تبیان، دستیار زندگی
هرچندسال یكبار ، زمانی كه خورشید و زمین و عطارد در یك خط قرار می گیرند پدیده ی به نام گذر رخ داده و عطارد از مقابل قرص خورشید عبور می كند. این پدیده در بندر عباس رصد شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گذر عطارد از برابر خورشید در بندرعباس رصد شد

هرچندسال یكبار ، زمانی كه خورشید و زمین و عطارد در یك خط قرار می گیرند پدیده ی به نام گذر رخ داده و عطارد از مقابل قرص خورشید عبور می كند. این پدیده در بندر عباس رصد شد.
بخش دانش تبیان

دبیر انجمن فیزیك و نجوم بندرعباس هنگام رصد گذر عطارد از برابر خورشید به خبرنگار ایرنا، هدف از برگزاری این رصد به صورت عمومی آشنا كردن مردم با نجوم عنوان كرد.
محمد امین پاسلار زاده ادامه داد: برخی از مردم بندرعباس در محل رصد عمومی این پدیده حاضر شده و به تماشای آن نشسته اند.

این سیاره شبیه نقطه سیاهی در خورشید دیده می شود و ممكن است عبورش از یك لبه تا لبه دیگر خورشید چند ساعت زمان ببرد و در هر قرن افزون بر 10 گذر عطارد از برابر خورشید رخ می دهد كه فاصله هر دو گذر سه تا 13 سال است.


وی ادامه داد: عطارد دو تماس با خورشید داشته كه یكی در ساعت 15 و 41 دقیقه و چهار ثانیه و دیگری ساعت 15 و 44 دقیقه و 14 ثانیه به تثبت رسید.
دبیر انجمن فیزیك و نجوم بندرعباس خاطرنشان كرد: گذرهای سیاره ای از مقابل خورشید جزء پدیده های نادر هشتند كه از دید ناظر زمینی تنها برای دو سیاره تیر و ناهید (سیارات داخلی مدار زمین) رخ می دهند.
دبیر انجمن فیزیك نجوم بندرعباس بیان كرد: تیر و ناهید آن قدر از زمین دور هستند كه هنگام گذر مثل لكه گرد سیاهی بر قرص درخشان خورشید دیده می شوند.
وی بیان كرد: هرچندسال یكبار ، زمانی كه خورشید و زمین و عطارد در یك خط قرار می گیرند پدیده ی به نام گذر رخ داده و عطارد از مقابل قرص خورشید عبور می كند.
پاسلار زاده بیان كرد: این سیاره شبیه نقطه سیاهی در خورشید دیده می شود و ممكن است عبورش از یك لبه تا لبه دیگر خورشید چند ساعت زمان ببرد و در هر قرن افزون بر 10 گذر عطارد از برابر خورشید رخ می دهد كه فاصله هر دو گذر سه تا 13 سال است.
دبیرآكادمی فیزك و نجوم بندرعباس ابراز داشت: آخرین گذر عطارد در سال 1385 رخ داد و هم اكنون بار دیگر در 20 اردیبهشت 95 این رویداد به وقوع پیوسته و گذرهای بعدی آن نیز در 20 آبان 1398 و 23 آبان 1411 خواهد بود.
وی با یادآوری این كه گذر عطارد از مقابل خورشید در آسمان بندرعباس از ساعت 15و 41 دقیقه آغاز شده ابراز داشت: این گذر در ساعت 19 و 20دقیقه به میان مسیر خود از قرص خورشید رسید و سر انجام ساعت 19و 21 دقیقه غروب كرد.
3219 /6048


منبع: ایرنا
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .