تبیان، دستیار زندگی
برای اینكه بتوانید از تأثیر رنگ سبز بهره ببرید گزینه ای بهتر از خرید گل و گیاه در پیش رویتان نیست.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سبز سبزم ریشه دارم!

برای اینكه بتوانید از تأثیر رنگ سبز بهره ببرید گزینه ای بهتر از خرید گل و گیاه در پیش رویتان نیست.

بخش خانواده ایرانی تبیان
گل و گیاه

برای اینكه بتوانید از تأثیر رنگ سبز بهره ببرید گزینه ای بهتر از خرید گل و گیاه در پیش رویتان نیست. البته بسیاری از افراد به این دلیل كه خانه شان نور كافی ندارد سراغ گل و گیاه نمی روند درحالی كه برخی از گیاهان برای رشد، به نور چندانی نیاز ندارند و به راحتی می توان از آنها حتی در آپارتمان نیز نگهداری كرد.

پتوس

پتوس (Epipreminum aureum) گیاهی است كه در برخی از كشورها به آن گیاه پول هم می گویند و خاصیت تصفیه كنندگی هوا را دارد. این گیاه برای رشد به نور متوسط نیاز دارد و جزو گیاهان مقاوم به نور كم محسوب می شود. البته نوع ابلق آن مناسب منازل با نور كم نیست چون نوع ابلق، رنگ خود را در سایه از دست می دهد. یكی از ویژگی های این گیاه تكثیر راحت آن است به طوری كه اگر یك گلدان كوچك از آن را بخرید، می توانید به مرور زمان تعداد زیادی گلدان درست كنید. برای این منظور كافی است یك قسمت از ساقه را كه حداقل 8 بند دارد، جدا كنید و در آب بگذارید. این گیاه می تواند رطوبت كم را تحمل كند و بین 2 آبیاری، خاك باید حتما خشك باشد. آبیاری، حدود 7 تا 8 روز یك بار در پاییز و زمستان برای این گیاه كافی است البته در شرایطی كه منزل بیش از اندازه گرم باشد و خاك كاملا خشك شود، می توان فواصل كمتری برای آبیاری درنظر گرفت. مه پاشی برای این گیاه ایرادی ندارد و می توان در پاییز و زمستان یك یا دوبار در هفته، روی گیاه آب اسپری كرد، چنانچه رطوبت منزل بالا باشد انجام چنین كاری ضرورتی ندارد. خاك پتوس نباید سنگین (مثل رس) باشد و خاك باغچه به همراه كمی خاك برگ، برای این گیاه مناسب است. پتوس را هم در خاك و هم در آب، می توان نگهداری كرد.

آگلونما

آگلونما (Aglaonema) بهترین گیاهی است كه می توان برای منازل كم نور آپارتمانی انتخاب كرد چون این گیاه با آفتاب سازگاری ندارد و با نور لامپ یا نور غیرمستقیم آفتاب هم می تواند به رشد و حیات خود ادامه دهد. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی این گیاه می شود. برای آبیاری باید حتما خاك كاملا خشك شده باشد. آگلونما به خشكی هوا حساس است، بنابراین در آپارتمان هایی كه هوای گرم و خشك دارند، مه پاشی روی گیاه باید انجام شود.اگر برگ ها حالت پژمرده پیدا كنند یا نوك آنها خشك شود، نشان دهنده پایین بودن رطوبت هواست و مه پاشی در چنین شرایطی ضروری به نظر می رسد. این گیاه نسبت به دود و گاز ناشی از شوفاژ حساس است به طوری كه دچار آسیب می شود و برگ های خود را از دست می دهد. خاكی كه از قابلیت نفوذ خوبی برخوردار باشد مثل تركیبی از خاك برگ، خاك باغچه و ماسه برای این گیاه مناسب است.

گندمی

گندمی (Spider plant) گیاهی است كه با نام گیاه عنكبوتی یا سجافی شناخته می شود. این گیاه را می توان در نور كم تا متوسط نگهداری كرد البته باید به این نكته توجه كرد كه گندمی را نباید از نور پنجره زیاد دور كرد چون برگ های آن به شدت طویل می شوند و ظاهر زیبای خود را از دست می دهد. نوع ابلق این گیاه، برای آپارتمان هایی با نور بسیار كم (تاریك)، مناسب نیست چون نور كم باعث از بین رفتن ظاهر ابلق آن می شود. نگهداری گندمی بسیار آسان است و به راحتی می توان آن را تكثیر كرد. آبیاری این گیاه باید زمانی انجام شود كه خاك خشك شده باشد. در عین حال باید به این مسئله توجه كرد كه آبیاری نباید آنقدر دیر انجام شود كه گیاه حالت پژمرده به خود بگیرد. آبیاری بیش از اندازه می تواند پوسیدگی برای گیاه به وجود بیاورد. مخلوطی از خاك باغچه و ماسه برای رشد گندمی مناسب است و استفاده از خاك رس، می تواند باعث خفگی گیاه شود. اگر این گیاه را در جای مناسبی قرار بدهید به طوری كه مقداری از سطح زمین بالاتر باشد، حالت آویزان به خود می گیرد و زیبایی خاصی برای منزل ایجاد خواهد كرد. البته در شرایطی كه عادت دارید در فصل های پاییز و زمستان، منزل تان را زیاد گرم كنید، بهتر است گیاه روی زمین قرار بگیرد تا در اثر گرمای ناشی از ارتفاع، پژمرده نشود.

پپرومیا

پپرومیا ( Peperomia)، گیاهی است كه خیلی از افراد آن را با نام برگ قاشقی می شناسند. این گیاه انواع مختلفی دارد ولی نوع سبز آن برای آپارتمان هایی كه نور كم دارند، مناسب تر است. این گیاه به راحتی می تواند سایه داخل آپارتمان را تحمل كند و به رشد خود در شرایط كم نور ادامه می دهد. این گیاه رشد سریعی ندارد و اگر گیاهی می خواهید كه رشد سریع داشته باشد بهتر است سراغ پپرومیا نروید. این گیاه به آب چندانی نیاز ندارد و خاك آن مانند اكثر گیاهان سایه دوست، باید در فاصله 2 آبیاری كاملا خشك شود البته نه در حدی كه افتادگی برگ ها را به همراه داشته باشد. گرمای بیش از اندازه در منزل، می تواند باعث افتادن برگ های برگ قاشقی شود و به همین دلیل گیاه را از وسایل گرمایشی باید دور نگه داشت. در عین حال این گیاه در برابر سرما مقاوم نیست و نباید آن را در جایی كه دمایی كمتر از حدود 15درجه سانتی گراد دارد، قرار داد. خاك این گیاه باید به خوبی نفوذپذیر باشد تا ریشه و ساقه های آن دچار پوسیدگی نشوند. خاكی كه تركیبی از پیت(نوعی خاك)، ماسه و خاك باغچه باشد برای این گیاه مناسب است. سطح خاك گلدان را باید هر چند وقت یك بار با بیلچه كوچك بهم زد تا خاصیت نفوذپذیری خود را از دست ندهد.

شفلرا

شفلرا (Shefflera) یكی از گیاهانی است كه در جای سایه با نور غیرمستقیم، می تواند رشد كند به همین دلیل برای نگهداری در آپارتمان، گیاه خوبی محسوب می شود. اما در شرایطی كه نور بیش از اندازه كم باشد برگ ها دچار افتادگی و پژمردگی خواهند شد. خاك این گیاه باید همیشه خیس باشد و به همین دلیل پیش از خشك شدن كامل خاك، باید آبیاری انجام شود. البته خیس بودن خاك بدین معنی نیست كه آنقدر به گیاه آب بدهید كه روی سطح خاك لجن ایجاد شود یا گیاه را دچار خفگی كند. برای شاداب ماندن و براق شدن برگ های گیاه، می توان روی آن آب اسپری كرد. شفلرا گیاهی است با رشد كم، به همین دلیل اگر دنبال گیاهی می گردید كه سریعا رشد كند، شفلرا را انتخاب نكنید. خاك برگ و خاك باغچه برای این گیاه مناسب است و گاهی می توان به سطح آن، خاك جنگل نیز اضافه كرد تا نیاز غذایی گیاه تأمین شود. این گیاه به شدت مستعد كنه (نوعی آفت گیاهی) است به همین دلیل باید برگ ها و ساقه های آن را گاه گاهی نگاه كنید و درصورت ابتلا به كنه به فكر درمان آن باشید در غیراین صورت گیاه آسیب جدی خواهد دید.

هوای خانه را با گیاه تصفیه كن

ناسا برای نخستین بار در سال1989، برخی از گیاهان را به عنوان تصفیه كننده هوا معرفی كرد. این دسته از گیاهان، برای همه خانه ها به ویژه خانه هایی كه در شهرهای آلوده قرار دارند، مناسب هستند. گیاهان تصفیه كننده هوا می توانند علاوه بر گرفتن دی اكسیدكربن و تبدیل آن به اكسیژن، سایر گازهای مضر سمی را از محیط بگیرند. برای استفاده از خاصیت این گیاهان باید حداقل در هر 100مترمربع یك گیاه وجود داشته باشد و گلدان های بزرگ در خانه نگهداری شود. گیاهان زیادی قابلیت تصفیه كنندگی هوا را دارند كه یكی از آنها پتوس است. برگ های این گیاه مواد سمی دارد و خوردن آن می تواند باعث ایجاد مسمومیت شود و باید دور از دسترس كودكان نگهداری شود البته مسمومیت ناشی از آن، كشنده نیست. گندمی یا سجافی از دیگر گیاهان تصفیه كننده هوا معرفی شده است. «اسپاتی فیلوم» گیاه دیگر با خاصیت تصفیه كنندگی هوا محسوب می شود. «آگلونما» و «نخل شامادورا» نیز جزو این گروه معرفی شده اند. «نخل آریكا» و «سانسوریا» هم قابلیت زیادی در گرفتن گازهای مضر از محیط دارند. «آزالیا» گیاهی است كه می تواند گاز سمی فرمالدئید ناشی از دود سیگار را از محیط كاهش بدهد. مصرف تنباكوی قلیان با تولید گازهای سمی به ویژه بنزن همراه است و برای كاهش آن از محیط، می توان گیاهانی چون «ژربرا» و «دراسنا» را در خانه نگهداری كرد. البته داشتن این گیاهان به این معنی نیست كه با استعمال دخانیات به سلامتی خود آسیب وارد كنید. برخی از تحقیقات نشان داده است كه این گیاهان علاوه بر تصفیه هوا، می توانند مشكلاتی چون آسم، سوزش چشم، سردرد و... را كاهش بدهند. برگ این گیاهان برای اینكه بتوانند گازهای مضر را از محیط بگیرند، باید تمیز باشند به همین دلیل، هر چند وقت یك بار باید سطح برگ ها را با یك دستمال تمیز كرد.

نكته های سبز

گلدان را نباید بلافاصله پس از خریدن تعویض كرد و باید این كار را یك تا دو ماه به تعویق انداخت چون تعویض گلدان بلافاصله باعث آسیب یا خشك شدن گیاه می شود.
هنگام خرید، پشت برگ ها و ساقه ها را به دقت نگاه كنید تا روی آنها آفت وجود نداشته باشد.
گیاهانی را كه برگ های آنها پژمرده و زرد و آسیب دیده هستند، خریداری نكنید.
گلدان هایی را انتخاب كنید كه خاك آنها تیره هستند و خاك فشرده و سفت(رس) ندارند.
اگر احساس می كنید نور منزل تان بیش از اندازه كم است بهتر است از لامپ های فلورسنت برای تأمین نور مورد نیاز گیاهان استفاده كنید.



منبع:همشهری انلاین

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.