تبیان، دستیار زندگی
هر دم از این باغ بری می رسد و بازار میوه بعد از سپری کردن روزهای سخت مواجه با واردات میوه های ممنوعه و قاچاق گسترده با پدیده عجیب و تلخی مواجه شده است که دیگر جای هیچ بحثی را باقی نمی گذارد مگر اینکه بگوییم سوء مدیریت در این بخش بی داد می کند و کار تا حدی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انار صادر شده خودمان را وارد کردیم!

هر دم از این باغ بری می رسد و بازار میوه بعد از سپری کردن روزهای سخت مواجه با واردات میوه های ممنوعه و قاچاق گسترده با پدیده عجیب و تلخی مواجه شده است که دیگر جای هیچ بحثی را باقی نمی گذارد مگر اینکه بگوییم سوء مدیریت در این بخش بی داد می کند و کار تا حدی پیش رفته است که انار صادر شده ام را وارد کرده ایم. این یعنی کمیت مدیریت این بخش حسابی می لنگد.

فرآوری: طاها رها ـ بخش اقتصاد تبیان
باغ انار

مدیر کل میوه‌های گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در خصوص واردات رسمی انار به کشور گفت: این محصول به کشورهای عربی رفته بود اما با برگشت خوردن دوباره به کشور وارد شده است و ما با توجه به تولید مناسب نیازی به واردات این محصول نداریم.
حسن‌پور در خصوص قاچاق میوه اظهار کرد: در سال 93 به خاطر ورود غیرقانون نهال انجیر از ترکیه چند نهالستان به کمک حفظ نباتات امحاء شد.

وی افزود: 42 هزار هکتار در کشور وجود داشت همچنین 620 هزار از این محصول تولید می‌شد که این رقم امروزه به 30 هزار هکتار کاهش یافته است و تولید ما نیز به 480 هزار تن رسیده که این امر ناشی از ورود آفت وارداتی جاروئک از میوه‌های قاچاق است.
مدیرکل میوه‌های گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: 12 هزار هکتار از سطح زیر کشت لیموترش کاسته شده است که علاوه بر کاهش تولید باعث از دست رفتن اشتغال در کشور می‌شود و شرایط ورود قاچاقی لیموترش به کشور را مرتفع‌تر می‌کند. 
حسن‌پور گفت: لیموترشی که هم اکنون در بازار کیلویی 20 هزار به فروش می‌رود حداکثر 8 هزار تومان از کشاورزان خریداری شده است و واسطه‌ها برای فروش لیموترش سود گزافی به جیب می‌زنند.
وی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اینکه در برخی محصولات سمپاشی انجام نمی‌شود و یا بسیار میزان آن کم است گفت: انجیر و خرمایی که در کشور ما تولید می‌شود سمپاشی نمی‌‌شود و می‌توان اذعان داشت که ارگانیک هستند. همچنین مرکبات جنوب و شمال کشور ما در مقایسه با کشورهای دیگر به میزان بارندگی که در آنها فراوان است بسیار سالمتر است به طوری که در برخی کشورهای پرباران تا 27 بار مرکبات سمپاشی می‌شوند. 

مدیرکل میوه‌های گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی همچنین در خصوص واردات رسمی انار و زیتون به کشور براساس آمار موجود در گمرک گفت: واردات انار صورت گرفته از منطقه آزاد اروند نیز انجام شده است اما این انار همان محصول ایرانی است که در کشورهای عربی دوباره به ایران آمده است

مدیرکل میوه‌های گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی همچنین در خصوص واردات رسمی انار و زیتون به کشور براساس آمار موجود در گمرک گفت: واردات انار صورت گرفته از منطقه آزاد اروند نیز انجام شده است اما این انار همان محصول ایرانی است که در کشورهای عربی دوباره به ایران آمده است. 
حسن‌پور یادآور شد: ورود زیتون به کشور براساس قانون ممنوع است و نباید این محصول به کشور وارد شود.
البته در این روزها که بیشتر از همیشه موضوع قاچاق کالا و معدوم کردن آن از سوی دولت در رسانه ها مطرح می‌شود، معاون سازمان حفظ نباتات اعلام کرد که از استان‌های مرزی درخواست شده گزارش‌های خود را درباره قاچاق میوه به اطلاع این سازمان برسانند که در این میان بهترین راه برای مقابله، افزایش هزینه و سنگین تر کردن جرائم قاچاقچیان است.

مهدی قائمیان اظهار کرد: قاچاق میوه با وسایل صنعتی و غیر خوراکی متفاوت است، چرا که میوه قاچاق همیشه پتانسیل خسارت و آسیب برای یک کشور را به همراه دارد و در واقع وقتی یک میوه قاچاق به کشور وارد می‌شود از آنجا که مبدأ مشخص ندارد ممکن است هرنوع آفت و بیماری داشته باشد و برای کشاورزی خطرآفرین باشد.
وی با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند که اگر میوه قاچاق آزمایش شود و پس از تایید سلامت اجازه قاچاق پیدا کند یا اینکه در کارخانه‌های فرآوری به محصولات ثانویه تبدیل و به بازار ارائه شود، خطری برای بخش کشاورزی ندارد گفت: امکان بررسی آفات و بیماری های احتمالی میوه های قاچاق به دلیل اینکه تولیدکننده و صادر کننده این محصولات مشخص نیست وجود ندارد و اگر میوه‌های قاچاق اجازه ورود به کشور پیدا کنند تا فرآوری و سپس عرضه و مصرف شوند احتمال شیوع و بروز هرگونه افت و بیماری در بخش کشاورزی وجود دارد؛ بنابراین باید دیدگاه همه از مردم تا مسئولان نسبت به میوه قاچاق تغییر کند.
قائمیان تاکید کرد: بهترین و امن ترین راه این است که اجازه ورود و عبور میوه‌های قاچاق از مرز کشور داده نشود اما کشوری مانند ایران با این وسعت و گستردگی مرزها اجرای چنین کاری برایش سخت است که به گفته مقام معظم رهبری بهترین حالت این است که محموله‌های قاچاق را جلوی چشمان قاچاقچیان بسوزانیم تا تنبیه شوند.
وی تصریح کرد: هزینه و جرائم برای قاچاقچیان میوه  ‌آنقدر سنگین نیست که به عنوان یک عامل بازدارنده در کنترل این مسئله نقش داشته باشد؛ بنابراین باید هزینه قاچاق برای قاچاقچیان افزایش یابد و جرائم آن‌ها به قدری سنگین شود که هیچ کس به خود اجازه واردات میوه به صورت قاچاق را ندهد و از سوی دیگر نیز قاچاق برای قاچاقچی صرفه اقتصادی نداشته باشد.


منبع: تسنیم/ تابناک