تبیان، دستیار زندگی
دومین سمینار علمی پژوهشی امام صادق(ع) با عنوان: امام صادق(ع) اعتدال گرایی و مقابله با جریان افراطی و تکفیری در کابل برگزار شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

برگزاری سمینار امام صادق: اعتدال مقابل افراط در کابل
>

دومین سمینار علمی پژوهشی امام صادق(ع) با عنوان: امام صادق(ع) اعتدال گرایی و مقابله با جریان افراطی و تکفیری در کابل برگزار شد.

برگزاری سمینار امام صادق(ع) اعتدال مقابل افراط در کابل


دومین سمینار علمی پژوهشی امام صادق(ع) با عنوان: امام صادق(ع) اعتدال گرایی و مقابله با جریان افراطی و تکفیری صبح روز شنبه توسط شورای اخوت اسلامی و مدرسه زینبیه در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) با اشتراک دهها نفر از محققین، علمای دینی شیعه و سنی و مقامات دولتی در تالار نما رسانه در غرب کابل برگزار شد.
در این سمینار سخنرانان از زوایای مختلف به بررسی اندیشه ها و نقش امام صادق(ع) در ترویج اعتدال گرایی و روحیه اخوت و مسالمت جویی میان مسلمین پرداختند و با اشاره به گسترش افراط گرایی در دوران معاصر، به بررسی زمینه های آن پرداختند.
محقق، معاون ریاست اجرائی حکومت وحدت ملی امام صادق (ع) را مظهر عدالت انسانی در جامعه خواند و با اشاره به حضور داعش و جنایاتش، از اندیشه های تکفیری حکام عربستان در تقویت افراط گرایی و نقش آنها در بدنام کردن اسلام انتقاد کرد.
 محقق شهادت جوانان مظلوم جنبش روشنایی در کابل را نتیجه جنایات داعش دانست که از الگوی سلفیت سعودی الهام گرفته اند و هشدار داد، موضع تهدیدآمیز داعش علیه شیعیان افغانستان موجب فجایع بزرگ در کشور خواهد شد.
مژگان مصطفوی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در زمینه اعتدال در جامعه و بی عدالتی برضد زنان سخن گفت. وی با اشاره به کشتار مردم بدست داعش و طالبان گفت: مصیبت های این جنایات، بر دوش زنان است، زیرا با کشته شدن هر مردی، مشکلات و سختی های متعاقب آن، متوجه زنان می شود.
وی به شکل مشروح به بیان دیدگاه اسلام در مورد حقوق زنان و دیدگاه اعتدالی اسلام در قبال زنان پرداخت.
سخنران بعدی، مولوی عبدالدیان زاهد بود که ابتدا نقش و تأثیر امام صادق در بالندگی جامعه اسلامی را تشریح کرد و سپس به دیدگاه بزرگان دین خصوصاً علمای بزرگ اهل سنت در مورد امام صادق و تعدادی از شاگردان برجسته آن امام در زمینه های مختلف علمی، فقهی و کلامی پرداخت.
وی گفت: ابوحنیفه بعنوان عالم بزرگ دین و رئیس فقه حنفی که پیروان بی شماری در دوره معاصر دارد، از شاگردان امام صادق (ع) بود که بارها آن امام را ستایش کرده و ایشان را بزرگترین فقیه عصر دانسته اند.
مولوی زاهد همچنین با اشاره به دیدگاه ابن تیمیه در مورد امام صادق گفت که ابن تیمیه به عنوان یکی از عالمان برجسته دینی احترام بسیار زیادی برای آن امام قایل بود و بیانات صریحی در فضیلت امام صادق داشت.
وی با انتقاد از داعش گفت: اما عده ای شامل داعش که خود را پیرو ابن تیمیه می دانند، فتوای تکفیر و قتل مسلمانان را می دهند و پیروان امام صادق را گروه گروه به قتل می رسانند.
مولوی سید کمال الدین بعنوان دیگر سخنران این همایش به تبیین فضایل خاندان نبی مکرم اسلام و اندیشه های اعتدالی در اسلام و وجوب پیروی از ائمه دین پرداخت و مسلمانان را دعوت به اتحاد و اخوت دینی نمود.
منبع: شفقنا