تبیان، دستیار زندگی
محمود رحمانی که از جمله مستندسازان سینمای ایران است، با بیان اینکه یکی از مهم ترین گونه های خانواده سینمای مستند، فیلم های صنعتی است، گفت: تعریف درستی از فیلم های صنعتی در سینمای ایران نیست.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تعریف درستی از فیلم‌های صنعتی نداریم

محمود رحمانی که از جمله مستندسازان سینمای ایران است، با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین گونه‌های خانواده سینمای مستند، فیلم‌های صنعتی است، گفت: تعریف درستی از فیلم‌های صنعتی در سینمای ایران نیست.

بخش سینما وتلویزیون تبیان

title

این کارگردان سینمای مستند و داستانی در گفت‌وگویی با ایسنا، مطرح کرد: می‌توانیم پروژه‌های مهمی مانند فیلم «موج و مرجان» و «خارا» از ابراهیم گلستان و فیلم «چاه شماره 6» ساخته خود را نام ببرم که کارکرد مناسبی در این زمینه داشته است. به طور کل، اگرچه اهمیت فیلم‌های صنعتی در تمام دنیا کاملا احساس می‌شود اما تعریف درستی از این سینما در ایران وجود ندارد.

کارگردان فیلم مستند «مادرم بلوط» افزود: فیلم‌های صنعتی رابطه تنگاتنگی با کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه همچون کشور خودمان دارد و آسیبی که تاکنون به فیلم‌های صنعتی وارد شده به دلیل سفارش دهنده‌ها و مدیران است؛ آن‌هم به دلیل عدم شناخت از سینمای مستند.

رحمانی با اشاره به اینکه فیلم «پیکان» ساخته کامران شیردل امروز به عنوان فیلمی الگو در حوزه صنعتی یاد می‌شود توضیح داد: سفارش‌دهندگان، سفارش را به کسانی می‌دهند که دفاتر تبلیغاتی دارند. به همین دلیل معنا در ذهن مخاطب حرفه‌ای توجیه در کم‌کاری و بی‌کیفیت بودن آثار صنعتی است.

کارگردان فیلم‌های مستند «ملف گند» و «نفت سفید» گفت: در تولید فیلم‌های صنعتی تلاش می‌کنم به شکل هنرمندانه اثری را خلق کنم. موجی از دهه 70 در سینمای مستند شروع شد به نام سینمای اجتماعی و به دلیل طرفداران زیادی که این فیلم‌ها در جشنواره‌ها دارند، تولیدکننده از جیب خود هزینه می‌کند تا فیلم بسازد. به همین دلیل ساخت آثار صنعتی در حد کلیپ تنزل می‌یابد.

چهارمین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی با هدف معرفی فعالیت‌ها، توانمندی‌ها و دستاوردهای کشور در بخش‌های مختلف علمی، فناوری، نوآوری و صنعتی توسط جهاد دانشگاهی هنر با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به دبیری مسعود نجفی برگزار می‌شود.

پنجم آذرماه آخرین مهلت ارسال آثار به چهارمین دوره جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی (فردا) است و این جشنواره دی‌ماه امسال با شعار «روایتی از فناوری و کسب و کار ایرانی» برگزار می‌شود. علاقمندان می‌توانند آثار خود را از طریق وب‌سایت www.jdfest.ir ارسال کنند.


منبع: ایسنا

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .