تبیان، دستیار زندگی
با وجود نشانه های پیش رونق در بازار مسکن، خریداران باید بدانند که از صبر کردن ضرر نخواهند کرد و اگر شتاب زده عمل کنند، ممکن است بازار از کنترل خودکار فعلی خارج شود. اجرایی شدن وام های جدید و افزایش قدرت خرید متقاضیان مسکن شرایط ایده آلی را برای حضور خریدا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اگر قصد خرید خانه دارید حتما بخوانید

با وجود نشانه های پیش رونق در بازار مسکن، خریداران باید بدانند که از صبر کردن ضرر نخواهند کرد و اگر شتاب زده عمل کنند، ممکن است بازار از کنترل خودکار فعلی خارج شود. اجرایی شدن وام های جدید و افزایش قدرت خرید متقاضیان مسکن شرایط ایده آلی را برای حضور خریداران در بازار مسکن فراهم کرده است.

فرآوری: طاها رها - بخش اقتصاد تبیان
مسکن

اگرچه تحرکات بازار مسکن  در شرایط کنونی توام با ثبات قیمت و شرایط آرام بازار رقم خورده است، اما این شرایط می تواند با عجله خریداران و سرمایه گذاران بخش مسکن از بین برود و به فضای هیجانی تبدیل شود. از آن مهم تر، شتاب زدگی خریداران می تواند زمینه ساز از بین رفتن ثبات نسبی قیمت مسکن شود. بنابراین رفتار خریداران در شرایط کنونی می تواند به طور مستقیم روی شرایط بازار تاثیر بگذارد.
بهروز ملکی، کارشناس و تحلیل گر بازار مسکن با اشاره به افزایش تحرکات بازار مسکن در ماه های اخیر گفت: در این شرایط برخی از خریداران و سرمایه گذاران این بازار با این پندار که مبادا از قافله افزایش قیمت عقب بمانند، شتاب زده به بازار زده اند و احتمالا، این جمله ها را از فروشندگان یا مشاوران املاک شنیده اند که «الان خریدار، برنده است! الان نخرید، پشیمان خواهید شد!»
وی خاطرنشان کرد: با این حال باید توجه داشت که هرچند افزایش قیمت مسکن در سال جاری قابل انتظار است، اما این موضوع مجوزی برای اقدامات چشم بسته خریداران و سرمایه گذاران نیست.

در این شرایط برخی از خریداران و سرمایه گذاران این بازار با این پندار که مبادا از قافله افزایش قیمت عقب بمانند، شتاب زده به بازار زده اند و احتمالا، این جمله ها را از فروشندگان یا مشاوران املاک شنیده اند که «الان خریدار، برنده است! الان نخرید، پشیمان خواهید شد!»

ملکی با تاکید بر اینکه هر خریدار یا سرمایه گذاری، شرایط خاص خودش را دارد، اظهار کرد: به عنوان نمونه کسی که پولش را در بانک گذاشته و سود بانکی می گیرد، نباید نگران افزایش چند درصدی قیمت مسکن باشد، چراکه نرخ رشد قیمت مسکن در سال جاری، نه  تنها کمتر از سود سپرده گذاری در بانک، بلکه به احتمال زیاد، تک رقمی خواهد بود. بنابراین خریداران باید توصیه خرید مسکن را صرفا در حد یک پیشنهاد جدی گرفته و متناسب با شرایط خود تصمیم بگیرند.
این تحلیلگر مسکن با اشاره به اینکه قیمت اکازیون از فروشندگان پول لازم، قابل توصیه است، نه فروشندگانی که امیدوار به افزایش قیمت هستند، افزود: بر خلاف صحبت های امید بخش و مهیج برخی از افراد، رسانه ها و کانال های تلگرام، ضرر کردن در شرایط فعلی موضوع دور از ذهنی نیست بنابراین باید به خریداران گفت چنانچه هوشمندانه عمل نکنید، اشتباه کردن در بازار مسکن از آنچه تصور می کنید، به شما نزدیک تر است.

تنور اجاره گرم شد

با وجودی که بازار خرید و فروش مسکن کل کشور در خردادماه مثل اردیبهشت سرد بود، تنور اجاره گرم شد و تعداد قراردادها در کشور و تهران به ترتیب 38 و 29 درصد افزایش یافت.
رییس اتحادیه مشاوران املاک کشور اظهار کرد: در خردادماه سال جاری 58 هزار و 524 قرارداد خرید و فروش مسکن در کل کشور امضا شد که نسبت به اردیبهشت ماه 3.4 درصد کاهش داشته است.

خوشبختانه امسال اجاره بها نسبت به سال گذشته رشدی نداشته است. در بعضی از بافت ها که تقاضا بیش از عرضه بوده، شاهد افزایش حداکثر 10 درصد اجاره بها بودیم؛ البته نه در همه ی بافت ها بلکه در بعضی از بافت ها و شهرها.!

وی افزود: با این وجود در بخش اجاره کل کشور با رشد معاملات مواجه بودیم. در خردادماه سال جاری 82 هزار و 82 قرارداد اجاره در کل کشور به امضا رسید که افزایش 38 درصدی نسبت به اردیبهشت ماه را نشان می دهد.
رییس اتحادیه مشاوران املاک کشور هم چنین با اعلام آمار قراردادهای خرید و فروش مسکن تهران در خردادماه گفت: در خردادماه 17 هزار و 6 مورد خرید و فروش در شهر تهران انجام شد که نسبت به اردیبهشت ماه تغییر اندکی داشت و 0.4 (چهار دهم درصد) کمتر شد.
عقبایی به آمار اجاره شهر تهران نیز اشاره کرد و افزود: 23 هزار و 591 قرارداد اجاره در شهر تهران طی خردادماه به امضا رسید که رشد 29 درصدی نسبت به اردیبهشت ماه را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: هر ساله در ماه مبارک رمضان تعداد قراردادهای مسکن کاهش می یابد اما امسال این کاهش خیلی محسوس نبود. لذا روندی رو به رونق را شاهد بودیم که می توان از آن به عنوان پیش رونق مسکن نام برد.
به گفته رییس اتحادیه مشاوران املاک کشور، امسال به دلیل ماه مبارک رمضان زمان جابه جایی از اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت شروع شد که در ماه رمضان افت کرد و پیش بینی می شود بعد از عید فطر معاملات شتاب بیشتری به خود بگیرد.
عقبایی درخصوص نرخ رشد اجاره بها در آستانه تابستان گفت: خوشبختانه امسال اجاره بها نسبت به سال گذشته رشدی نداشته است. در بعضی از بافت ها که تقاضا بیش از عرضه بوده، شاهد افزایش حداکثر 10 درصد اجاره بها بودیم؛ البته نه در همه ی بافت ها بلکه در بعضی از بافت ها و شهرها.!


منبع: دنیای اقتصاد/ایسنا