تبیان، دستیار زندگی
کمپانی ایسوس امروز از کروم بوکی خوش قیمت به نام C301SA پرده برداشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کروم بوک جدید ایسوس رونمایی شد


کمپانی ایسوس از کروم بوکی خوش قیمت به نام C301SA پرده برداشت.


فرآوری: مصطفی ستوده- بخش دانش و زندگی تبیان

لپ تاپ

کمپانی ایسوس از کروم بوکی خوش قیمت به نام C301SA پرده برداشت. آن چه که این محصول را در برابر کروم بوک های قبلی متمایز می کند، میزان حافظه ذخیره سازی آن است که از 16 و یا 32 گیگ مرسوم به 64 گیگ افزایش یافته است.
 
اگرچه این میزان نمی تواند در مقایسه با دستگاه های هوشمندی که هم اکنون در بازار وجود دارند، فضای قابل توجهی باشد اما فراموش نکنید که این محصول یک کروم بوک است و از آن جایی که کروم بوک ها بر روی سیستم عاملی مبتنی بر مرورگر کار می کنند، به فضای ذخیره سازی زیادی نیاز ندارند و اصلاً این دستگاه ها به هیچ عنوان برای ذخیره فیلم ها و یا ویدیوها تولید نشده اند.
 
تولید این کروم بوک را می توان اقدامی هوشمندانه از سوی این کمپانی تایوانی دانست چرا که اخیراً گوگل اعلام کرده است که قصد دارد تا پشتیبانی از برنامه ها و بازی های اندرویدی را در دستگاه های مجهز به سیستم عامل کروم فراهم کند.
 
در خصوص ویژگی ها و مشخصات این محصول نیز باید گفت که از پردازنده چهار هسته ای Celeron N3160 اینل، حافظه رم 4 گیگابایتی، صفحه نمایش 13.3 اینچی با رزولوشن 1920 در 1080 پیکسل، وای فای 802.11ac و استاندارد USB 3.0 برخوردار است.
 
عرضه این محصول از ماه میلادی آینده با قیمت 299 دلار آغاز خواهد شود و از آن جایی که قرار است پشتیبانی از برنامه ها و بازی های گوگل پلی، برای اولین بار در کروم بوک های ایسوس ارایه شود، می توان شاهد سبقت این کمپانی از رقبای دیرینه ای همچون ایسر، دل و لنوو بود.

کروم بوک چیست؟

کروم بوک درست همانند یک لپ تاپ کوچک است با برخی تفاوتهای کلیدی. نسبتاً نازک است و به نظر نمی رسد در عمل سیستم عاملی در کار باشد. البته قطعاً هیچ کامپیوتری بدون سیستم عامل کار نمیکند. ولی در این دستگاه از آن سیستم عاملی که انتظارش را می کشیم و همراه با منوی استارت یا هر چیز دیگری که ما را به یاد سیستم عامل های معمول بیاندازد، خبری نیست. در عوض همه ی آنچه در اختیار داریم یک صفحه ورود زیبا به همراه یک مرورگر است و فقط همین. این لپ تاپ فقط برای استفاده کاربرانش از اینترنت ساخته شده است.

در طول چند ساله اخیر تغییرات بسیار زیادی در عرصه تکنولوژی شاهد بودیم. همراه بودن با این همه پیشرفت و به اصطلاح به روز بودن کار چندان آسانی نیست، و باید دستگاههای مورد استفاده نیز به طبع این پیشرفت به روز شوند و مجهز تر از قبل وارد بازار شوند.یکی از این به روز شدن ها تحت وب شدن دستگاههاست و اصطلاحاٌ مسیری را به وجود می اورد که به سیستم ابری ( Cloud) معروف است .

بدین ترتیب دستگاه های امروزه نیز به منظور راحتی کاربران خود، احتمالاً باید آماده و مجهز برای استفاده کامل از خدمات ابری باشند. هرچند لپ تاپ و دسکتاپ های بزرگ و کند ما هنوز بسیاری از اجزای غیر ضروری را از گذشته به همراه خود دارند . شاید بتوانیم با اطمینان بگوییم که کروم بوک می تواند دنیای کامپیوتر را تغییر دهد.  یک لپ تاپ به سادگی می تواند دنیای کامپیوتر را تغییر دهد. فقط کافیست کمی خلاقیت را با خود به ارمغان بیاورد. هر کس باید بسته به نیاز خود لپ تاپش را انتخاب کند. این لپ تاپ، نیازهای یک کاربر اینترنت را تقریباً برآورده می سازد و  امکاناتی که در آن قرار داده شده اند درست و به اندازه ی نیازهای یک کاربر وب می باشند. نه بیش تر و نه کم تر. پس صرفاً به درد یک کاربر اینترنت می خورند.

لپ تاپ

دور نگاه گوگل به کامپیوترها

گوگل در صدد است رویکرد متفاوتی از کامپیوترها را به کمک سخت افزار به ما نشان دهد. همانطور که محاسبات و پردازش به سمت ابری شدن پیش رفت و گوگل با جیمیل، گوگل داکز و بسیاری دیگر از سرویسهای خود توانست نقش بزرگی در این پیکار و سرویسهای ابری ایجاد کند اکنون انگشت اشاره خود را به سوی سخت افزار نشانه رفته و معتقد است کامپیوترها نیز می بایست با این هدف که داده کمتری ذخیره کرده و قابلیت ارسال تمامی داده ها بر روی سرویسهای ابری را داشته باشند ایجاد شوند.

امروزه عمده فعالیت یک کاربر مدرن به صورت آنلاین و توسط مرورگر و به انجام کارهای متفاوتی می گذرد و به ندرت با اپلیکیشن های دیگر سروکار دارد، به خصوص اینکه بسیاری از این اپلیکیشن ها نیز به صورت آنلاین (همانند Microsoft Office -----> Google Docs) در دسترس قرا گرفته اند. با این منطق گوگل با Chromebook وارد شد.


اندر فواید کروم

خب قطعاً چون ایده پرداز این طرح و اجرا کننده گوگل بوده، مرورگر هم چیزی بجز کروم نخواهد بود و راستش از حق نگذریم ایده بدی هم نبوده چرا که کروم نرخ رشد فوق العاده بالایی داشته و این روند همچنان ادامه دارد. اگر ذره ای به این گفته شک دارید بهتر است نگاهی به نمودار بالا بیندازید.

تمرکز کروم بیشتر بر سرعت و عملکرد کلی، یک نکته مثبت برای دستگاههایی با سرعت پائین (که همچنان از پردازنده های دو هسته ای اینتل استفاده می کنند) می باشد.

شمائید و کروم بوک و به معنای واقعی کلمه تنها کروم بر روی آن. این بدین معنی نیست که قرار است جایگزینی برای کل کامپیوتر شما باشد (مطمئناً به همین زودی ها این اتفاق نخواهد افتاد)، اما می تواند جایگزین مناسبی برای نوت بوک و لپ تاپ کسانی باشد که فقط از اینترنت استفاده می کنند.


تفاوتهای سخت افزاری

از آنجایی که این دستگاه برای وب ساخته شده است، مهندسان گوگل تلاش گسترده ای در از بین بردن بسیاری از فرایندهای سیستمی و البته غیر ضروری که هر کامپیوتر سنتی معمول انجام می دهد داشته اند. این جریان شامل فرایند چک کردن سخت افزارها در حین بوت شدن سیستم و مواردی از این دست می شود. با حذف این فرآیندها سیستم تنها در عرض 8 ثانیه آماده استفاده می گردد.

عمر باطری مدلهای سامسونگی کروم بوک در حدود 8.5 ساعت است که برای استفاده یک روز به نظر کافی می آید.


نگران به روز رسانی خودکار نباشید

گوگل با این رویکرد ساده انگارانه به شما اطمینان خاطر می دهد که تمام فعالیت های پشت صحنه از جمله آپدیت و محافظت از سیستم به صورت اتوماتیک و کاملاً شفاف صورت خواهد پذیرفت. از آنجایی که تمام فعالیت های یک کاربر کروم بوک به صورت آنلاین انجام می شود، منظور گوگل از تاکید بر سهولت استفاده از یک دستگاه متفاوت، در واقع دستیابی فوق العاده راحت به داده های ذخیره شده شماست به صورتی که همیشه آنها را در دسترس داشته باشید بدون اینکه نگران از بین رفتن، دزدیده شدن و یا حتی بدتر از آن باشید.

سرعت کروم بوک در عمل فوق العاده است. اما این بستگی به سرعت اینترنت شما دارد. اگر ویدیوهای تبلیغاتی آن را ببینید شوق عجیبی در خرید کروم بوک درون تان ایجاد می کند ولی با وجود وضع فعلی سرعت اینترنت در ایران بهتر است کمی با شور و شوق خود کنار بیایید!

اگر دوست دارید این سیستم عامل را بر روی لپ تاپ و یا نوت بوک خود امتحان کنید نزدیکترین و ایمن ترین مورد برای بدست آوردن تجربه ای مشابه می تواند JoliOs باشد. و درنهایت چیز دیگری در مورد این دستگاه کوچک برای گفتن وجود ندارد مگر اینکه گوگل تصمیم دارد تا حد امکان به رویکرد Boot and Go نزدیک تر شود.

باید دید که دنیای آینده از آن کدامیک از دستگاهها و اختراعات جدید است. باید دید که سهم هر یک از محصولات جدید در دنیای آینده چقدر است.


منبع: تک شات / برترینها