را پایین آوردند و سوزاندند.ناگفته نماند که پدر و برادران جعفر نیز پس از این رویداد به زندان افکنده شدند.

به هر روى برخورد سخت هارون با این خاندان، جداى از آن که وى را از درایت این خاندان بى‏بهره مى‏کرد، جوى از بى‏اعتمادى را میان کارگزاران حکومت به وجود آورد. برای سربه نیست کردن برمکیان این تنها بهانه‌ای بود که برای هارون وجود داشت .

شورش‏هاى پى در پى خوارج در عراق و جنوب خراسان، شورش رافع بن لیث در خراسان و ناامنى آن ناحیه، هارون را مجبور کرد تا در اواخر سال 192 به خراسان عزیمت کند.وى در جرجان بیمار شد و در سال 193 در شهر طوس در سن 44 سالگی درگذشت. مرقد امام رضا (ع) درکنار قبر او می باشد .

***


تولد خواجه امیر خسرو دهلوی

695 سال پیش در چنین روزی در سال 690 ه.ش ، امیر خسرو دهلوی ، شاعر و سخن سرای فارسی زبان در پتیالی هندوستان متولد شد .

امیر خسرو پسر امیر سیف الدین محمود دهلوی از شاعران پارسیگوی هندوستان است. تبار او را از ترکان نوشته اند.امیرخسرو دارای لقب سعدی هندی است. وی به زبانهای فارسی و عربی ترکی وهم چنین سانسکریت چیرگی داشت. تخلص امیر خسرو طوطی بود.سعید نفیسی می نویسد که شکی نیست که خسرو دهلوی را باید بزرگترین شاعر فارسی زبان هند دانست .

دکتر حسین یار می گوید : امیر خسرو مثنوی گوی و غزل سراست و می توان گفت درین دوره که غزل و مثنوی پیش از سایر انواع شعر مورد توجه بود وی بیش از شعرای دیگر شهرت داشت .

از مهمترین آثار اومی توان به : وسط الحیوه ، غرة الکمال، تحفة الصغر، پنج مثنوی به تقلید از نظامی و ... اشاره کرد .

***


درگذشت ابوالفضل علامی

416 سال پیش درچنین روزی در سال 1011 ه.ق ، ابوالفضل علامی از نویسندگان زبر دست هند در سبزوار به قتل رسید .

او از 5 سالگی به تحصیل پرداخت ، 15 ساله بود كه بر همه علوم احاطه كامل یافت به زبانهای عربی ، فارسی ، و سانسكریت مسلط بود و در سرودن شعر بویژه غزل و قصیده و مثنوی تبحر داشت .

ابوالفضل علامی در سال 981 هجری قمری به دربار اكبر شاه هندی رفت ودر انجمنی كه بنام مذهب جدید یا توصیه الهی یا دین الهی تشكیل شده بود شركت كرد.

بعد از چندی به دكن فرستاده شد و در آنجا به علت خصومت و دشمنی میان او و شاهزاده سلیم بر طبق توطئه ای از پیش تنظیم شده كشته شد .

علامی آثاری جون مجموع لغات . تفسیر آیة الكرسی و داستانهای بید پایی یا پیل پای كه همان كلیله و دمنه است ازخود به یادگار گذاشته است .

ابوالفضل علامی كه تاریخ تمدن عصرامبر راتحت عنوان آئین اكبری برشته تحریركشیده‌است درباره نقاشان این عصر ونقاشخانه و كتابهای مصور آن نیز اشارتی دارد، وی می‌نویسد كه نقاشانی كه امروزه در هند بسر می‌برند از بهزاد و نقاشان اروپائی برترند و آثاری بوجود می‌آورند كه تاریخ نظائرش را ندیده است كه از آنجمله است حمزه‌نامه،‌رزنامه، راماین، نل‌دمن، كلیله‌ودمنه و عیار دانش،امروز بخش بزرگ این آثار به انگلستان منتقل شده است .

***


درگذشت یوسف بحرانی

242 سال پیش درچنین روزی در سال1186ه .ق ، یوسف بحرانی فقیه، متكلم، محدث، محقق، نویسنده و رجال شناس مشهورقرن 12هجری قمری دركربلا درگذشت.

او ازمعروفترین شخصیتهای روحانی- علمی آل عصفوربود و ازرجال شناسان نامدارشیعی محسوب می شد. مقدمه كتاب«لؤلؤَةُ البحرین» مستندترین و روشن ترین مأخذی است كه شرح حال وی درآن آمده است. یوسف بحرانی معروف به ابن عصفورتحصیل را ازمكتبخانه پدرآغازكرد و برای تحقیق و تفحص سفرهای بسیاری كرد. «الحَدائِقُ النّاظِرة» مشهورترین كتاب ابن عصفوراست كه بنام همین كتاب وی صاحب حدائِق نیزخوانده می شود.

***


تولد آلفونس دو شاتو بریان نویسنده فرانسوی

130 سال پیش در چنین روزی در سال 1877 میلادی ، آلفونس دو شاتو بریان نویسنده فرانسوی به دنیا آمد .« ملاحظاتی درباره ایالات متحده آمریکا» عنوان مهمترین اثر اوست .

شاتو بریان در سال 1768 میلادی در سن مالو از شهرهای شمال غربی فرانسه به دنیا آمد. نام اصلی وی فرانسوا رنه بود، در سال 1786 با رتبه استواری به خدمت سربازی مشغول شد و چون آتش انقلاب در فرانسه زبانه کشید به آمریکا سفر کرد.

نزدیک یک سال در کانادا و برخی دیگر از ممالک دنیای نو به سیاحت گذرانید و در سال 1792 به فرانسه بازگشت و به یاری شاهزادگان و مهاجرانی که بر ضد حکومت انقلابی در شهر گب لنتز گرد آمده بودند برخاست، ولی در آنجا مجروح شد و به انگلستان رفت.

چندی بعد همین که بناپارت در فرانسه به مقام کنسولی رسید شاتوبریان بار دیگر به پاریس آمد و بدو پیوست و به مقامات دولتی رسید، اما دیری نگذشت که علتی سیاسی او را از بناپارت رنجیده خاطر و با مخالفان وی همداستان ساخت. پس راه سفر بیت المقدس پیش گرفت و کشورهای یونان، شام، مصر، تونس و اسپانیا را سیاحت کرد. در دوران بازگشت خاندان بوربن به سلطنت فرانسه شاتوبریان باز به میدان سیاست داخل شد و به مقامات سفارت و وزارت خارجه رسید.

در سال 1830 پس از انقراض خاندان بوربن حیات سیاسی را ترک گفت و باقی عمر را به نویسندگی گذرانید و سرانجام در سال 1848 در پاریس درگذشت.

از مهمترین آثار ادبی شاتوبریان که در ادبیات فرانسه تأثیر خاص داشته یکی داستان آتالا و دیگری حکایت رنه است، که هر دو مظهر احساسات شخصی اوست. دیگر کتاب های او عبارتند از، شهیدان و جلال مسیحیت، که از عقاید دینی وی حکایت می کند.

***


جمهوری در یونان

83 سال پیش در چنین روزی در سال 1924 میلادی ، نظام حکومتی یونان به جمهوری تبدیل شد . یونان نام فارسی کشوری در جنوب شرقی اروپا است . شهر آتن، پایتخت یونان در نزدیکی خلیج سالونیک در دشت آتیک از شهرهای مهم تاریخی جهان باستان و مرکز دانش و فلسفه و ادب بشمار می رود .

سقراط، سوفکل، اورپید، افلاطون، ارسطو، دموستون و آریستوفانوس در آتن ظهور کردند و خورشید تابان دانش را پرتو افشان جهانیان گردانیدند.

و در مورد خصوصیات جغرافیایی این کشور می توان گفت : یونان کشوری کوهستانی و متشکل از شبه جزایر متعدد است. نژاد مردم این کشور لاتین و زبان رایج در میان آنان یونانی و واحد پولشان یورو است .

مساحت این کشور 985/131 کیلومترمربع و جمعیت آن 000/269/10 نفر با رشد سالانه 4/0 درصد می باشد .

آب و هوای مدیترانه ای با زمستانهای معتدل و تابستانهای گرم و خشک، از ویژگیهای این کشور است. عمده‌ترین فرآورده کشاورزی، زیتون است که به خارج صادر می­شود.

اکثر مردم این کشور اهل مسیحیت ارتودکس هستند . نوع حکومت این کشور جمهوری است . یونان در تاریخ بیست و پنجم اکتبر سال 1945 میلادی به عضویت سازمان ملل متحد در آمد .

***


تولدحبیب الله بدیعی

73 سال پیش در چنین روزی در سال 1312 ه.ش ، حبیب الله بدیعی نوازنده ویولون و آهنگ ساز در سوادکوه مازندران متولدشد.

وی یکی از چهار نوازنده و آهنگساز بزرگ موسیقی ایران است که آثار بسیار ارزشمندی را در تک نوازی ویولن و همچنین ساخت ترانه و قطعات ضربی از خود به یادگار گذاشته است.

زنده یاد بدیعی را به تکنیک قوی و داشتن ویرتوئوزیته در نوازندگی ستوده اند. اما نبوغ نوا پردازی و تصنیف موسیقی برای ترانه وجه خلاق دیگر شخصیت هنری او بود که از اواسط دهه 1330 و با برنامه های موسیقی رادیو جلوه کرد و تا اواخر دهه 1350 هم چنان در بالاترین سطح هنری ادامه یافت .

بی تردید مرگ نابهنگام استاد در آستانه 60 سالگی ضایعه ای بزرگ و جبران ناپذیر برای هنر و موسیقی ایران بوده است .

حبیب الله بدیعی را در امام زاده طاهر (کرج) به خاک سپردند.

از اثارمعروف وی میتوان به باز نوازی قطعات استاد ابوالحسن صبا (زنگ شتر –بهار مست –سامانی –زرد ملیحه و .... وتعدادی تصنیف از جمله : کعبه دلها ، دگر چه خواهی ، موج آرزوها ، بشارت گل ، دل بی گناه ، گریز ، به یاد آن گذشته و ... اشاره کرد.

***


اعلام خروج روس ها از ایران

61 سال پیش در چنین روزی در سال 1946 میلادی ، اتحاد جماهیر شوروی اعلام کرد که نیروهای نظامی خود را از سرزمین و خاک ایران خارج خواهد کرد .

از وقوع جنگ جهانی دوم که از اول سپتامبر 1939 آغاز شده بود ، ایران بی طرفی خود را اعلام کرد ، اما به دلیل گستردگی مرز کشور با اتحاد جماهیر شوروی سابق و در گیری آن با آلمانی ها به نظرمی رسید که انجام چنین امری عملا ناممکن تلقی شود .

علاوه بر چنین وضعیتی ، اوضاع داخلی ایران نیز به هیچ وجه مناسب نبود و فقر و تنگدستی سراسر کشور را فرا گرفته بود و به همین دلیل قشر متوسط به پایین جامعه نیز از استبداد رضاخانی به تنگ آمده بودند . ارتش متفقین به بهانه های واهی از قبیل حضور جاسوسان آلمانی در ایران به اشغال کشور مبادرت ورزید .

رضا شاه درابتدا تصمیم به مقاومت در برابر این نیروها گرفت اما به دلیل فقد پایگاه مردمی و نارضایتی عمومی از عملکرد او، ایران بدون هیچ مقاومتی به اشغال نیروهای مهاجم در آمد . اشغال ایران در سوم شهریور 1320 خیلی سریع و آسان تحقق یافت و با تهاجم نیروهای انگلیسی و شوروی سابق از جنوب و شمال صورت رسمی و جدی به خود گرفت .

این اشغال تا پایان جنگ در سال 1324 ادامه داشت . قحطی ، گرانی و پایمال شدن نمامیت ارضی ایران از جمله عواقب چنین اشغالی بود .پس از مدت ها که ایران در اشغال نیروهای روس بود ، سرانجام روسیه اعلام کرد که نیروهای خود را از ایران فراخوانده است .

***


ایجاد جامعه اقتصادی اروپا

50 سال پیش در چنین روزی در سال1957میلادی ، ایجاد جامعه اقتصادی اروپا یا بازارمشترک اروپا دررم به امضای اعضای این پیمان رسید .

بلژیک ، ایتالیا ، آلمان ، فرانسه ، لوگزامبورگ ، هلند ، ایرلند ، دانمارک ، بریتانیای کبیر ، یونان ، پرتقال ، اسپانیا ، سوئد فنلاند ، اتریش از اعضای این پیمان هستند . بازار مشترک اروپا با هدف مقابله با اقتصاد تک قطبی وارد میدان شد و تاکنون به عنوان یک واحد اقتصادی فعال در تعیین سرنوشت کشورهای اروپایی ، نقش گستدره ای را در اقتصاد این حوزه از جهان و بلکه کل جهان ایفا نموده است . در واقع می توان گفت پس از جنگ جهانی دوم این جامعه اقتصادی دامنه فعالیت های خود را افزود و در حوزه کشور های بلوک شرق نیز نفوذ فراوانی یافت .

حذف قواعد گمرکی را می توان از مهمترین رهیافت های تشکیل این جامعه تصور کرد . انتشار پول واحد برای اروپا ( یورو ) از جمله فعالیت های جامعه اقتصادی اروپا بوده است .

***


درگذشت محمد بن محمود حسینی لواسانی تهرانی

29 سال پیش درچنین روزی در سال 1356 ه.ش ، محمد بن محمود حسینی لواسانی تهرانی معروف به عصار حكیم، متكلم ، فقیه، شاعر، و مفسر ایرانی در مشهد درگذشت.

او در تهران به دنیا آمد و تحصیلات خود را در تهران، كربلا، نجف، و مدینه ادامه دارد. لواسانی تهرانی قریحه شاعری بسیار خوبی داشت و در سروده‏های خود ابتدا به ناظم، و سپس به آشفته، تخلص می‏كرد.

آشفته تهرانی مشهور به عصار در زندگی خویش فعالیت علمی بسیاری داشت و آثار فراوانی تدوین كرد. از مهمترین اثر او كتاب او آدابُ السّلوك لِلرّعیّهِ و المُلوك نام دارد .

***


درگذشت استاد امیر حسین یزدگردی

26 سال پیش درچنین روزی در سال 1365 ه.ش ، استاد امیر حسین یزدگردی از فرهنگ دوستان و ادب شناسان ایران بدرود حیات گفت.

استاد یزدگردی ضمن تدریس در دانشگاه تهران در تهیه و تدوین كتاب كلیله و دمنه همكاری مؤثر كرد. ایشان هم چنین در تصحیح بعضی مجلات دیوان كبیر، با شادروان فروزانفر همكاری كرد. از آثار استاد یزدگردی تصحیح وتوضیح ، نفثة‏ المصدور یزدی نوشته ی شهاب الدین محمد خرزندی زیدری نسوى را می‏توان نام برد.

***


مرحله دوم عملیات فتح المبین

24 سال پیش در چنین روزی در سال 1361 ه.ش ساعت یک بامداد چهارشنبه چهارم فروردین مرحله دوم عملیات فتح المبین با رمز "یا زهرا" آغاز شد .

نیروهای ایران اسلامی در اولین ساعات شروع عملیات، تلفات سنگینی بر قوای دشمن وارد آوردند و به مواضع او در جبهه های غرب شوش و دزفول دست یافتند.

در این مرحله از عملیات تنگه رقابیه و ارتفاعات میشداغ پاکسازی شد. تعداد 4000 موشک و 13 دستگاه کاتیوشا به دست رزمندگان اسلام افتاد و 20 قبضه توپ سالم به غنیمت گرفته شد و تیپ 96 ارتش عراق از هم پاشید و فرماندهان تیپ های 96 و 60 همراه با چند تن از افسران ارشد آن ها به اسارت در آمدند. مجموعه اسرای شمارش شده تا مرحله دوم عملیات از مرز 6000 نفر گذشت .

***


بازگشایی مسجد جامع گنجه

18 سال پیش درچنین روزی در سال 1989 میلادی ، پس از هفتاد سال مسجد جامع گنجه در آذربایجان شوروی سابق باز سازی و مجدداً بازگشایی شد. مسجد جامع گنجه از بناهای تاریخی جمهوری آذربایجان به شمار می‏رود.

با روی کار آمدن بلشویک ها در سال 1917 میلادی ، این گروه قوانین خشنی علیه مذهب به حال اجرا در آوردند . افراد مومن به اتهام جاسوسی تحت تعقیب قرار مى‏گرفتند ، حبس علیه معلمان دینی به حال اجرا در می آمد و نتیجتا اسلام زدایی و دین زدایی در این منطقه در دستور کار بلشویک ها قرار گرفت .

اما با این حال مسلمانان در برابر این گونه تحرکات مقاومت می کردند . در سال 1370ش مردم آذرباییجان از سلطه مارکسیست‏ها رهایى یافتند و مردم تشنه مذهب به سوی انجام آیین های مذهبی روی آوردند و نخستین کار را در این حوزه ترمیم مسجد جامع گنجه و ترمیم آن دانستند .

گفتنی است كه از سال 1985 میلادی بیش از سی مسجد پس از تغییرات فضای سیاسی شوروی سابق در این سرزمین بازگشایی شده‏اند و مسلمانان در این مساجد به عبادت و ادای فریضه نماز می‏پرداختند.

***


تصویب اتانازی

10 سال پیش در چنین روزی در سال 1997 میلادی ، برای نخستین بار در جهان استرالیا تنها قانون مربوط به اتانازی را به تصویب رساند .

اتانازی (EUTHANASIA) از دو کلمه یونانی EU به معنای خوب و THANASIA به معنای مرگ گرفته شده است با این حساب اتانازی را میتوان «مرگ راحت» ترجمه کرد.

لایجه اتانازی از سوی لرد جوف، نماینده انگلستان در مجلس اعیان ارائه شده است و به بزرگسالانی که از بیماریهای لاعلاج و غیر قابل تحمل رنج می برند و از عقل سالم برخوردار هستند اجازه می دهند به درخواست خود به زندگی آنها پایان داده شود.

مرگ از روی ترحم سالهاست که مورد دعوای حقوقدانان و متخصصان علوم جزایی قرار دارند . بسیاری از حقوقدانان این امر را ترجیح بلا مرجح می دانند و در نتجیه چنین قتلی را مستوجب مجازات می شمارند . پزشکان بریتانیا مخالفت خود را با اتانازی اعلام کردند . کالج سلطنتی پزشکان این کشور اعلام کرد که سه چهارم پزشکان با اتانازی حتی در مورد بیمارانی که بسیار بیماربوده مخالف هستند .

مسئله سقط جنین یا اتانازی از جمله مسائلی است که در کشور ما هم از نظر حقوقی و هم از نظر شرعی منع شده است .

اتانازی انواع مختلفی دارد که به ذکر مواردی از آن می پردازیم :

نوع داوطلبانه: بیمار با علم به لاعلاج بودن بیمار و با توجه به رنجی كه میكشد از پزشك میخواهد تا به ترتیبی مرگ او را میسر كند.

نوع غیر فعال: پزشك میداند كه بیمار دیر یا زود فوت خواهد كرد فلذا از اقدامات درمانی پیچیده و پر دردسر استفاده نمی كند و در حقیقت باعث جلو انداختن مرگ قریب الوقوع بیمار میشود.

نوع غیر مستقیم : پزشك اقدامات درمانی را انجام میدهد كه طول حیات بیمار را می كاهد اما كیفیت عمر باقیمانده را بالا میبرد.

مثلا داروی مسكنی تجویز میكند كه دردها را از میان میبرد اما رفته رفته در تنفس وی اشكال ایجاد میكند و بیمار نهایتا می میرد.

***


آغازحملات هوایی ناتو به یوگوسلاوی

8 سال پیش در چنین روزی در سال 1999 میلادی ، اتحادیه نظامی غرب، در پنجاهمین سال عمر خود به یک کشور مستقل که اعضای آن اتحادیه را هم مورد تهدید قرار نداده و به مخاطره نیافکنده بود حمله نظامی برد.

این حمله که در تاریخچه ناتو بی سابقه بود با تعرض هوایی و بمباران آغاز شد. ناتو از ماه اکتبر ( شش ماه پیش از آغاز حمله ) یوگوسلاوی را که به کوزوو - منطقه خودمختار ( ضمیمه ) خود - 14 هزار نیرو فرستاده بود تا از اقلیت صرب محافظت کنند تهدید به مداخله نظامی می کرد.

حملات هوایی ناتو به یوگوسلاوی که در آن از هواپیماهای نامرئی آمریکا هم استفاده شد تا اواسط آوریل ادامه یافت و به یوگوسلاوی زیان مالی فراوان وارد ساخت و یک پل رود دانوب را ویران ساخت. در این حملات دولت آمریکا یک بمب افکن نامرئی خود را از دست داد.

این بمباران در پاسخ به رد معاهده صلح از سوی صربستان با آلبانبایی تبارهایی که در کوزوو استقلال می خواستند ، انجام پذیرفت .

در یکی از این حملات هوائی ، ساختمان سفارت چین در بلگراد ویران شد و چند تن از اتباع چین کشته و مجروح شدند .

دولت چین نسبت به این رویداد واکنش شدید نشان داد و آن را محکوم کرد. ناتو به اعتراض مکرر دولت روسیه که یک کشور اسلاو و خویشاوند روسیه را بمباران می کرد اعتنا نکرد و سرانجام دولت یوگوسلاوی حاضر شد که نیروهای خود را از کوزوو خارج سازد و نیروهای ناتو در آنجا به عنوان پاسدار صلح مستقر شوند. حمله نظامی به یوگوسلاوی نشان داد که غرب با احیای ناسیونالیسم در اروپا مبارزه خواهد کرد.

***

منابع:

مهر

روزنامک

صداوسیما

ویکی پدیا

سایت شهید آوینی

کتابنامه

FAKOUHI

روزنامه شرق

ایران نگار

نگارگر

رشد

پایگاه اطلاع رسانی آی کتاب

سالنامه موسیقی ایران :ج 1و 2