تبیان، دستیار زندگی
ماه رمضان ماه مهمانی خداست و همین تعریف کافی است تا بسیاری از شهروندان هم دیگران را میهمان سفره و کرم خود کنند. به همین دلیل است که کارهای خیریه در این ماه رونق ویژه دارد. یکی از موضوعاتی که این روزها بحث داغی دارد، تهیه جهیزیه برای 75هزار نوعروس تحت پوشش
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نظر هنرمندان درباره ازدواج

ماه رمضان ماه مهمانی خداست و همین تعریف کافی است تا بسیاری از شهروندان هم دیگران را میهمان سفره و کرم خود کنند. به همین دلیل است که کارهای خیریه در این ماه رونق ویژه دارد. یکی از موضوعاتی که این روزها بحث داغی دارد، تهیه جهیزیه برای 75هزار نوعروس تحت پوشش کمیته امداد است که تبلیغات آن در فضای شهری و ایستگاه‌های مترو قابل مشاهده است.

بخش سینما و تلویزیون تبیان
 رضا برجی

معاون فرهنگی شرکت بهره برداری مترو با اشاره به تبلیغات فرهنگی مترو درباره تامین جهیزیه برای 75هزار نوعروس می‌گوید: یک میلیون نفر با تبلیغات فرهنگی ما ارتباط دارند و با توجه به اهمیت موضوع ازدواج و تهیه جهیزیه ما در این طرح مشارکت کرده‌ایم؛ نهادهای بسیاری در این زمینه فعال هستند و ما هم در این قضیه مشارکت داریم و در داخل ایستگاه ها و قطارها این تبلیغات را انجام داده‌ایم.
محمد صائبی ادامه می‌دهد: ما از دو و نیم میلیون سفر حداقل با یک میلیون نفر ارتباط خوبی برقرار کردیم و به همین دلیل تبلیغات فرهنگی بازخورد خوبی دارد. با توجه به ویژگی‌های ماه مبارک رمضان یکی از تاکیدات ما بر بحث امور خیر توسط مردم بود که در این زمینه ما تبلیغات آینه شمعدون را داشتیم که با هدف تامین کمک جهیزیه برای 75هزار نوعروس تحت پوشش کمیته امداد طراحی شد.
معاون فرهنگی شرکت بهره برداری مترو تهران اضافه می‌کند: نکته قابل توجه برای ما این است که مسافرانی که در ایستگاه‌ها منتظر قطار هستند، یا درون قطار نشسته‌اند، مطالب فرهنگی ما را ببینند و با آن ارتباط برقرار کنند و از این طریق فرهنگسازی صورت گیرد.

تجمل گرایی ناشی از برخورد سطحی ما با مفهوم زندگی است

موضوع جهیزیه بویژه بحث‌های چشم و هم چشمی در آن البته بحث فرهنگی هم دارد و به همین دلیل جامعه هنری را نیز به واکنش واداشته است. جهانگیر الماسی دراین‌باره می‌گوید: ازدواج فقط بحث پول و مسائل مادی نیست، بلکه یک مسئله همه جانبه است که شامل مسائل اقتصادی و فرهنگی می شود. 
این بازیگر اضافه می‌کند: در بحث مسائل اقتصادی لازم است دولتمردان و مسئولین با برنامه ریزی های دقیق تمهیداتی را بیندیشند که جوانان ما با خیالی آسوده به بحث ازدواج بنگرند. جوان باید حمایت شود. جوان باید امنیت شغلی داشته باشد تا بتواند در آرامش به آینده فکر کند. 
وی با اشاره به بحث فرهنگی ازدواج می‌گوید: در بحث فرهنگی هم باید کار شود. تجمل گرایی ناشی از برخورد سطحی ما با مفهومی به نام زندگی است. گاهی برخی از ما هنوز معنای درست زندگی را نمی دانیم و درک نکرده ایم که با چه هدفی قرار است زندگی کنیم. 
الماسی با اشاره به فلسفه ازدواج توضیح می‌دهد: ازدواج از ابتدا در اسلام به عنوان یک عمل مقدس و مبارک تلقی می شد. تجمل گرایی و مصرف گرایی با ازدواج به عنوان یک امر مبارک که باعث رسیدن به آرامش است، در تناقض است.
این بازیگر در خاتمه می‌گوید: ما باید بدانیم که تمام جوانان این مملکت جوانان و فرزندان خود ما هستند. باید بنشینیم فکر کنیم که چگونه می توانیم این مشکلات فرهنگی و اقتصادی را از جامعه حذف کنیم. لازم است همه ما از خواب غفلت بیدار شویم و بیش از گذشته به آینده ی این جوانان بیندیشیم.
مشکلات ما حاصل چشم و هم چشمی‌هاست
گره خوردن افکارمان به افکار افراطی گرایانه غربی طی سال‌ها اخیر منجر شده که از اصل زندگی‌مان غافل مانده و به فرعیات بپردازیم.

رضا برجی در این‌باره می‌گوید: باید توجه داشته باشیم که همراهی همسران با یکدیگر و نداشتن توقعات زیاد از همدیگر می‌تواند در تثبیت  زندگی‌های مشترک و همچنین در موفقیت زوجین تاثیر بسزایی داشته باشد و این در حالی است که امروزه چشم و هم‌چشمی جای خود را به همه این ارزش‌ها داده است.

این موضوع را به خوبی می‌توان در شرایط  ازدواج جوانان امروزی مشاهده کرد چرا که شرط و شروط آغاز زندگی به جای دارا بودن ارزش‌های انسانی جای خود را به مقدار بالا و تنوع در جهیزیه و تعیین مهریه داده است و این امر امروزه به بسیاری از مشکلات و دغدغه‌های جامعه‌ ما  به دلیل وابسته شدن به تجملات و زرق و برق دنیا تبدیل شده است. 
اما باید توجه داشته باشیم که در راستای ترویج تجمل گرایی در جامعه‌ای عده‌ای نیز هستند که توان رسیدن به غافله‌ای که با سرعت در حرکت است را ندارند و به دلیل این عدم توانایی مجبور می‌شوند روی بسیاری از آرزوهایشان که مهم‌ترین انها ازدواج و تشکیل زندگی است دیوار سیمانی بکشند. در این راستا و با توجه به آسیب‌شناسی صورت گرفته در زمینه کاهش آمار ازدواج در جامعه خیران و مسئولان امور خیریه‌ای کشور از جمله مسئولان کمیته امداد را برآن داشت تا در زمینه تامین جهیزیه برای دختران دم بخت و کم بضاعت به پا خواسته و با اجرای طرح «آئینه شمعدان» گام بردارند تا بتوان در کاهش آسیب‌های اجتماعی و کاهش به انحراف کشیدن جوانان نقش آفرینی کرد.
رضا برجی در این‌باره می‌گوید: باید توجه داشته باشیم که همراهی همسران با یکدیگر و نداشتن توقعات زیاد از همدیگر می‌تواند در تثبیت  زندگی‌های مشترک و همچنین در موفقیت زوجین تاثیر بسزایی داشته باشد و این در حالی است که امروزه چشم و هم‌چشمی جای خود را به همه این ارزش‌ها داده است.
این هنرمند برجسته کشورمان معتقد است دوری جستن برخی از جوانان از ارزش‌های انقلاب زمینه ساز تجمل‌گرایی‌ها و چشم و هم‌چشمی‌ها شده است، ابراز می‌کند:‌ اگر جوانان راه و اهداف شهدا را الگوی زندگی خود قرار دهند دیگر با معضلاتی که گریبانگیر جوانان شده است روبرو نخواهیم بود.
وی که معتقد است خانواده‌های ایرانی با درآمدهایی که دارند توان پرداخت هزینه جهیزیه‌های سنگین فعلی را ندارند و هزینه برخی از این جهیزیه‌ها از محل‌های غیر متعارف تامین می‌شود،‌اضافه می‌کند: متاسفانه تامین این هزینه‌ها بعضا برخی از خانواده‌ها را به بیراهه کشانده و برای تامین آن به هر کاری دست می‌زنند.
آئینه شمعدون درصدد است با استفاده از فضاهای تبلیغاتی و رسانه ای در کشور ظرفیت های مردمی را جهت تامین این رقم کلی فعال نموده و تا پایان ماه مبارک رمضان بخش عمده ای از این نیاز را برطرف نماید. در این طرح در همه استان ها ستاد مرکزی تشکیل شده است. برای مشارکت مردمی در این طرح دو روش در نظر گرفته شده؛، مردم می توانند با شماره گیری #۷۶۷* به انتخاب گزینه سوم (آئینه شمعدون) یا ورود به سامانه اینترنتی آئینه شمعدون از طریق پرداخت در نظر گرفته شده در آئینه شمعدون سهیم شوند.




منبع: روابط عمومی آئینه شمعدون