تبیان، دستیار زندگی
وب سایت فرهنگی اطلاع رسانی تبیان در مقاله ای اجتماعی به بررسی مقوله ازدواج به عنوان «مایه آرامش یا مایه دردسر؟!» پرداخت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ازدواج از دیدگاه تبیان

وب سایت فرهنگی اطلاع رسانی تبیان در مقاله ای اجتماعی به بررسی مقوله ازدواج به عنوان «مایه آرامش یا مایه دردسر؟!» پرداخت.

ازدواج

به گزارش روابط عمومی، بخش قرآنی موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان این مقاله را بر اساس توصیه های قرآنی تهیه و منتشر کرده است.

زهرا اجلال در این مقاله می نویسد:« به عبارتی به مردان می گوید به سمت زنان بروید تا به وسیله ی آنان آرامش یابید. و این یعنی اینکه ازدواج برای مردان مایه آرامش است و برای زنان این گونه نیست و شاید دردسری بیش نباشد!! زن و مرد هر دو انسان اند و حسابشان در دنیا و آخرت و در حساب و کتاب و در سعادت و شقاوت و در درد و لذت مانند هم است. این معنا ندارد که مرد در کنار زن سکونت پیدا بکند اما زن در کنار مرد دردسر داشته باشد. مرد از زن لذت جنسی ببرد اما زن از مرد دردسر بکشد.
راستی آیا این آیه لتسکنوا در قرآن برای همان قرآنی نیست که گفت: ما اجر هیچ مرد و زنی را ضایع نمی کنیم؛. ... أَنِّی لَا أُضِیعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِنْکُمْ مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَى... (آل عمران، 197) قرآن مگر تمامش معجزه نیست و در آیات دیگرش نیست که: هر کسی عمل صالحی به جا آورد از مرد و زن، و مومن باشد ما به حتم او را زنده می گردانیم به حیات طیبه؛ مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُوْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً. ..(نحل 97)قرآن با آیات ارزشمند خود، جهالتی را درمان می کند که آن روز بوده و متاسفانه هنوز هم هست؛ و چون نگاه زن به پدرش و شوهرش و فرزندش هیچ گاه غلط نبوده نیازی به تذکر دادن این مطلب نبوده که قرآن متذکرش شود.آیا تاکنون فکر کرده اید که قرآن در آیه لتسکنوا چرا این گونه صحبت کرده است؟ آیا می دانید که قرآن به دنبال درمان کدام بیماری فکری رفتاری بشر و یا بهتر بگویم کدام بیماری مردها بوده است که این گونه با انسان حرف زده است؟قرآن کتاب هدایت تمام بشر تا روز قیامت است اما در میان گروهی نازل گردید بیان خیلی از موارد در هدایتشان تاثیری نداشت.
زادگاه یک متن در استخوان بندی و پیکره تراشی آن تأثیر بسیار دارد و این مسلم است که برای فهم تک تک عبارات قرآن باید ابتدا بدانیم که عرب حجاز درباره آن مسأله چگونه فکر می کرده است.عرب جاهلی که دخترش را زنده به گور می کرده از امروز و با آمدن قرآن باید بفهمد که زن آیه ی خداوندی برای آسایش و سکونت اوست، و نه این بلکه خیلی بالاتر از این. خداوند زن را نشانه خودش قرار داد و آفرینش زن را نشانه و آیه ای برای خالق بودنش دانست و چه چیزی زیباتر از این. من خواهش میکنم تنها برای یک بار این آیه را با دقت بخوانید و دقت کنید:وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فی  ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ
اگر بخواهیم خلاصه ای از معنای لغوی سکون را بدانیم این گونه می شود:«سکن» در لغت، به معنی استقرار و ثبوت است که در مقابل حرکت قرار می گیرد و این شامل استقرار و ثبوت مادی و معنوی، ظاهری و باطنی می  شود و گاه از آن به طمأنینه و رفع اضطراب تعبیر می  کنند. (مصطفوی: ج5، ص189) قرآن کتاب هدایت تمام بشر تا روز قیامت است اما در میان گروهی نازل گردید بیان خیلی از موارد در هدایتشان تاثیری نداشت. زادگاه یک متن در استخوان بندی و پیکره تراشی آن تأثیر بسیار دارد و این مسلم است که برای فهم تک تک عبارات قرآن باید ابتدا بدانیم که عرب حجاز درباره آن مسأله چگونه فکر می کرده است.خداوند متعال می  فرماید: «لتسکنوا الیها» یا «لیسکن الیها» و نمی  فرماید:«لتسکنوا عندها» یا «لیسکن عندها»؛ زیرا «سکن عنده» سکون جسمی را می  رساند؛ به جهت این  که کلمه «عند» ظرف مکان است و برای اجسام آورده می  شود؛ اما «سکن الیه» شامل سکون جسمی و روحی می  شود. (رازی، ج25، ص 110) از این رو، «لتسکنوا» و «لیسکن» مطلق است و شامل هرگونه آرامش و سکون می  شود.
نکته  قابل توجه دیگر این است که قرآن علت خلق زن برای مرد و بالژس را همان سکونت و آرامش بیان می  کند و این از تعلیل آیه  ی «خلق لکم من انفسکم ازواجاً لتسکنوا الیها» به دست می  آید. »

علاقه مندان می توانند متن کامل این مقاله را در اینجا مشاهده کنند.