تبیان، دستیار زندگی
نخستین شماره فصلنامه علمی - تخصصی «مردم نامه» با آثاری از تورج اتابکی، سهراب یزدانی، نعمت الله فاضلی، مهرداد قیومی، حسین پاینده، علیرضا ملایی توانی، حسن حضرتی و روزبه زرین کوب، روی دکه رفت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

«مردم‌نامه» روی دکه رفت

نخستین شماره فصلنامه علمی - تخصصی «مردم‌نامه» با آثاری از تورج اتابکی، سهراب یزدانی، نعمت‌الله فاضلی، مهرداد قیومی، حسین پاینده، علیرضا ملایی‌توانی، حسن حضرتی و روزبه زرین‌کوب، روی دکه رفت.

بخش ارتباطات تبیان
مردم نامه

به گزارش خبرنگار مهر، داریوش رحمانیان مدیرمسئول و سردبیر این نشریه در سرمقاله نخستین شماره آن، با اشاره به بررسی خود از تاریخ تفکر ایران جدید و جریان نوخواهی اصلاحات - از روزگار قاجاریه تاکنون - یکی از مهمترین و بایسته‌ترین کارها را نقد درست و عمیق تاریخ‌نگری و تاریخ‌نگاری عنوان کرده و «مردم نامه» را هم «حاصل دو، سه دهه تجربه و تفکر و تفحص و تامل دردمندانه در حوزه تاریخ مردم» دانسته و ابراز امیدواری کرده نهال «مردم نامه» پربارتر شود.

«دور از دیار، در دیاری نو» که نگاهی است به کارنامه و زماننه کارگران مهاجر هندی در صنعت نفت ایران، عنوان مقاله تورج اتابکی، کارشناس ارشد در پژوهشکده بین‌المللی تاریخ اجتماعی در آمستردام است که شهرام غلامی آن را ترجمه کرده است. در ادامه مقالات بخش «تاریخ اجتماعی» این نشریه، سهراب یزدانی دانشیار گروه تاریخ دانشگاه خوارزمی از «شیوه‌های مبارزه دهقانی در مشروطیت ایران» نوشته است.

در بخش «تاریخ فرهنگی مردم»، نعمت‌الله فاضلی دانشیار انسان‌شناسی و مطالعات فرهنگی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در مقاله‌ای تلاش کرده به این سوال پاسخ دهد که: «رسالت مطالعات تاریخ فرهنگی چیست؟».  بخش «تاریخ هنر و معماری مردم» هم اختصاص یافته به یادداشتی از مهرداد قیومی بیدهندی دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی، درباره «تاریخ مردم» در معماری ایران.

در بخش «ادبیات، سینما و تئاتر» این فصلنامه هم حسین پاینده استاد نظریه و نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبایی از «رابطه نقد ادبی با تاریخ» نوشته است. «تاریخ در هنر و هنر در تاریخ مردم» هم عنوان دیگر مقاله همین بخش است از زهرا خسروی دانشجوی دکتری پژوهش هنر دانشگاه تربیت مدرس.

بخش «نقد و نظر» هم مشتمل است بر مطلبی با عنوان «ستیز با گذشته زیانبار (۱)» نوشته علیرضا ملائی توانی دانشیار تاریخ و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و نیز مقاله‌ای از حسن حضرتی دانشیار گروه تاریخ دانشگاه تهران با عنوان «تاریخ مردم در «تاریخ جامع ایران» و «تاریخ [جامع] عثمانی».

در بخش «مردم‌نامه نویسی؛ نظریه و روش» زهرا حاتمی، عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه تهران در مطلبی با عنوان «او یک تاریخ نگار معمولی نبود!» نگاهی کرده به زندگی و کارنامه هاوارد زین، تاریخ نگار مشهور آمریکایی. معرفی چند «مردم نامه» نوشته زهرا گلشن پژوهشگر آزاد تاریخ و مطلبی با عنوان «آرمان مردم نامه» نوشته داریون رحمانیان استادیار گروه تاریخ دانشگاه تهران، دیگر مطالب این بخش است.

«سیمای مردم در آئینه آثار جورج بورنوتیان»، نوشته جوادد مرشدلو دانش آموخته دکتری تاریخ از دانشگاه تهران و گفتگویی با سیدهاشم آقاجری استادیار تاریخ دانشگاه تربیت مدرس درباره وضعیت تاریخ نگاری در ایران معاصر، بخش دیگری از مطالب شماره نخست این فصلنامه علمی - تخصصی را تشکیل می‌دهد.

شماره یکم فصلنامه «مردم نامه» ویژه پائیز ۱۳۹۵ در ۲۰۰ صفحه با بهای ۱۵ هزار تومان روی دکه رفته است.


منبع : خبرگزاری مهر

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .