تبیان، دستیار زندگی
تا دو ماه آینده پروتکل خودکشی به مرکز فوریت های اجتماعی بهزیستی سراسر کشور ابلاغ می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پروتکل خودکشی به زودی می آید!

تا دو ماه آینده پروتکل خودکشی به مرکز فوریت های اجتماعی بهزیستی سراسر کشور ابلاغ می شود.

بخش اجتماعی تبیان
خودکشی

این خبر را ولی الله نصر، مدیرکل آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور می دهد که براساس آن مددکاران آموزش دیده اورژانس اجتماعی در سطح کشور در مواجهه با افرادی که قصد خودکشی دارند، به صورت تخصصی مداخله کرده و آنها را از خودکشی منصرف کنند؛ چراکه براساس تجربیات موجود در بسیاری از موارد، افرادی که دست به خودکشی می زنند در لحظات آخر از عمل خود پشیمان می شوند و باید به صورت صحیحی مشاوره دریافت کنند.
حالا به گفته نصر، قرار است این پروتکل به عنوان راهنمای عمل در اورژانس اجتماعی در برخورد با خودکشی ها مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل به گفته مدیرکل آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی، به زودی دوره های آموزشی تخصصی جلوگیری از خودکشی برای مددکاران سازمان بهزیستی برگزار خواهد کرد.

هماهنگی با پلیس

اما از آنجا که بسیاری از مردم پس از رویت شخصی که به اقدام خودکشی می کند با پلیس 110 تماس می گیرند، یکی از مواردی که در این پروتکل آمده است، امضای تفاهمنامه با نیروی انتظامی است؛ موضوعی که نصر درباره آن می گوید : « توافق اولیه با نیروی انتظامی صورت گرفته است تا پس از مطلع شدن از اقدام به خودکشی، مرکز فوریت های اجتماعی را مطلع کنند تا مددکاران این مرکز خود را به محل حادثه برسانند.» البته به گفته او این توافق هنوز رسمی نشده و در حال پیگیری است.

توافق اولیه با نیروی انتظامی صورت گرفته است تا پس از مطلع شدن از اقدام به خودکشی، مرکز فوریت های اجتماعی را مطلع کنند تا مددکاران این مرکز خود را به محل حادثه برسانند


 آمار درستی از میزان خودکشی ها در کشور در دست نیست، اما سه سال پیش سازمان پزشکی قانونی آماری را از میزان خودکشی در کشور منتشر کرد که براساس آن روزانه بیش از 11 نفر در کشور دست به خودکشی می زنند؛ آماری که اگرچه از متوسط جهانی پایین تر بود، نشان می داد خودکشی نسبت به سال های گذشته افزایش معنا داری داشته است.
در این میان تعداد زنان بیش از مردان است. از سوی دیگر در ماه های گذشته خبرهای خودکشی به ویژه بین نوجوانان، افزایش قابل لمسی داشته است. به گفته نصر، سال گذشته مرکز فوریت های اجتماعی در چهار هزار و 500 خودکشی مداخله کرده که این مداخله از مراحل ابتدایی اقدام به خودکشی افراد بوده است.
 
از این تعداد دو هزار و 880 نفر زن و هزار و 900 مرد بوده اند که با مداخلات بهنگام از خودکشی آنها جلوگیری شده است.
به گفته انوشیروان محسنی بند پی، رئیس سازمان بهزیستی، متن کامل پروتکل خودکشی طی روزهای آینده منتشر خواهد شد؛ پروتکلی که مددکاران سازمان بهزیستی طبق آن برای جلوگیری از خودکشی ورود می کنند و البته به جنبه های مختلف خودکشی پرداخته شده است.



منبع: روزنامه فرهیختگان