تبیان، دستیار زندگی
آب زرشک تصفیه و ضدعفونی کننده خون است و پوست، ریشه و ساقه این گیاه نیز خاصیت درمانی دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

با خواص آب زرشک طبیعی آشنا شوید

آب زرشک تصفیه و ضدعفونی کننده خون است و پوست، ریشه و ساقه این گیاه نیز خاصیت درمانی دارد.

فرآوری: بخش تغذیه و آشپزی تبیان
آب زرشک

زرشک در خصوص دفع انگل های کبد، درمان بیماری یرقان، اسهال های صفرایی و برای جلوگیری از ایجاد سنگ صفرا بسیار موثر است. آب زرشک عمل دستگاه گوارش را منظم کرده و مانع ورم طحال و بیماری بواسیر می شود و خونریزی های قاعدگی را منظم و در واقع خوردن آب زرشک حالت تهوع، استفراغ، سوء هاضمه، سنگ کلیه، قلنج کلیه و کبد را از بین می برد.

خواص درمانی

آب زرشک طبیعی حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین "ث" است و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. آب زرشک طبیعی به نوعی به عنوان تصفیه کننده خون عمل کرده و خوردن آن توصیه می شود. آب زرشک باعث بهبود آفت دهان شده و می توان از آن برای رفع تشنگی نیز استفاده کرد. در ادامه مهمترین خواص آب زرشک آورده شده است:
* تقویت سیستم ایمنی بدن
* حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین ث
* تصفیه کننده خون
* تنظیم فشارخون
* تنظیم قند خون
* پایین آورنده چربی خون
* پایین آورنده اوره
* شستشوی کبد و کلیه
* بهترین دوست کبد و پوست
* روشن کننده پوست صورت
* بهترین در درمان آفت دهان
* مفید در درمان جوش صورت و بدن
* بهبود گوارش و کوچک کننده شکم
* مفید در درمان سنگ کیسه صفرا
* رفع عطش (بهترین برای افرادی که بیش از اندازه به آب احساس نیاز می کنند)

معمولاً هر وقت که بحث از آب زرشک به میان می آید در ذهن افراد بطری های آماده آب زرشک که بر روی برچسب آن نوشته شده آب زرشک طبیعی تداعی می شود، وقتی با دقت به برچسب که باید نشانگر سلامت محصول باشد دقت کنیم متوجه می شویم که محصولی که قرار است مصرف کنیم طبیعی نبوده و حتی حاوی نگهدارنده های شیمیایی که خود آن ها برای دستگاه گوارش مضر هستند می باشد.

آب زرشک طبیعی حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین "ث" است و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود

وقتی صحبت از طبیعی بودن محصولی به میان می آید باید خود دست به کار شد و آن را آماده و مصرف کرد.
نکاتی که باید در مورد آب زرشک توجه کرد این است که ابتدا باید زرشک مخصوص آبگیری که از خانواده زرشک قرمز (زرشک پلویی) است را انتخاب کرد، این نوع زرشک دارای مشخصاتی است مانند جثه ای نسبتاً بزرگتر از زرشک قرمز، دارای رنگ آلبالویی تیره و حاوی هسته که معمولاً این نوع زرشک به زرشک سیاه معروف است، زرشک سیاه را می توان در بسیاری عطاری ها که هم به صورت تازه و خشک ارائه می شود و در تمام فصول سال موجود است را خریداری کرد، در ادامه به خواص درمانی و همچنین طرز تهیه آب زرشک طبیعی اشاره ای خواهیم داشت.

طرز تهیه و روش مصرف آب زرشک

برای تهیه آب زرشک طبیعی از دو روش می توانید استفاده کنید.

روش اول:
مقدار 250 گرم زرشک سیاه را پس از تهیه و پاکسازی با آب سرد به صورت ملایم بشویید. سپس آن را داخل ظرفی غیرفلزی با 6 تا 8 لیوان آب خیس کرده و پس از مدت 24 ساعت مخلوط را داخل مخلوط کن ریخته هم بزنید. مخلوط به دست آمده که حاصل خرد شدن کامل زرشک سیاه است را با استفاده از پارچه صاف کرده و به بطری های شیشه ای جهت نگهداری منتقل کنید.

روش دوم:
برای تهیه 4/5 لیتر آب زرشک، یک کیلوگرم زرشک آبگیری خریداری نموده و آن را با آب سرد بشویید و آبکش نمایید. سپس مقدار آب ذکر شده را بر روی شعله گاز قرار می دهید تا به نقطه جوش برسد و سپس آن را از روی شعله بردارید و زرشک های شسته شده را داخل آن بریزید.
(توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید زرشک را درون آب ریخته و بر روی شعله قرار داد؛ زیرا علاوه بر از بین رفتن خواص زرشک، مزه آن هم به تلخی می زند.) بعد از آنکه زرشک ها را درون آب جوش ریختید درب قابلمه را گذاشته و پس از سرد شدن درون یخچال بگذارید و تا 24 ساعت صبر کنید. پس از سپری شدن زمان مورد اشاره؛ آب زرشک غلیظ و گوارای شما آماده است و می بایست پس از صاف کردن آن با آبکش و گرفتن آب تفاله زرشک ها, آن را درون یخچال نگه دارید و هر زمان که خواستید مقداری از آن را نوش جان کنید.

نکات مهم

* برای افرادی که مبتلا به سرفه های خشک هستند مضر است.
* میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی می تواند سبب ناراحتی معده و روده ها شود و جذب ویتامین B کافی در بدن را دچار مشکل کند.
* بهتر است هر روز صبح ناشتا ترجیحاً قبل از طلوع آفتاب یک لیوان و شب موقع خواب نیز یک لیوان میل نمایید.


منابع:
حکیم تهرانی
ایسنا - محسن پویان، پژوهشگر گیاهان دارویی
میزان - دکتر محمود شریفی، متخصص طب سنتی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.