تبیان، دستیار زندگی
کارشناس فضای مجازی گفت: اگر جمعیتی که در این محیط ها و شبکه ها فعالیت می کنند آگاهی ها و بایدها و نبایدهای لازم را در جهت استفاده و حضور در این شبکه ها بدانند مسلما خیلی از این آسیب ها که غالبا برنامه ریزی شده و جهت دار هستند خنثی و یا کمتر خواهد شد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خنثی سازی آسیب های شبکه های مجازی

کارشناس فضای مجازی گفت: اگر جمعیتی که در این محیط ها و شبکه ها فعالیت می کنند آگاهی ها و بایدها و نبایدهای لازم را در جهت استفاده و حضور در این شبکه ها بدانند مسلما خیلی از این آسیب ها که غالبا برنامه ریزی شده و جهت دار هستند خنثی و یا کمتر خواهد شد.

بخش ارتباطات تبیان
شبکه مجازی

شهباز گفت: با پیشرفت فناوری های نوین ارتباطی، نیاز به استفاده از این فناوری ها نیز پیشرفت می کند و طبیعی است که جمعیت جوان و تعداد زیاد آن باعث تغییراتی در الگوی مصرف شبکه های اجتماعی شود.
وی افزود: از لحاظ اجتماعی نیز جمعیت جوان ما ممکن است محدودیت هایی در ابراز احساسات و در مواقعی در ارتباط احساس کند و برای جبران این خلاء به شبکه های اجتماعی متعدد روی بیاورد.
این کارشناس فضای مجازی با تصریح به اینکه اگر از فناوری جدید و وسایل ارتباط جمعی به صورت درست و علمی استفاده کنیم نه تنها مضر نیست بلکه به ما کمک می کند تا در درس و تحصیل و شغل خود موفق تر باشیم،  بیان کرد: استفاده بیش از حد و به عبارتی افراط و تفریط در ورود به این شبکه ها باعث می شود که ما از ارتباطات زنده در  دنیای واقعی غفلت کنیم.
شهباز با اشاره به اینکه این معضل زمانی نمود بیشتری پیدا می کند که به  خانواده ها نگاه می کنیم، ادامه داد:امروزه در یک خانواده چهار، پنج نفری ما می بینیم که شب ها به جای آنکه اعضای خانواده دور هم جمع شوند و صحبت کنند هر کدام یک گوشی و تبلت در دست گرفته و غرق در آن شده اند.
وی ادامه داد: این یعنی استفاده اشتباه از فضای مجازی که باعث فرسایش سرمایه های اجتماعی می شود، نبود یک سواد فرهنگی مناسب و تعریف شده در این حوزه ها در کشور ما آسیب های ناشی از این شبکه ها بیش از مزایای آن به چشم خواهد آمد.

وقت گذاشتن بیش از حد برای شبکه های اجتماعی و عدم توجه به مسائل داخلی خانواده ها، تخریب کننده و ناصواب است

این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه اگر نتوانیم و یاد نگیریم که چگونه باید از شبکه های اجتماعی استفاده کنیم در خانواده بین همسران و همچنین  والدین و فرزندان شکاف های عمیقی ایجاد می شود؛ تصریح کرد: حال آنکه همین تلگرام و نظایر آن اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد  می تواند عاملی باشد برای تبادل اطلاعات مناسب و صحیح در خانواده و دوستان و ایجاد ارتباط قوی تر میان آنها.
شهباز اظهارکرد: جذابیت و سرگرمی که این فضاها و شبکه ها دارا هستند چنان زندگی فرد را تحت تاثیر خواهد داد که استفاده از این ابزار به عنوان یکی از اساسی ترین ابزار برای فرد تبدیل خواهد شد تا آنجا که فرد ساعت ها از وقت خود را صرف استفاده از آن می کند.
وی گفت: وقت گذاشتن بیش از حد برای شبکه های اجتماعی و عدم توجه به مسائل داخلی خانواده ها، تخریب کننده و ناصواب است.
این کارشناس فضای مجازی افزود: با استقبال خانواده ها از این شبکه ها و فضاهای مجازی و از آنجا که این شبکه ها دارای قدرت اعتیاد آوری بالایی هستند و در میان اعضای خانواده به ویژه زن و شوهر شاهد یک شکاف و فاصله خواهیم بود.
شهباز گفت: فاصله گرفتن همسران از یکدیگر و کمرنگ شدن روابط جنسی و عاطفی در درون زندگی مشترک و به نوعی وابستگی به زندگی دوم مجازی، زندگی غیر واقعی که به آرامی می تواند از فضای مجازی خارج شده و وارد زندگی واقعی فرد شود که به همراه خود از بین رفتن حریم و حرمت های خانوادگی، بی اعتمادی به همسر، کمرنگ شدن ریشه های ارتباطی بین همسران را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: حضور پررنگ کودکان نیزدر شبکه های اجتماعی و مهارت بالای آن ها در استفاده از وسایل ارتباطی لازم است آموزش های لازم در مورد خطرات موجود و نحوه استفاده صحیح از این امکانات و بالطبع تأثیرات منفی استفاده بی حد و مرز از خدمات موجود در اختیار کودکان و حتی والدین قرار گیرد.

نقش والدین و آگاهی آنها در برقراری امنیت و حریم خصوصی کودکان در شبکه های اجتماعی انکار ناپذیر است؛ و بسیاری از اتفاقاتی که در جامعه برای نوجوانان و جوانان اتفاق می افتد به خاطر عدم آگاهی خانواده و جوانان می باشد

این کارشناس فضای مجازی گفت: چه بسا بهتر است والدین نیز به عنوان الگوی اصلی کودکان خود، در حین آموزش به آن ها، با خطرات و اصول موجود در حوزه حفاظت از امنیت و حریم خصوصی آشناتر شوند و در نهایت اعتلای کل اقشار جامعه حاصل شود.
شهباز بیان کرد: نقش والدین و آگاهی آنها در برقراری امنیت و حریم خصوصی کودکان در شبکه های اجتماعی انکار ناپذیر است؛ و بسیاری از اتفاقاتی که در جامعه برای نوجوانان و جوانان اتفاق می افتد به خاطر عدم آگاهی خانواده و جوانان می باشد و در این راستا باید فرهنگ سازی شود تا فضاهای مجازی را بصورت مجازی ببینند و چشم بسته و بدون آگاهی وارد آن نشوند.
وی با بیان اینکه نمی توان مانع ورود و استفاده از شبکه های اجتماعی در جامعه شویم چرا که کاری غیرمعقول و غیرقابل قبول خواهد بود، افزود: در این بین آنچه که باعث پیشگیری و خنثی سازی آسیب های ناشی از استفاده از این ابزارها و محیط ها خواهد شد بحث آگاهی و سواد استفاده از این فضاها و تکنولوژی ها خواهد بود.
این کارشناس گفت: اگر جمعیتی که در این محیط ها و شبکه ها فعالیت می کنند آگاهی ها و بایدها و نبایدهای لازم را در جهت استفاده و حضور در این شبکه ها بدانند مسلما خیلی از این آسیب ها که غالبا برنامه ریزی شده و جهت دار هستند خنثی و یا کمتر خواهد.


منبع : دانا