تبیان، دستیار زندگی
خالكوبی فی نفسه اشكال ندارد و اگر زینت محسوب می شود باید از نامحرم پوشانده شود و تشخیص زینت موكول به نظر عرف است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ابروی تاتو شده را باید از نامحرم بپوشانیم؟

با توجّه به این كه تاتو (همانند خالكوبی قدیم) با رنگی هماهنگ چشم و لب، برای شكل دادن ابرو، ایجاد سایه اطراف چشم و خط اطراف لب به عنوان زینت و آرایش دائمی خالكوبی می شود، لطفاً بفرمایید: الف) حكم این نوع خالكوبی چیست؟ و آیا زینت محسوب می شود؟ ب) عمل تاتو برای شخصی كه آن را انجام می دهد و نیز برای شخصی كه تاتو بر روی او انجام می گیرد؛ چه حكمی دارد؟

فرآوری: حجت الاسلام تیموری - بخش احکام اسلامی تبیان

تاتو، تاتوی ابرو، خالکوبی

آیت الله خامنه ای:

الف و ب) خالكوبی فی نفسه اشكال ندارد و اگر زینت محسوب می شود باید از نامحرم پوشانده شود و تشخیص زینت موكول به نظر عرف است.

آیت الله العظمی مکارم شیرازی:

الف و ب) چنانچه آرایش غلیظی محسوب نشود اشكالی ندارد در غیر اینصورت برای انجام دهنده و شخصی كه تاتو بر روی او انجام می گیرد اشكال دارد.

آیت الله العظمی بهجت:

الف) زینت است و باید از نامحرم پوشانده شود. ب) اگر نمی پوشاند انجام ندهد.

آیت الله العظمی مدنی تبریزی:

الف) در صورتی كه پوست روی آن را بپوشاند و نقش اسماء محترمات نباشد اشكال ندارد ولو زینت باشد. البته اگر بانوان این زینت را انجام دهند باید از نامحرم بپوشانند.

ب) در صورتی كه زن باشد یا مردی كه انجام می دهد محرم باشد و شرائط فوق رعایت شود اشكال ندارد.

درصورتیكه پوست روی آن را بپوشاند و نقش اسماء محترمات نباشد اشكال ندارد ولو زینت باشد. البته اگر بانوان این زینت را انجام دهند باید از نامحرم بپوشانند. ب) در صورتیكه زن باشد یا مردی كه انجام می دهد محرم باشد و شرائط فوق رعایت شود اشكال ندارد.

آیت الله العظمی حسینی سیستانی:

الف) اگر عرفاً زینت حساب شود باید از نامحرم بپوشاند.    ب) اشكال ندارد. حكم تاتو(نوعی خالكوبی ابرو)چیست؟. ج) اگر خال زیر پوست باشد اشكال ندارد.

آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:

الف) فی نفسه مانعی ندارد لكن برزن لازم است خود را از نامحرم بپوشاند و زینت است   ب) فی نفسه مانعی ندارد و اجرت در قبال آن نیز بی اشكال است.

آیت الله العظمی فاضل لنکرانی:

الف) بلی زینت محسوب می شود. فی نفسه اشكالی ندارد. ولی چون زینت محسوب می شود باید از نامحرم پوشانده شود.

آیت الله العظمی نوری همدانی:

اگر جلب توجه کند نگاه به آن حرام است و اگر جلب توجه نکند نگاه به آن بدون ریبه و تلذذ، اشکال ندارد و انجام آن اگر برای ارائه به نامحرم نباشد مانعی ندارد.

آیت الله العظمی وحید خراسانی:

الف) چنانچه ضرر مهمی برای انسان نداشته باشد و مانع از رسیدن آب به پوست برای وضو و غسل نباشد مانعی ندارد ولی زینت است و باید از نامحرم پوشانیده شود و اگر ضرر مهمی دارد یا مانع از رسیدن آب به پوست است جایز نیست. (والله العالم) جواب این سوال از قسمت الف روشن می گردد.

آیا تاتو و خالکوبی برای وضو و غسل و انجام اعمال حج اشکالی ایجاد می کند؟

اکثر مراجع تقلید در خصوص خالکوبی فرموده اند: اگر خالکوبى مجرد رنگ باشد و یا در زیر پوست بوده و بر ظاهر پوست چیزى که مانع از رسیدن آب بر آن شود، وجود نداشته باشد، وضو و غسل و نماز صحیح است . مگر زمانیکه مانع مذکور روی پوست بوده و دارای جرم است به نحوی که مانع از رسیدن آب به پوست شود؛ در این صورت می بایست ابتداء مانع را برطرف و سپس اقدام به غسل یا وضو کرد.

بنابراین؛ اگر تاتو ، جرم داشته باشد و مانع از رسیدن آب وضوء و غسل به بدن شود باید قبل از وضوء یا غسل برطرف شود. در غیر این صورت اگر همانند خالکوبی و زیر پوست باشد که مانع از رسیدن آب بر آن نشود اشکالی ندارد. و انجام اعمالی از حج مانند طواف ونماز طواف که نیاز به طهارت (وضوء و غسل) دارد ، در چنین حالتی صحیح است.


منبع: 
شهر سوال
مرکز ملی پاسخگویی سوالات دینی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.