تبیان، دستیار زندگی
پیشرفت تکنولوژی و فناوری به حیطه کاری متکدیان نیز رسیده ؛ دنیا پیشرفت کرده چرا روش گدایی پیشرفت نکند؟! ؛ گدایی آنلاین روشی نوین ، بی دردسر و آسان برای کسب درآمدِ متکدیان شده است..
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گدایی آنلاین! + فیلم / اینفوگرافیک

پیشرفت تکنولوژی و فناوری به حیطه کاری متکدیان نیز رسیده ؛ دنیا پیشرفت کرده چرا روش گدایی پیشرفت نکند؟! ؛ "گدایی آنلاین" روشی نوین ، بی دردسر و آسان برای کسب درآمدِ متکدیان شده است.

امیر رضوانی - بخش ارتباطات تبیان

گدایی آنلاین، اینترنت، ارتباطات، عصر ارتباطات، رسانه، تلگرام، فیس بوک، گدایی اینترنتی، گدایی مجازی،

با پیشرفت فناوری و ابزار ارتباطات جمعی ، روش های تکدی گری نیز پیشرفت کرده و نه تنها از قافله به روز رسانی جا نماینده بلکه در این مسیر پیشرو نیز بوده است. البته با ورژنی جدید ، شیک ، مرتب و بی دردسر در اتاق کاری مناسب!. آری عصر ؛ عصر "متکدیان مدرن" است.
"پویای 5 ساله در دردی بی درمان می سوزد و دم نمی زند و تنها چشم امیدش به دست یاری شماست تا شاید بتواند مخارج بستری شدن در بیمارستان را ..." ، "پریا کوچولوی 3 ساله دچار بیماری لاعلاجی شده و هر هفته برای زنده ماندن باید آمپولی بزند که از خارج وارد می  شود اما ..." ، "برای نفس های زیبای بهاره کوچولو دعا کنید ؛ پدر کارگری دارد که توان خرید آمپول ها و داروهای شیمی درمانی او را ندارد و دیگر زمانی باقی نمانده ..." ؛ امروزه همه با این قبیل پیام ها در انواع شبکه های اجتماعی به ویژه تلگرام روبرو هستیم. "تکدی گری اینترنتی" روش نوینی از اخاذی و کسب پول از افراد مختلف جامعه با سوءاستفاده از احساسات و همچنین تحت تاثیر قرار دادن افراد است تا بی دردسر و حتی شکایت افراد (به علت عدم آگاهی از اصل موضوع) پول زیادی را از اقصی نقاط کشور به حساب بانکی خود سرازیر کنند.

در سال 2002 فردی بهنام "کارین بوسناک" سایتی شخصی را برای تکدی گری راه اندازی کرد. وی با ایجاد این سایت ، به شهرتی جهانی رسید و در زمانی کوتاه الگویی شد برای کلاهبرداران.

این افراد که به هیچ وجه نمی توان به کذب و صدق سخنان آنان اعتماد کرد ، با جملاتی کاملا حرفه ای که حاوی بار زیادی از احساسات هستند و گاه با متن ها و اشعاری پُر سوز و گداز سعی بر آن دارند تا با نوشتاری واهی مردم را ترغیب به کمک مالی برای شفای بیماران تخلی نمایند.
در کشورهای غربی این جریان هم اکنون بیشتر با شعار "از تحصیلات من حمایت کنید" باب شده است. در واقع اکثر دانشجویان کشور آمریکا به هر دلیلی توان پرداخت شهریه خود را ندارند ؛ شرایط خود را به همراه تصاویری از خود ، فضای مجازی می گذارند تا شاید از اشخاص خیر یا سازمان های خیریه برای پرداخت شهریه یا امثال آن کمک مالی دریافت کنند. اما به راستی این افراد پول های دریافتی را صرف ادامه تحصیل می کنند؟!
در واقع دیگر زمان تکدی گری در خیابان ها و سرچهار راه ها گذشته است ؛ پیشرفت تکنولوژی و فناوری به حیطه کاری متکدیان نیز رسیده ؛ دنیا پیشرفت کرده چرا روش گدایی پیشرفت نکند؟! ؛ "گدایی آنلاین" روشی نوین ، بی دردسر و آسان برای کسب درآمد برای متکدیان شده است.

گدایی آنلاین, اینترنت, ارتباطات, عصر ارتباطات, رسانه, تلگرام, فیس بوک, گدایی اینترنتی, گدایی مجازی,

البته گدایی اینترنتی ، مسئله جدید نیست و پیشینه آن به حدود 13 سال پیش باز می گردد. در سال 2002 فردی بهنام "کارین بوسناک" سایتی شخصی را برای تکدی گری راه اندازی کرد. وی با ایجاد این سایت ، به شهرتی جهانی رسید و در زمانی کوتاه الگویی شد برای کلاهبرداران و افراد بی کاری که دنبال چنین خلاقیتی بودند. این روند به سرعت در سطح جهان گسترشی فراوان یافت. به طوری که طبق آمار در سال 2009 "گدایی اینترنتی" به اوج خود رسید و حتی روش های بسیار زیادی هم برای پیشبرد این جریان در کشورهای مختلف ابداع شد و همین امر موجب شد اکثر کشورهای برای رشد قارچ گونه "گدایی اینترنتی" کارگروه هایی را تشکیل دهند و به صورت جدی و قانونی با این روند مبارزه کنند.
البته اصلا تصور نکنید که این جریان مختص کشورهای غربی و مخترعان آن می باشد زیرا ایران هم از نعمت "گدایی مجازی" بی نصیب نمانده و اتفاقا در این زمینه از پیشروان عرصه نیز بوده است! ؛ گاه به نام کمک به بیماری که توان مالی ندارد و گاه تحت عناوین دیگری که با توجه به فرهنگ ایرانی (حس نوع دوستی و احساسات عمیق اجتماعی) از تاثیر بالایی برخوردار است.


انواع گدایی عصر ارتباطات (گدایی مجازی) :
- گدایی پیامکی
- گدایی فیس بوکی
- گدایی تلگرامی
"گدایی پیامکی" (Begging SMS) : نوعی از تکدی گری های عصر ارتباطات است که اغلب افرادی که با آن سر و کار دارند از نتیجه کار مطلع بوده اما بدان تن می دهند. معمولا این روش برای ایجاد دوستی های مجازی انجام می شود که البته با بحرانی شدن این جریان ، قوانینی در راستای دستگیری و مجازات این افراد با زیرمجموعه ای از انواع اخاذی و کلاهبرداری ، وضع شده است.

  • گدایی اینترنتیگدایی اینترنتی
  • فیلم گدایی عصر ارتباطات

    "گدایی فیس  بوکی" (Begging Facebook) : این نوع از تکدی گری ، عمر زیادی ندارد و البته تاکنون از موفقیت چندانی هم برخوردار نبوده است. یکی از عاملانی که از این روش برای جمع آوری پول از کشور ما استفاده می کنند ؛ معاندان نظام هستند که با ارائه کلیپ و سخنرانی ها از ایرانیان تقاضای واریز وجه دارند تا برای ایجاد آزادی در ایران (!) و براندازی نظام جمهوری اسلامی اقدام نمایند. البته  یکی دیگر از پرکاربردترین روش های اخاذی ادعای گم کردن کیف پول در مسافرت های خارجی و عدم توانایی برای خرید بلیط بازگشت می باشد : "دوست عزیز؛ زنی هندی هستم و برای سفر به استرالیا آمده اما متأسفانه کیف پولم را دزدیده اند و تنها وسیله  ای که برایم مانده این گوشی است. اگر امکان دارد مبلغ 500 دلار به این شماره حساب واریز کنید. مطمئن باش ظرف چند روز و پس از بازگشت به کشورم این پول را همراه با هدیه  ای برایت ارسال می کنم. چند عکس هم از خودم می فرستم که اگر خوشتان آمد ... "

    واقع نگری و افزایش سطح سواد رسانه ای می باشد که امروزه از الزامات عرصه بی انتهای دهکده جهانی است.

    "گدایی تلگرامی" (Begging telegram) : یکی از شبکه های اجتماعی که اخیرا با آمار کاربران فوق العاده بالای روبرو بوده "تلگرام" است. این شبکه که با ایجاد قابلیتی به نام کانال سازی در رونق دورهمی های مجازی قدمی نوین برداشته بود موفقیت زیادی داشت. این شبکه شامل کانال هایی با مضامین ؛ کمک به نیازمندان ، آزادسازی زندانیان ، همسر یابی ، فروشگاه آنلاین و ... است که اکثر آنها از لحاظ قانونی مشکل دار هستند و بسیاری از آنها توسط پلیس فتا فیلتر و عاملان آنها محاکمه شده اند. حائز اهمیت آن که با تحقیقات میدانی به این نتیجه رسیدیم که در یکی از همین کانال های تلگرامی که بیش از 400 عضو خیر دارد به طور میانگین ، روزانه ده ها میلیون تومان پول به حساب مسئول گروه واریز می شود و احدی از این که این پول ها کجا و برای چه کاری هزینه می شوند خبر ندارد.

    به هر حال آنچه که مهم است ؛ واقع نگری و افزایش سطح سواد رسانه ای می باشد که امروزه از الزامات عرصه بی انتهای دهکده جهانی است تا سدی باشد در برابر اهداف سودجویانه ی افرادی که از طریق تحریک احساسات افراد سعی بر اخاذی در سطوح مختلف و با نیت های متفاوت هستند و اگر کسی قصد کمک رسانی به نیازمندان را دارد بهتر است از طریق کانال های رسمی و مورد تایید ، اقدام نماید تا ضمن عدم بی اعتمادی و کم رنگ شدن این سنت خداپسندانه ؛ به نیازمندان کمک رسانی شود.