تبیان، دستیار زندگی
امروز یكشنبه بیست و دوم فروردین 1395 هجری خورشیدی، دوم رجب 1437 هجری قمری و دهم آوریل 2016 میلادی است. مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بیست و دوم فروردین در آینه تاریخ معاصر ایران

امروز یكشنبه بیست و دوم فروردین 1395 هجری خورشیدی، دوم رجب 1437 هجری قمری و دهم آوریل 2016 میلادی است. مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

هومن بهلولی- روابط عمومی

تاریخ معاصر ایران

22 فروردین 1371

«جرج بوش» رییس جمهوری وقت آمریكا اعلام كرد: كمك واشنگتن به بغداد در جریان جنگ هشت ساله اش با ایران تنها برای رویارویی با ایران بود، نه حمایت از «صدام حسین».

22 فروردین 1367

سی و هفتمین جلسه شورایعالی پشتیبانی جنگ با حضور رییسان سه قوه و اعضای هیات اجرایی، در دفتر رییس جمهوری برگزار شد.

22 فروردین 1367

نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران عملیات «بیت المقدس 5» را با رمز «یا ابا عبدالله الحسین(ع)» در منطقه عملیاتی پنجوین شهر كوچكی در استان سلیمانیه در كردستان عراق آغاز كردند. هدف از اجرای این عملیات وارد كردن ضربه به سازمان رزمی دشمن در منطقه عمومی پنجوین بود.

22 فروردین 1359

وزیران امور خارجه 9 كشور اروپای غربی درخواست دولت «جیمی كارتر» رییس جمهور وقت آمریكا را برای قطع ارتباط اروپایی ها با جمهوری اسلامی ایران رد كردند.

22 فروردین 1357


وزارت امورخارجه ایران از دولت تركیه خواست به ماموریت چهار تن از دیپلمات هایش در تهران خاتمه داده و آنها را به آنكارا فرا خواند. این چهار تن به رفتار مغایر با اصول دیپلماتیك متهم شده بودند.

22 فروردین 1353

دو پزشك فرانسوی كه برای معاینه دوره ای محمدرضا پهلوی به تهران آمده بودند، برای نخستین بار از ابتلای وی به نوعی سرطان خون پرده برداشتند. شش سال بعد در پنجم مرداد 1359هجری خورشیدی در قاهره، همین بیماری سبب مرگ وی شد.

22 فروردین 1343

جعفر شریف امامی ریاست مجلس سنا را برعهده گرفت.

22 فروردین 1343

محمدرضا پهلوی برای مشاهده تمرین نظامی مشترك ایران و آمریكا در خلیج فارس راهی جزیره خارك شد.

22 فروردین 1341

محمدرضا پهلوی كه با همسرش به آمریكا سفر كرده بود در حضور«جان .اف. كندی» رییس جمهوری وقت آمریكا، این كشور را نماد نوع دوستی، جوانمردی و دفاع از حق و عدالت نامید! و كندی در برابر، وی را مبارز سلحشور! خواند. این سفر به منظور جلب حمایت كندی و ارایه طرح به اصطلاح، انقلاب سفید انجام شده بود.

22 فروردین 1333

تشكیل كنسرسیوم بین المللی برای فروش نفت ایران، به صورت رسمی اعلام شد و 22 تن از نمایندگان هشت كمپانی نفتی آمریكایی، انگلیسی، هلندی و فرانسوی وارد تهران شدند.

22 فروردین 1312

رضاخان در واكنش به اعتراض «سر جان كدمن» مدیركل و رییس هیات مدیره شركت نفت ایران و انگلیس كه به موضوع لغو پیمان دارسی اعتراض كرده و خواستار تمدید اعتبار آن تا 60 سال دیگر شده بود گفت: ما كه 30 سال به گذشته لعنت كردیم حاضر نیستیم بپذیریم كه 50 سال هم آیندگان به ما لعنت بفرستند. اما تنها 45 روز پس از این سخنان رضاخان پیمان تمدید قرارداد دارسی را با انگلیسی ها امضا كرد!

22 فروردین 1303

رضاخان با محمدحسن میرزا ولیعهد دیدار كرد. منابع انگلیسی نوشته اند كه آن دو آشتی كردند و ولیعهد در تلگرامی به احمدشاه توصیه كرد رضاخان را به ریاست وزیران برگزیند. مجلس شورای ملی هم تلگرامی به احمدشاه فرستاده و با اشاره به رای اعتماد مجلس به رضاخان، امكان تعیین رییس الوزراء جدید را منتفی دانسته بود.

22 فروردین 1303

مجلس شورای ملی به كابینه رضاخان رای اعتماد داد. احمدشاه قاجار چند روز پس از آن، تهران را به قصد اروپا ترك كرد.

22 فروردین 1300

نخستین شماره روزنامه «ناهید» به مدیریت میرزا ابراهیم خان ناهید در تهران انتشار یافت.

22 فروردین 1300

سیل بزرگی در اثر بارش فراوان باران در ایوانكی در استان سمنان جاری شد. این سیل به خانه ها و املاك مردم خسارت های فراوانی وارد كرد.

22 فروردین 1289

هیات وزیران به صورت جمعی استعفا كردند و در نخستین روزهای اردیبهشت، محمد ولی خان تنكابنی مشهور به سپهدار اعظم، كابینه جدید را تشكیل داد.