تبیان، دستیار زندگی
داستان «نفس بلند» یک نمونه موفق از داستان های انتظار برای نوجوانان است که علی اصغر عزتی پاک آن را خلق کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نمونه موفق یک داستان انتظار برای نوجوان


داستان «نفس بلند» یک نمونه موفق از داستان های انتظار برای نوجوانان است که علی اصغر عزتی پاک آن را خلق کرده است.

بخش کتاب و کتابخوانی تبیان

نمونه موفق یک داستان انتظار برای نوجوان

نوشتن آن هم در حوزه کودک و نوجوان یکی از آن کارهایی است که نویسنده ها به راحتی به آن تن نمی دهند؛ یعنی نویسنده ای اگر دغدغه نداشته باشد در این حوزه نمی نویسد و دیده ایم که آنهایی که با نوشتن در این زمینه شروع کرده اند پس از مدتی جذب نوشتن برای بزرگسالان شده اند زیرا از آنجا که کتاب در جامعه ما مهجور است کتاب کودک و نوجوان مهجورتر پس طبیعی است که نویسنده کودک و نوجوان مایل باشد در همین عرصه در جایی بنویسد که کمی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

اما علی اصغر عزتی پاک از آن نویسنده هایی است که علیرغم نوشتن برای بزرگسالان همچنان نوشتن در عرصه کودک و نوجوان را رها نکرده است. او برای کودکان و نوجوان از سر دغدغه می نویسد و کارهای او بوی بازاری نویسی نمی دهد و بر فرض اگر سفارشی هم نوشته باشد اما برای آن وقت گذاشته و به راحتی از آن عبور نکرده است.

یعنی عزتی پاک برای نوجوان وقت می گذارد و داستانی می نویسد که خواندنی باشد و از داستان های او می شود فهمید که نوشته شده تا خوانده شود و مانند بسیاری نیست که فقط برای پرکردن سابقه و یا تامین معاش بنویسد.

داستان «نفس بلند» اثر این نویسنده توانمند است، که تاکنون کارهای قابل توجهی چون «موج فرشته»، «آواز بلند»، «باغ کیانوش» و ... از او منتشر شده و برخی از کارهایش مورد توجه جوایز ادبی نیز قرار گرفته است.

در «نفس بلند» عزتی پاک داستانی سرراست و خواندنی از بچه های یک محل را روایت می کند که می خواهند برای جشن نیمه شعبان کارهایی بکنند اما یک نفر ناشناس وارد کارهای آنها می شود و ظاهرا برنامه های آنها را به هم می زند.

بچه های محل هم تصمیم می گیرند او را شناسایی کنند و درس خوبی به آن ناشناس بدهند تا دیگر بدون هماهنگی با آنها دست به چنین کاری نزند اما بیماری «مصطفی» شخصیت اصلی کتاب مانع از آن می شود که بتواند در فعالیت های بچه های محل در جشن نیمه شعبان مشارکت کند. اتفاقات کتاب حول این موضوع می گردد و نویسنده فضایی صمیمی را در داستان رقم زده که خواننده با آنها همزاد پنداری کند.

عزتی پاک در داستانش هیچ حرف رویی برای زدن ندارد و تمام پیام های قصه اش را در بیان و رفتار شخصیت های داستانش قرار داده، به همین خاطر می شود گفت که با یک داستان شعازده روبرو نیستیم. داستان «نفس بلند» یک نمونه موفق از داستان های انتظار برای نوجوانان است که به همت انتشارات «کتاب جمکران» منتشر شده است.

مسئله انتظار و عقیده داشتن به منجی در این داستان به خوبی دیده می شود و تمام اینها از چارچوب داستان عزتی پاک بیرون نزده است. استفاده از یک روایت خطی در این کتاب برای بیان یک قصه و ایجاد سوال به این معنا که مخاطب نوجوان در جستجوی آن فرد ناشناس است سبب شده، خواننده «نفس بلند» را انتها بخواند تا راز داستان عزتی پاک را کشف کنند.

در ارتباط با تصویرگری های این کتاب که وجیهه گلمزاری آن را انجام داده نیز باید گفت که تصاویر و کاراکترها به شدت بومی هستند و این مهم ترین ویژگی آنها است و تصویرگر سراغ نمونه ها یا بهتر است گفته شود کپی های خارجی نرفته و خودش دست به خلق شخصیت هایش زده است.

داستان «نفس بلند» اثر علی اصغر عزتی پاک با تصویرگری وجیهه گلمزاری در 31 صفحه با قیمت 4هزار تومان از سوی انتشارات «کتاب جمکران» منتشر شده است.


منبع: فارس