تبیان، دستیار زندگی
سالن های بسیاری در جهان سالانه میزبان هنرمندان و علاقمندان هنرهای نمایشی هستند مهم ترین اصل این سالن ها، زیبایی در عین اصولی بودن آنهاست که در زنده نگه داشتن و اشاعه هنر تئاتر تاثیر به سزایی دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

زیبا ترین سالن های تئاتر جهان

سالن های بسیاری در جهان سالانه میزبان هنرمندان و علاقمندان هنرهای نمایشی هستند مهم ترین اصل این سالن ها، زیبایی در عین اصولی بودن آنهاست که در زنده نگه داشتن و اشاعه هنر تئاتر تاثیر  به سزایی دارد.

فرآوری: سمیه فروغی-بخش هنری تبیان
سالن‌های تئاتر جهان

سالن های سخنرانی و تئاتر سنتی طوری طراحی می شوند که برای منظورها و کارهای دیگری نیز مورد استفاده قرار گیرند. این نوع فضاها می توانند برای سخنرانی، تولیدات صحنه ای، نمایشی و سینمایی مناسب باشند. شکل سالن تئاتر همانند اندازه و حجم آن اهمیت زیادی دارد. لازم به ذکر است که شکل چهار گوش انعطاف پذیر و ترجیحا پنکه ای برای سالنهای بزرگتر مناسب است. فرم پلان این سالنها به خطوط دید کافی در نمایشهای سمعی و بصری مربوط می شود. در رابطه با آکوستیک بودن فضا نیز باید افزود که یک سالن اکوستیک ایده آل دارای تعداد معینی از انعکاسات طبیعی است با شدت مساوی و این عمل با ایجاد شکستگی هایی در دیوار مسطح و همچنین ایجاد شیب در سقف و کف و استفاده از مواد جاذب صدا امکان پذیر خواهد بود.
علاوه بر توضیحات قبلی،سالن های تئاتر همیشه محلی برای گرد آمدن و حضور هنرمندان برای ارائه آثارشان بوده است. تالارهایی که سراسر جهان نه تنها به عنوان محلی برای ارائه آثار هنرمندان بلکه به مکانی دیدنی برای آشنایی علاقمندان و گردشگران خارجی از سراسر جهان و آشنایی با فرهنگ و هنر آن سرزمین و اشاعه آن می شوند. بر این اساس نگاهی اجمالی به تعدادی از مهمترین و بزرگترین سالن های جهان داشته ایم.

سالن اپرای "متروپلیتن"، نیویورک، ایالات متحده

سالن معروف "متروپولیتن" که تاکنون بارها در فیلم ها و حتی بازی های کامپیوتری به نمایش گذاشته شده، در سال ۱۸۸۰ در مرکز لینکلن به همراه سالن ارکستر فیلارمونیک، سالن باله ، یک کتابخانه و دو سالن تئاتر افتتاح شد. این مجموعه نه تنها به خاطر اجراهای کلاسیک، بلکه برای اجرا های خلاقانه و فی البداهه مشهور است. این مرکز اصلی ترین و بزرگ ترین مرکز اجرای موسیقی کلاسیک در تمام آمریکای شمالی به شمار می رود.

اپرای ایالتی پراگ، جمهوری چک

اپرای ایالتی "پراگ" دستخوش تغییرات زیادی شده است. این مجموعه در سال ۱۸۸۸ میلادی افتتاح شد ابتدا به عنوان نخستین سالن تئاتر آلمان به ارایه خدمات می پرداخت، اما در سال ۱۹۹۲ تبدیل به سالن اپرا شد. با این وجود خود ساختمان یکی از قابل توجه ترین بناهای یادبود در شهر تاریخی و زیبای پراگ به شمار می رود. از ماه سپتامبر تا ژوئن اپراها، باله ها و کنسرت های مختلفی در این سالن به اجرا گذاشته می شود.

سالن اپرای "سیدنی"، استرالیا

سالن اپرای "سیدنی" مشخص ترین نماد قاره ای در اغلب کارت پستال های شهر سیدنی است. این سالن که سال ۱۹۷۳ تکمیل شد، شاهکار اواخر معماری مدرن محسوب می شود. پوسته های اکسپرسونیستی سفید رنگ این ساختمان باعث جذب توریست های زیادی که تمایل به دیدن درون ساختمان را دارند می شود. به علاوه طیف گسترده ای از تور های تفریحی، رویداد ها و نمایشگاهای فرهنگی وجود دارد که این نقطه را به جاذبه توریستی مطلوبی تبدیل کرده است. این سالن نمادی از شهر پر جنب و جوش و مدرن سیدنی است. یک مرکز فرهنگی مهم در استرالیا که فراتر از یک سالن اپرای تنها است.

تئاتر "دی سان کارلو" ناپل، ایتالیا
سالن‌های تئاتر جهان

سالن تئاتر "دی سان کارلو" سال ۱۷۳۷ افتتاح شد و قدیمی ترین سالن اجرای اپرا در جهان محسوب می شود. این ساختمان قبل از لااسکالا مهمترین سالن اپرای جهان بود. این سالن قدیمی ترین سالن کنفرانس در جهان را دارد، سالنی به شکل نعل اسبی که به خاطر کیفیت صدای فوق العاده اش مشهور است. Gioachino Rossini آهنگساز مشهور ایتالیایی بسیاری از اپرا های خود را در این سالن اجرا کرده است. یکی از نکات جالب این سالن آنست که بازدیدکنندگان می توانند در سالن مجلل و استیج های این اپرا به جستجو بپردازند و در موزه چند منظوره آن در مورد تاریخ و بنای این ساختمان اطلاعات لازم را کسب کنند.

تئاتر "کولون" بوینس آیرس، آرژانتین

سالن های تئاتر همیشه محلی برای گرد آمدن و حضور هنرمندان برای ارائه آثارشان بوده است. تالارهایی که سراسر جهان نه تنها به عنوان محلی برای ارائه آثار هنرمندان بلکه به مکانی دیدنی برای آشنایی علاقمندان و گردشگران خارجی از سراسر جهان و آشنایی با فرهنگ و هنر آن سرزمین و اشاعه آن می شوند

این سالن که با همکاری تعدادی از معماران مختلف ساخته شده است بهترین سیستم آگوستیکی جهان را داراست. ویژگی های این بنا تحت تاثیر فرهنگ های متنوع قرار گرفته است. در واقع این سالن برای اجرای هنرمندان سرشناس است که به واسطه آن بتوانند استاندارد های بالای آن را حفظ کنند. بازدیدکنندگان می توانند از گوشه و کنار سالن، فضای زیبای داخلی، مجسمه ها و سن اجرای فریبنده آن را ببینند.

"بولشوی" مسکو، روسیه

سالن اپرای "بولشوی" مهمترین دادگاه فرهنگی تمام روسیه است که از جنگ ها، انقلاب ها، آتش افروزی ها و خیلی از اتفاقات دیگر نجات پیدا کرده است. با این وجود معماری های پر زرق و برق و فضای داخلی با شکوه شرایط مناسبی را برای بهترین اجراهای باله و اپرا به وجود آورده . این سالن تاکنون شاهد اجراهای بی نظیر آهنگسازان بزرگی چون "چایکوفسکی"، "موسوروسگی"، "راخمانینُف"، "ریمسکی کورساکف" و "شوستاکوویچ" بوده است. علاقمندان و گردشگران می توانند در تور های گردشگری از سالن ها، استیج ها، عکس ها و نقاشی های هنرمندان دیدن کنند.

سالن اپرای "سلطنتی" لندن، انگلستان
سالن‌های تئاتر جهان

نام دیگر سالن اپرای سلطنتی "کاونت باغ" است که در قرن ۱۸ میلادی افتتاح شد. "هندل"، آهنگساز مشهور که استاد موزارت هم بوده، به شدت به سالن اپرای سلطنتی علاقمند بوده و بسیاری از ساخته های خود را در این سالن به اجرا گذاشته است. این سالن جزو مشهور ترین سالن های اپرا در سرتاسر جهان به شمار می رود و یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری شهر لندن محسوب می شود.

اوپرای "ایالتی وین" ، اتریش

اپرای سلطنتی "وین" که در قرن ۱۹ ساخته شده، در قلب شهر وین زادگاه "ولفگانگ آمادئوس موزارت"، آهنگساز مشهور اتریشی است. این سالن با اجرای اوپرای "دُن جیووانی" و با حضور امپراطور فرانسه "جوزف و ملکه الیزابت" افتتاح شد. "گوستاو مالر"، آهنگساز مشهور بارها در این مکان به رهبری ارکستر پرداخته است. امروزه این اپرا در رده مشهورترین سالن های جهان قرار دارد. بازدیدکنندگان می توانند طی تور های راهنمایی که در این مکان برگزار می شود با زبان های مختلف از فضای داخلی و نمای مجلل آن دیدن کنند.

اپرای "پاریس" فرانسه
سالن‌های تئاتر جهان

سالن اپرای "پاریس" که مهمترین اپرای فرانسه است در سال ۱۶۶۹ میلادی توسط لویی پانزدهم تاسیس شد. ساختمان بزرگ، ارکستر عظیم و اجراهای بی نظیر و باشکوه سالانه چیزی بالغ بر ۲۰۰ میلیون یورو هزینه در بر دارند که برای حفظ این سالن ضروری است. با این تفاسیر، بازدید از این سالن تجربه فراموش نشدنی برای بازدیدکنندگان خواهد بود.

"لا اسکالا" (La Scala)، میلان، ایتالیا

اپرای لا اسکالا سال ۱۷۷۸ میلادی افتتاح شد. این سالن توسط یکی از مشهورترین هنرمندان ایتالیایی طراحی و ساخته شده است. مخاطبان تاکنون شاهد اجراهای بسیاری از نابغه هایی همچون "پوچینی"، "وردی"، "سالیری"، "استاک هاوزن"، "روسینی دانیزتی"، "بلینی" و تعداد بیشتری هنرمند بوده اند. مشخصه این اوپرا وجود موزه ای از مجموعه های نقاشی، لباس و پیش نویس است که تاریخ این سالن را به نمایش می گذارد.

تئاتر "لا فنیس" ونیز ایتالیا

تئاتر "لا فنیس" یکی از بهترین تئاترهای جهان است که در ونیز ایتالیا قرار دارد. لا فنیس یکی از تئاترهای تاریخی و قدیمی ایتالیا محسوب می شود که در بازه زمانی 1790 تا 1792 ساخته شده است. گنجایش این تئاتر حدود یک هزار و 500 تماشاچی است.

شکسپیر گلاب انگلستان

این بنای قدیمی که به صورت اختصاصی برای اجرای نمایش ساخته شده است، برای اولین بار در سال ۱۵۹۹ ساخته شد.بروز آتش سوزی و بازسازی های مجدد طی سال ها بر این تالار کوچک حادث شد، اما همچنان شکل اولیه آن حفظ شده است. درب این مجموعه در سال ۱۹۹۷ و با اجرای نمایش "هنری پنجم" بر روی علاقمندن باز شد، و هم اکنون به صورت مداوم در آن نمایش اجرا می شود. نکته جذاب این سالن، شیوه کلاسیک و سنتی اجرا در آن است.


منابع:
- هنرآنلاین
- آرشیتکت