تبیان، دستیار زندگی
امروز شنبه برابر با نهم بهمن 1395هجری خورشیدی، بیست و نهم ربیع الثانی 1435 هجری قمری و بیست و نهم ژانویه 2014 میلادی است. مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نهم بهمن در آینه تاریخ معاصر ایران

امروز شنبه برابر با نهم بهمن 1395هجری خورشیدی، بیست و نهم ربیع الثانی 1435 هجری قمری و بیست و نهم ژانویه 2014 میلادی است. مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

هومن بهلولی- روابط عمومی

تاریخ معاصر ایران

9 بهمن 1357

شاپور بختیار پس از فشارهای فراوان از سوی قشرهای مختلف جامعه گفت: فرودگاه ها همه باز است. او همچنین در واکنش به پیش شرط امام (ره) برای پذیرش ملاقات با او گفت: من به هیچ وجه استعفا نخواهم داد و به پاریس نمی روم.

9 بهمن 1357

امام خمینی(ره) درباره ی غیرقانونی بودن دولت بختیار فرمودند: خائن اصلی را با خفت بیرون کردید. این نتیجه را هم که حاشیه ای بیش نیست از صحنه خارج کنید.

9 بهمن 1357

امام خمینی(ره) در گفت و گو با مجله مصری روز الیوسف فرمودند: مصمم هستیم به هرگونه نفوذ خارجی در ایران خاتمه دهیم. در خاک ایران جایی برای پایگاه های نظامی وجود ندارد و به هیچ دولتی اجازه دخالت در امور داخلی ایران را نمی دهیم.

9 بهمن 1357

امام خمینی(ره) درباره ی مشکلات کشور و امکان خطر سفرشان به ایران اعلام کردند: اگر ارتش کنار بکشد آرامش تضمین می شود. محافظ من خدا و حفظ امنیت با مردم است.

9 بهمن 1357

امام خمینی(ره) در سخنانی فرمودند: من در نخستین فرصتی که پیدا کنم به ایران می روم و در اولین قدم دولتی مبتنی بر رأی مردم اعلام می کنم.

9 بهمن 1357

امام خمینی(ره)، علی امینی را برای دیدار نپذیرفتند. امینی فعالیت های گوناگونی را برای مهار انقلاب آغاز کرده بود که مهم ترین آنها قرارگرفتن او در صدر گروه مشاوران محمدرضا پهلوی محسوب می شد. او حتی برای حفظ رژیم داوطلب نخست وزیری شد و چون در این راه امام خمینی(ره) را مانع اصلی رسیدن به هدف خود دید، خواستار دیدار با امام(ره) شد.

9 بهمن 1357

سفارت ایران در دانمارک در جریان انقلاب به وسیله دانشجویان ایرانی اشغال شد.

9 بهمن 1357

رادیو مسکو اعلام کرد که رمزی کلارک وزیر پیشین دادگستری آمریکا با برشمردن نتایج اقامت هشت روزه خود در ایران اعتراف کرد که 99 درصد مردم ایران خواستار بازگشت آیت الله خمینی هستند و اصرار دارند که رژیم ضد ملی از میان برود و به سلطه بیگانگان بر ایران پایان داده شود.

9 بهمن 1341

روحانیون در همه ی کشور به پیشنهاد امام خمینی(ره) در ماه مبارک رمضان، به عنوان اعتراض به همه پرسی(رفراندوم) فرمایشی و اجباری انقلاب سفید از رفتن به مسجدها خودداری کردند.

9 بهمن 1331

محمدمصدق نخست وزیر به سادچیکف سفیر اتحاد جماهیر شوروی درباره ی پایان مدت قرارداد شیلات دریای خزر اطلاع داد و در این باره گفت: ایران مایل به تمدید قرارداد نیست و شیلات دریای خزر ملی شده است.

9 بهمن 1325

آیت اللَّه میرزا علی ‏آقا قاضی طباطبایی استاد بزرگ اخلاق در 77 سالگی درگذشت.

9بهمن 1322

شهربانی کشور خواستار اعلام نظر وزارت کشور درباره شکل گیری انجمن خبرنگاران ایران، فرستادن اساسنامه و آیین نامه داخلی این انجمن شد.

9 بهمن 1321

آرتور میلسپو کارشناس آمریکایی برای اصلاح امور دارایی ایران وارد کشور شد.

9 بهمن 1320

پیمان اتحاد میان ایران، انگلیس و روسیه با 9 اصل و چهار ماده در تهران نهایی شد و به دنبال آن شوروی و انگلیس با رسمیت شناختن تمامیت سرزمینی و استقلال ایران اجازه استفاده از راه های ارتباطی کشور، برای حمل مهمات و آذوقه را به دست آوردند. این پیمان به امضای علی سهیلی وزیر امور خارجه ایران، سرریدز بولارد وزیر مختار انگلیس و اسمیرنوف سفیر کبیر روسیه رسید.

9 بهمن 1307

دولت لایحه خرید 6 میلیون تومان اسلحه از خارج کشور را به مجلس شورای ملی تقدیم کرد.

9 بهمن 1303

مجلس شورای ملی بررسی قانون انتخابات را در دستور کار خود قرار داد.