تبیان، دستیار زندگی
اگر نمی توانید درست بشنوید، به صداهای اطراف خود واکنش نشان دهید، متوجه صحبت ها شوید و... همه این موارد باعث کاهش اعتماد به نفس و حتی استرس شدید در شما می شود...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گذاشتن سمعک خجالت ندارد

اگر نمی توانید درست بشنوید، به صداهای اطراف خود واکنش نشان دهید، متوجه صحبت ها شوید و... همه این موارد باعث کاهش اعتماد به نفس و حتی استرس شدید در شما می شود. پس خجالت نکشید و حتما سمعک بگذارید.

فراوری : نیره ولدخانی - بخش سلامت تبیان

سمعک و کاهش شنوایی

ناشنوایی و کم شنوایی به دلایل مختلفی رخ دهد و می تواند باعث صدمات روحی و جسمی فراوان در افراد شود.

ناتوانی در شنیدن صداها باعث بروز مشکلاتی همچون کاهش اعتماد به نفس و نیز بروز بیماری هایی همچون فشار خون بالا، استرس، پرخاشگری، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های تنفسی و تنگی نفس، سرگیجه و ضعف تعادل می شود.

استفاده از سمعک یکی از راه های کنترل کم شنوایی و بهبود این حس است. سمعک ها ساختار و انواع مختلفی دارند، اما به طور کلی از سه قسمت میکروفون، آمپلی فایر و بلند گو تشکیل شده اند. توسط میکروفون صدای محیط دریافت شده و با آمپلی فایر امواج الکتریکی به صوتی تبدیل شده و تقویت می شوند و در نهایت از طریق بلندگو صدا در کانال گوش پخش می شود تا فرد اصوات را بشنود.

سمعک ها با انواع مدل ها وجود دارند از جمله سمعک هایی که داخل کانال گوش قرار می گیرند و نیز سمعک هایی که به کنار گوش متصل شده و میکروفون آنها خارج گوش قرار دارند.

این روزها، صنعت ساخت سمعک پیشرفت فراوانی کرده است و افراد کم شنوا در تمام سنین می توانند با استفاده از آن زندگی راحت و آسوده ای داشته باشند.

سمعک باعث بهبود ارتباطات فرد با دیگران و محیط اجتماعی اطراف می شود و اغلب برای افرادی با کاهش شنوایی متوسط تا شدید به کار گرفته می شود

در عین حال انتخاب نوع سمعک باید حتما توسط متخصص انجام شود. استفاده از سمعک های کوچک که داخل گوش قرار می گیرند برای کودکان مناسب نیست، زیرا گوش آنها با افزایش سن بزرگ می شود. قدرت سمعک نیز باید متناسب با نیاز مصرف کننده باشد.

سمعک های جدید می توانند صداها را تفکیک کنند و به این ترتیب نویزها و صداهای زمینه ای را حذف کنند تا کاربر دچار سردرد و احساس استرس نشود.

موقع خرید سمعک به این نکات توجه کنید

هنگام انتخاب سمعک باید به این نکته توجه داشته باشید که یک مارک یا مدل خاص سمعک برای تمام انواع کم شنوایی مناسب نیست. مقایسه سمعک ها و انتخاب از میان انواع و اقسام مارک ها و مدل های سمعک می تواند برای شما پیچیده باشد. بنابراین به متخصص ادیولوژیست خود اعتماد کنید و انتخاب سمعک مناسب را به عهده ی وی بگذارید.

سمعک باعث بهبود ارتباطات فرد با دیگران و محیط اجتماعی اطراف می شود. سمعک یا وسایل کمک شنیداری اغلب برای افرادی با کاهش شنوایی متوسط تا شدید به کار گرفته می شود، در حالی که استفاده از روش کاشت حلزون در افرادی با کاهش شنوایی شدید و کری کامل استفاده می شود.

سمعک ها بر اساس خواص و شکل مدار الکترونیکی به کار گرفته شده به سه گروه تقسیم می شوند که عبارتند از:

1- سمعک آنالوگ: این سمعک ها امواج صوتی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کنند و این سیگنال های الکتریکی به آمپلی فایر ارسال می شوند. این سمعک ها دارای تنظیم صدا و کنترل زیر و بم هستند و تنها امکان تنظیم یک برنامه در آنها وجود دارد.

2- سمعک قابل برنامه ریزی: سمعک های آنالوگی هستند که به وسیله کامپیوتر تنظیم می شوند و امکان تنظیم بیش از یک برنامه در این گروه وجود دارد.

3- سمعک های دیجیتال: این دسته از سمعک ها امواج صوتی دریافت شده را قبل از تقویت، به کدهای عددی تبدیل می کنند. درست مانند یک رایانه به دلیل اینکه کدهای عددی اطلاعات زیر و بمی یا بلندی صدا را در برمی گیرند. بنابراین سمعک های دیجیتال در فرکانس های مختلف قابل تنظیم هستند. مدارهای دیجیتال امکان تنظیم بیشتری را برای رادیولوژیست ها برحسب نیاز بیمار و شرایط محیطی مختلف فراهم می کند.

سمعک

سمعک ها با توجه به سایز، جایگاه قرارگیری در گوش و میزان تقویت صدا به 5 دسته کلی تقسیم می شوند:

1- سمعک پشت گوشی: این سمعک ها به دلیل سهولت در استفاده برای تمام رده های سنی مناسب هستند و کم شنوایی های ملایم تا عمیق را پوشش می دهند. البته بهترین سمعک برای کودکان و اطفال هستند.

جدیدترین تحول در این سمعک ها سمعک های فتینگ باز هستند که دلیل آن کوچکی و سهولت در استفاده از آن است، به خصوص در مواردی که شنوایی تا حدودی برقرار است منجر به بهبود شنوایی می شود.

2- سمعک داخل گوشی: قطعه های این سمعک کوچک ترند و در ابتدای کانال گوش قرار می گیرد. این سمعک برای کم شنوایی های ملایم و متوسط مناسب است.

محققان دانشگاه اوهایو موفق به ساخت سمعک هوشمند با قابلیت حذف صدای ناخواسته محیط شدند

3- سمعک داخل کانال گوش: قطعات این سمعک به صورت یکپارچه بوده و کاملا در داخل مجرای گوش قرار می گیرد و به نام سمعک نامرئی معروف است.

این سمعک ها برای افت شنوایی شدید و عمیق مناسب نبوده و برای این دسته از افراد، سمعک های تونیر لازم است.

4- سمعک جیبی

5- سمعک عینکی

نخستین سمعک هوشمند ساخته شد

چندی پیش محققان دانشگاه اوهایو برای اولین‌بار موفق به ساخت سمعک هوشمند با قابلیت حذف صدای ناخواسته محیط شدند.

یکی از مهم ترین شکایت کاربران هنگام استفاده از سمعک‌های معمولی، عدم تشخیص صدای افراد در محیط‌های پر ازدحام و هنگام مکالمه همزمان چند نفر است.

افراد سمعکی همچنین در معابر شهری قادر به تشخیص جهت و صدای وسایل عبوری نزدیک‌شونده و دورشونده نیستند، بنابراین هنگام عبور از خیابان همیشه با مشکل مواجه می‌شوند.

محققان دانشگاه اُهایو برای حل مشکل تشخیص و تفکیک صدا در محیط، برای اولین‌بار از فیلترهای دیجیتال صوتی به منظور کاهش صدای زمینه و افزایش صدای مکالمه استفاده کردند.

این سمعک قادر است مانند گوش انسان و مطابق با میل کاربر، صداهای موجود در محیط را بر اساس اولویت تقویت کرده و به گوش درونی منتقل کند.

محققان پس از آزمایش سمعک هوشمند دریافتند توانایی تفکیک لغات از صدای مزاحم زمینه، پس از استفاده از فیلتر دیجیتال بین 10 تا 90 درصد افزایش می‌یابد.


منابع:

باشگاه خبرنگاران جوان

مجله پزشکی دکتر سلام

ایسنا

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.